Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet egy ilyen fiatal...

Hogy lehet egy ilyen fiatal kölök, mint Vitézy Dávid a BKV vezérigazgatója?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 18:07
1 2 3
 21/28 kiss imre jozsef válasza:

orrtúrástól

[link]

2012. ápr. 16. 15:55
 22/28 kiss imre jozsef válasza:
2012. ápr. 16. 15:58
 23/28 anonim ***** válasza:

21/22

Ment a zöld kéz ezért a szép fotóért!!!Ez egy féreg,de komolyan:)))

2012. ápr. 16. 16:31
 24/28 anonim válasza:
"Szakmai hatterrel, tapasztalattal " eddig sok jora a BKV nem jutott. SOT az allapota romhalmaz, engedjuk meg, hogy egy fiatal ember probaljon a "sz@rbol varat epiteni. Exuse my language( Elnezest a kifejezesert.
2013. jan. 2. 01:49
 25/28 anonim ***** válasza:
A kutyát nem érdekelné mit tud, hány éves, ha egy magáncéget vezetne - a saját pénzét mindenki úgy k.rja el, ahogy akarja. De egy állami céget vezet, közpénzből vagyis a MI pénzünkből egy huszonéves takony kis senkiházi, aki semmit nem tud felmutatni a rokonságán kívül. Na ez a szomorú. Aki meg ilyenekkel jön, hogy nála hozzáértőbb embert nem találtak a pozícióra, azt körberöhögöm.
2013. jan. 24. 22:09
 26/28 kapuciner ***** válasza:
100%

"Egészen biztosan lehetne még többet és talán lehetett volna még jobban is csinálni, de ha a BKK vezérigazgatóját Tarlós a munkája eredményei miatt akarná leváltani, akkor ilyen alapon holnap a magyar politika vezetőinek teljes állományát főpolgármesterestül és miniszterelnököstül meneszteni lehetne."

Ez egy Vitézy Dávidot méltató blogból származó idézet. Ő a fehér holló, mondja a blogíró, a nagyon kevés régivágású szakember egyike. Abban, hogy a BKK élére került, nem a családjáé a főszerep, hanem szakmai tudásáé. A blog végül az idézettekkel zárul.

Amely zárszó kis is mondja, amit ki kell mondani. Abszurdként mondja ki, noha épp az a helyzet az abszurd, amiben vagyunk. Vitézy Dávid tevékenységéből mit is lehetett eddig tapasztalni? Nagyjából ugyanazt, amit a magyar politikai vezetés teljes állományáról, hogy más szavaival ékeskedjem. Néhány szinte új (mindössze pár százezer kilométert futott) autóbuszt, a főpolgármesterrel való koprodukció eredményeképp a jövőben a többivel együtt világoskék színben. Szintén koprodukció keretében a világ teremtése óta tartó huzavonával beszerzett új metrószerelvényeket. Néhány új csíkot, mint kerékpárutat, rendszerint a gyalogosforgalom kárára. Ötleteket, ötleteket, ötleteket. Dugódíjról, tarifanövelésről, járatritkításról, most más nem jut az eszembe, pedig volt, már itt a nyelvem hegyén, csak nem akar kijönni. Persze tudom én, hogy nem könnyű. Ebben a struktúrában meg végképp nem. Játsszunk kicsit. Tételezzük fel, hogy Dávid tényleg zseni. Sőt, a főpolgármester is zseni. Kitalálnak valami baromi jó dolgot - ami nem azonos a felsoroltakkal -, és az előbbi, úgy is, mint kedves rokon, úgy is, mint a közös ügy képviselője, odaballag a vezénylő tábornokhoz, egyben személyes mentorához.

"Kicsi gyermek," - mondhatja az - "szerinted miért vagy ott, ahol vagy?"

"Mert úgy gondolod, hogy alkalmas vagyok rá. Hogy pont az az erényem, ami egy idősebb szakember hátránya: fiatal vagyok, és meg merem lépni, amit ők nem. Meg is mondtad, mindenki előtt, nem is egyszer. Most megmondta a frakciód is."

"Jó húsban vagy, Dávidka. Pár hónapja még olyan nyeszlettke voltál, mint én, amikor kezdtem. És látom, a lila nyakkendőt is rólam koppintottad, mint Matolcsy bácsi. Akkor viszont hogy lehetséges, hogy még mindig összetéveszted a szezont a faszommal? Te azért vagy ott, hogy tartsd a kicsi, ámbátor egyre szélesedő hátad, nem is kevésért. Annyiért, amennyiből nem egy autóbuszt fel lehetne újítani jó pár évre. Ha valami nagyon rosszul sül el, nyugodtan mutogathatsz Tarlós bácsira. Téged senki sem fog okolni, hisz fiatal vagy - ezért is kaptad meg az állást -, legfeljebb engem, én meg leszarom. De van még két oka a pozíciódnak. Kitalálod?"

"Anyu? Apu?"

"Bizony. Veled törlesztek. És hát az, hogy AZT CSINÁLD, AMIT MONDUNK. Mi nem foglalkozunk a közlekedéssel, ez ugyebár a te dolgod. Mázoljátok át a villamosokat is, a trolikat is, és tegyetek úgy, mintha ez eredmény volna. Tupírozzatok föl bármit, mit bánom én. Gyertek elő új és új ötletekkel, tarifaemelésekkel, a nagyon durvákat leszavazzuk, ezzel a mi népszerűségünk is nő, és rátok se mondja majd senki, hogy ültök ölbetett kézzel. Húzzátok az időt. TÉGED a közgyűlésben ülő párttag nénik és bácsik meg fognak védeni. Hogy Tarlós bácsival mi lesz, még nem tudom, egyelőre marad. Majd, ha leáll a közlekedés, esetleg ő lesz a bűnbak. Vagy én csinálok valamit, amiről el kell terelni a figyelmet, vagy Matolcsy bácsi, mondjuk elvon a fővárostól még egy csomó pénzt valamelyik költségvetési lyuk foltozására. Mittudomén, nem a te dolgod. Neked egyetlen dologra kell figyelned, de arra nagyon. Néha kapsz tőlem, vagy másik bácsitől, esetleg nénitől, ha épp nem szül vagy a konyhában szorgoskodik otthon, egy nevet. Kitalálsz valamilyen szerződést, mondjuk tanácsadást, az mindig beválik. Mi megmondjuk, mekkora összegről szóljon, és egy idő után fizetsz, mint a katonatiszt. Ha nincs miből, legfeljebb kivonsz egy buszt vagy villamost a forgalomból. Te úgysem azzal jársz, ahogy én sem, sőt a hátad mögött álló bácsik és nénik sem. Értve vagyok?"

Hát, innét, a béka ülepe alól nézve, valami hasonló lehet a budapesti közlekedés háttere. És Vitézy Dávid zsenialitásáról vagy szakmai hozzáértéséről egyetlen szót nem írtam.

Talán tényleg zseni. És? Ér vele valamit? Érünk vele valamit?

2013. febr. 3. 02:41
 27/28 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez a párbeszéd nagyon nagy xDDD Csak az a tragikomédia, hogy valami ilyesmi történik a valóságban is...
2013. febr. 5. 17:19
 28/28 anonim ***** válasza:
A fotón a szakállas ürge A dávidka férje?
2013. ápr. 12. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!