Divat szidni a munkaadót?
Szerintem azokat szidják akik átverik a dolgozóikat, és ehhez még jó pofát is kell vágni. 4 órára jelentik be, se szabadságpénz, sem betegszabi, se cafeteria, és leszarják a törvényeket, simán kijelentenek a hátad mögött.
Én találkoztam olyannal is aki emberként állt hozzá a dologhoz, és ok hogy nem tudott bejelenteni teljes időre, de élmény volt bejárni dolgozni a légkör miatt, mindig egyenes volt, soha nem ért meglepetés.
Most külföldön dolgozom, itt sem szidjuk a munkaadómat, teljesen törvényesen intézi a dolgokat, elismeri a munkámat, és minden nap végén megköszöni az aznapi teljesítményt, nagyon elégedett, és ezt ki is fejezi. Ez otthon nem divat, csak a hibákat látják, illetve említik meg.
nem divat
embere válogatja
sokaknak sose jó semmi, sok köcsög munkaadó is van
de az tény, hogy nagyon ritka a becsületes és jó munkaerő, a munkáltatóknak pedig iszonyatos terheik (fizetni valóik) vannak
(40-es vállalkozó)
"Szerintem azokat szidják akik átverik a dolgozóikat, és ehhez még jó pofát is kell vágni."
Így van. És nem csak , hogy jó pofát kell vágni, hanem nem elég hogy eltartod a a vállalkozót, jó pofát vágsz hozzá, de még ha kijön egy munkaügyi ellenőrzés akkor fedezd is. A munkaadók oda szarnak ahonnan enni kapnak.
"sok köcsög munkaadó is van "
Egyetértek. Sok munkáltató úgy gondolkodik hogy
"bejelentem őket 4 órára, úgysem szólnak..nem adok szabadságpénzt, úgysem jelent fel, mert kirúgom...levonok 2 ezret ha késik 5 percet, megtehetem...stb"
Mint a viccben is:
Két ügyvezető igazgató beszélget:
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?
"Én találkoztam olyannal is aki emberként állt hozzá a dologhoz, és ok hogy nem tudott bejelenteni teljes időre, de élmény volt bejárni dolgozni a légkör miatt, mindig egyenes volt, soha nem ért meglepetés. "
Én is. Viszont soha nem is hallottam, hogy bárki is szidta volna. Tehát a kettes egy KÖCSÖG!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!