Tényleg ilyen sokan hagyják el az országot vagy csak az én ismerőseim lépnek le?
Az én környezetemből 7-en léptek le 3 országba az elmúlt másfél év alatt.
Német, Spanyol, Svájc,
Ezek nem amolyan csak dolgozni megyek emberek, hanem végleg.
A sokfős baráti társaságunkból szinte már csak mi vagyunk itthon, mindenki kiment évekkel ezelőtt, vagy az utóbbi 1 évben és azóta sem jöttek vissza dolgozni, csak látogatóba. :(
De hát miért is kéne maradni. Mi is tervezzük, a férjem Ausztriába a magyar diplomájával, a szakmájában 3000 eurot kapna az itthoni 850 euroval szemben, én meg heti 3 nap gyerekfelügyelettel megkeresem, azt a pénzt, amit az itthoni állami munkahelyemtől kapok, euroba számolva kb 420 euro.
Egyik gyerekkori haverom nővére és a barátja most ment ki, volt osztálytársam már fél éve Ausztriában van, egyik haverom most készül és még ennél is több emberről tudom, hogy a közeli jövőben el akarják hagyni az országot...
19F
Bulgáriához és Romániához képest kevesen vándorolnak ki innen.
Én is a kivándorlók között leszek.Már megvan a helyem is külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!