Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szükség van még a liberalizmusra?

Szükség van még a liberalizmusra?

Figyelt kérdés

Itt a példa az LMP, egy liberális párt, aki igencsak hasonlít az SZDSZ-re, kezdenek összejátszani az MSZP-vel.

Összehordanak itt minden hevet havat, egyenlőség, nem egyenlőség, stb... Egyáltalán van olyan ember, aki ezt elhiszi, na jó, talán akad pár olyan nagyvárosi szubkultúralizálódott ember, aki beleéli magát a helyzetbe.

A népszavazási kezdeményezésük is megbukott, ugyan, csak 160 000-en gondolkodnak velük együtt.

A liberálisok is, és a marxisták is, kezdve Marxtól, Leninen át Engelstől, Torockiig mindannyian a valóságtól elrugaszkodott burzsoá kölykök voltak, akik messziről sem szenvedték meg a "proletárok" sorsát.

Mikor mondja már ki a világ, hogy elég ebből a kommunista, liberális, és miegymás maszlagból?

2012. ápr. 11. 12:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint a diktatúrákban sokkal inkábba g€cik érvényesülnek.
2012. ápr. 11. 12:55
 12/20 anonim ***** válasza:
Utolsó: Szerintem aki így beszél/ ír annak inkább a vaskohászatnál kéne maradnia minthogy beleszóljon a politikába.
2012. ápr. 11. 13:30
 13/20 anonim ***** válasza:

Egy országban sincsen liberalizmus , sem Magyarországon ,sem , Németországban , sem pedig az USA-ban.A "szabadság hazája" olyan annyira "liberális" hogy több iskolában azért is megbüntetik pénzbírsággal a diákot hogyha regisztrál facebookra.És még sorolhatnám.

Az LMP-nek semmi köze a liberalizmushoz.A liberalizmus olyan mint a kommunizmus ,sehol soha nem valósult meg és nem is fog amíg embereb lesznek a Földön.

2012. ápr. 11. 13:56
 14/20 anonim ***** válasza:
És ha valakinek elviszik a házát, mert aláírt egy szerződést, hogy ha nem fizet, akkor elviszik a házát, akkor már nem lehet arról beszélni, hogy ki kivel szeretné összekötni az életét. Pláne, ha rohadt bvzi, nemde?
2012. ápr. 11. 14:33
 15/20 anonim ***** válasza:
Továbbá nem tudom, hogy mi miatt erősödött akkorát a svájci frank, hogy egyeseknek el kellett venni a házát. Csak nem a mostani kormány világellenes politikája miatt?
2012. ápr. 11. 14:39
 16/20 anonim ***** válasza:
56%

LMP nem egyenlő SZDSZ.

LMP nem közeledik az MSZP-hez.

Nevetséges, hogy a liberalizmust az LMP-vel és SZDSZ-el azonosítod. Ezek olyan pártok, amik többé-kevésbé liberálisnak vallják magukat. Én meg mondjuk kereszténynek, akkor én vagyok a kereszténység?

Nevetséges, hogy a liberálisokra az első három példád Marx, Engels és Lenin.

Nevetséges, hogy megpróbálsz összemosni két olyan különböző eszmét, mint a kommunizmus és a liberalizmus.

Ergó komolyan nem vehető a kérdés. Fogalmad sincs, mi az a liberalizmus, csak azt sulykolták beléd, hogy rossz, és ezt visszhangzod. Ez jön le nekem a kérdésedből.

2012. ápr. 11. 14:47
 17/20 anonim ***** válasza:

De mielőtt megkapom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, hanem személyeskedtem meg mittudomén, itt a válaszom:

A liberalizmusra mindaddig szükség van, amíg származási, vallási, nemi vagy bármilyen nem szakmai okok alapján döntenek egy állásról. Azaz itt még nagyon-nagyon hosszú ideig. Liberalizmusra mindaddig szükség van, amíg az állam bármikor beleszólhat a magánemberek ügyeibe, elveheti a megtakarításaikat, korlátozhatja, hogy mit nézhetünk a TV-ben. Még hosszú ideig. Amíg valakit azért utálnak mert cigány(/zsidó/néger/muszlim...), vagy amíg valakit azért nem ítélnek el, mert cigány(/zsidó/néger/muszlim...).

Szóval a liberalizmusra szükség van és szükség is lesz még hosszú ideig.

2012. ápr. 11. 14:55
 18/20 anonim ***** válasza:

"És ha valakinek elviszik a házát, mert aláírt egy szerződést, hogy ha nem fizet, akkor

elviszik a házát, akkor már nem lehet arról beszélni, hogy ki kivel szeretné összekötni az

életét. Pláne, ha rohadt bvzi, nemde?"

Igen mert azert rohadtul nem mindegy, h ma holnap nincs hol aludnia egy csaladnak vagy h nem tudsz osszehazasodni valakivel..

De mindegy, legalabb ne dobaloznatok az empatia szoval...

2012. ápr. 11. 17:59
 19/20 anonim ***** válasza:

"A liberalizmusra mindaddig szükség van, amíg származási, vallási, nemi vagy bármilyen nem szakmai okok alapján döntenek egy állásról."

Vagy egy büntetés kiszabásáról, vagy szociális segélyezésről, vagy arról, hogy a rendőr merjen-e egyáltalán eljárni, vagy inkább hagyja a fenébe az egészet, mert ha bármit is tesz egyből rásütik, hogy rasszista...

2012. ápr. 11. 19:28
 20/20 anonim ***** válasza:
53%

Akármilyen mesterséges társadalom, vagy államforma életképtelen. A kommunizmus meg aztán főleg ellenkezik az emberi természettel. Az állatvilágban sincs még csak hasonló sem.

Az állás kérdéshez csak annyit fűznék, hogy kíváncsi lennék, hogy ha akármelyikünk olyan helyzetbe kerülne, hogy fel kell vennie valakit dolgozni maga alá/mellé, akkor hányan választanának pusztán gyakorlatias okokból egy vadidegent, egy kevésbé ügyes, de használható rokon, vagy jó barát helyett.

2012. máj. 2. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!