Újabb adót fontolgat a kormány. Van még aki nem bánta meg hogy rájuk szavazott?
Ebben is hazudott Orbán és a fidesz! az a sok jó amit ígértek a választások idején szinte minden csak rosszabb lett!Pökhendi kontár hazug banda ez semmi kétség.
1 milliárd forinttal kerül többe Orbán kormánya, mint Bajnaié
Azzal magyarázták a minisztériumok megszüntetését, hogy így olcsóbb lesz a kormányzat. Nem lett.
Szerző: O. I.Forrás: Femina.hu2012.04.11.
A bizalom visszaszerzése felé vezető út első lépése a karcsúbb kormányzati struktúra - közölte még 2010-ben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki azon a sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyen először hangzottak el hivatalos információk arról, hogy képzeli el a kormányzati munkát a Fidesz.
A kormány minisztériumokat szüntetett meg és vont össze, 15-ről nyolcra csökkentve a minisztériumok számát. Egy kis számolás után viszont kiderül, hogy az új kormányzati struktúra sokkal többe kerül, mint amennyibe a Bajnai-kormányé került, a különbség havi több tízmillió forint.
A Bajnai-kormányban a miniszterelnök mellett 15 miniszter, 20 államtitkár és 51 szakállamtitkár dolgozott. Bérük az origo.hu számítása szerint havi 83 millió forintot tett ki, ezzel szemben a második Orbán-kormány minisztereire, államtitkáraira és helyettes államtitkáraira havi 105 millió forint megy el.
A különbség abból adódik, hogy hiába lett kevesebb minisztérium, mind az államtitkárok, mind a helyettes államtitkárok száma meghaladja az előző kormányét. Bajnai 20 államtitkárával szemben Orbánéknál 44 darab államtitkár dolgozik, Bajnai 51 szakállamtitkárával szemben pedig Orbánéknál 67 helyettes államtitkár vállal munkát.
Négy év alatt egymilliárddal kerül többe, mint Bajnaié
Míg Bajnai nem kért pénzt a munkájáért, addig Orbán Viktor igen, fizetése 1,5 millió forint. A kormányban összesen kilenc miniszter dolgozik - Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter -, az ő bérükre havi közel 10 millió forint megy el, hiszen a miniszteri bér 1,1 millió forint. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesként szintén 1,1 milliót keres.
Az államtitkárok fizetése 997 500 forint, a helyettes államtitkároké 750 ezer forint, a 44 államtitkár bére így havi közel 44 millió forint, a 67 helyettes államtitkár fizetése pedig további 50 millió forintot visz el. Ez összesen havi 105 millió forint, az "olcsóbb" kormányzati struktúra tehát havi szinten 22 millió forinttal, éves szinten 264 millió forinttal, a négyéves kormányzási ciklust számítva pedig 1 milliárd forinttal kerül többe, mint Bajnaié.
Én nem rájuk szavaztam, de menjenek már el a p.icsába. Én most tombolok, mert megtudtam, hogy júliustól megszűnik a kismamák védettsége. Májusban megyek vissza dolgozni, persze nincs helyem. De azt hittem 1 évig még lesz hova bejárni. Marad 2 hónap. Aztán úgysem találok sehol az életben 2 kicsi gyerekkel munkahelyet. Szüljél gyereket, hajrá! Ezt nem tudom hogyan tudják megideologizálni.
Újabb adó? A bankadó helyett? Hát a bankadót is mi fizettük eddig is. Nem tudom tényleg hogy gondolják, mivel a számlavezetési díjak eddig is itt voltak a legdrágábbak egész Európában. Akkor én megszüntetem a számlámat, és kérem a pénzemet kp-ban. Ja, nem lesz munkahelyem, akkor tök mindegy.
Bokros csomag 2.
A kérdés csak annyi: sikerül-e megmenteni az országot a csődtől, és a növekedés útjára állítani, vagy a teljes összeomláshoz vezet.
Első: remélem, ironizálsz!
"Fideszre szavaztam és 2014-ben is rájuk fogok szavazni. Mert ők a lehető legkisebb rossz választás és valljuk be, csökkentik a mandátumok számát, ami teljesen POZITÍV!"
Eddig is tudtuk, hogy milyen OV, most csak még jobban kiderült hogy semmi programjuk, csak ész nélkül megadóztatnak mindent. Ráadásul még ez sem elég a hiány foltozására, nemhogy gyarapodásra!
Ha meg azt hiszed hogy ha a 386 majomból 198 (+13) majom marad az hú de jó, akkor nagyon el vagy tévedve! Egyrészt mert eddig havi 4-500 ezerbe került ennyi majom, ezután meg 3x ennyi a keret rájuk ami csak növekszik, hiába csökken esetleg negyedével a számuk(még csak javaslat). Másrészt pedig te csak 386 majmot látsz, pedig sokkal többen vannak ők. Nehogy azt hidd már hogy csak ez a néhány ember vezeti az országot!
"Bokros csomag 2.
A kérdés csak annyi: sikerül-e megmenteni az országot a csődtől, és a növekedés útjára állítani, vagy a teljes összeomláshoz vezet."
Érdekes, hogy a Bokros-csomagot a mai napig szidják, pedig az államcsőd elől egy huszárvágással évekre növekedési pályára állította az országot, a fideszes csomagokból meg szinte minden hétre jut egy és nem látunk ki a szarból!
Én nem szavaztam rájuk, de a 2/3 valahonnan csak összejött.
no akkor kedves kérdező:te kire szavaztál?:D
mert ügyi az mszp is egy vicc...
Jólétet és anyagi biztonságot teremtünk! (a barátainknak) az "igazság" bajnokai a "jóakarat" megtestesítői :-)))
2012.04.12. 05:10
Föld-ügy: a helyi gazdákkal egyeztetett tender kidolgozását követelik
Az állami földek bérleti jogára kiírt pályázati rendszer visszavonását, és új, a helyi, családi gazdákkal egyeztetett tender kidolgozását követeli az Élőlánc Magyarországért. Az ökopárt sajtótájékoztatóján ma a borsodi gazdakörök képviselője is megjelent, aki szerint a Bükki Nemzeti Park területén olyanok szereztek földhaszonbérleti jogot, akik kormánypárti politikusokkal állnak közeli viszonyban.
Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára januárban mondott le, egy márciusi albizottsági ülésen pedig maga hívta fel a figyelmet arra, hogy az állami földbérlet-pályázati rendszer körül nincs minden rendben. „Mi volt a cél? Miért adtuk a Kápolnásnyéki építési vállalkozónak a Kajászói földet a Kajászói emberek elől? Ez itt a kérdés. Mi volt az oka? Erre magyarázatot kell adni. Azért kérdezem talán vehemensebben – kormányoldalon ez nem szokás – mert ki kell állni az emberek elé, itt nincs mese, nem lehet mellébeszélni többet” – hívta fel a figyelmet a volt államtitkár.
A Fejér megyei Kajászó gazdái arra panaszkodtak, hogy hiába pályáztak állami földre, azokat a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége és az ő rokonai nyerték el. A borsodi gazdakörök képviselője pedig szerdán azt mondta, a Bükki Nemzeti Park területén egyszer már visszavont, majd újonnan kiírt földhaszonbérleti tenderrel is gondok lehetnek. „Az emberben felmerül, hogy kik ezek a furcsa figurák? Az én véleményem szerint strómanok, ezek mögött valaki van, ezeket a pályázat nem vizsgálta” – vélekedett az ATV-nek Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesület titkára.
Példaként említett egy 24 éves tanárnőt, aki műköröm építő, egy több mint 10 millió forint adótartozással rendelkező gazdát, és olyanokat, akiknek kormányzati kapcsolataik vannak.
Az élőlánc Magyarországért most új pályázatot sürget. „A gazdákhoz csatlakozva követeljük az egész pályázati rendszer visszavonását, és a helyi gazdákkal egyeztetett új pályázat kiírását” – mondta el az ATV-nek Erstsey Attila, az Élőlánc Magyarországért elnöke.
Az ökopárt elnöke szerint, ha nem a helyiek kapják meg a földhasználati jogokat, a földből származó jövedelem sem az ott élőket fogja gyarapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!