Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hova tűnt 32 ezer felvételiző?...

Hova tűnt 32 ezer felvételiző? A kormány be fogja majd ismerni, hogy azért lettek kevesebben, mert a többségnek ettől az évtől fizetni kell?

Figyelt kérdés
[link]
2012. ápr. 7. 13:02
1 2 3
 11/26 Sz1u ***** válasza:

15:50

"Mert minek?tudod Te mi penzbe van egy foiskolai kepzes?"

Sokba, nagyon sokba! A stadion építés mennyibe kerül? Szintén sokba, nagyon sokba.

"Latom a szeles latokort csak leirni tudod."

Viktor mondta a 30%-ot, nem én... Egyébként szerinted az volna normális dolog, ha a Parlamentben csak a Wittner Mária-félék (nyóc' általános) ülnének ott? Politikusnak lenni nem kell felsőfokú végzettségűnek lenni...

2012. ápr. 7. 16:10
 12/26 anonim ***** válasza:

Na jo valamit tisztazzunk.

Nem vagyok Orban fan, annyi h ezekkel az intezkedesekkel egyet ertek.

En elismertem azt is, h hazudott meg a tobbi.

Engem az zavar, amit fent mar leirtam, h akar mit csinal a kormany semmi nem jo.

Foleg, h te is lathatod, h altalanos iskolaban nincs futes.

Szal ez igy nagyon nem jo, h 18 ev folott csinaljunk mindenkibol diplomast, alatta meg le vannak sza.rva a gyerekek.

2012. ápr. 7. 16:16
 13/26 Sz1u ***** válasza:

16:16

"Szal ez igy nagyon nem jo, h 18 ev folott csinaljunk mindenkibol diplomast, alatta meg le vannak sza.rva a gyerekek."

Nem mondtam ilyet! Olyat viszont igen, hogy a stadion építések sokba kerülnek. A stadionok ugyanis bőven ráértek volna, amíg gyerekek fáznak az iskolákban! De még a "feleslegesen" felsőoktatásban részesültekre is nagyobb szükség van, mint ezekre a stadionokra. Értem én, hogy ennek az alcsúti Messinek mindene a foci, de az legyen az ő problémája.

2012. ápr. 7. 16:36
 14/26 A kérdező kommentje:

"de magyarázd már meg nekem, hogy miért baj ez a létszámcsökkenés?? "

Ellenzékben még épp ellenezték a létszámcsökkenést. Még a pár ezrest is, nem a több tízezrest.

"Aki tehetséges és okos, az így is ingyen tanulhat majd. A kevésbé jó képességűeknek meg nincs helyük a felsőoktatásban."

Kivéve jog és gazdaság. Lehet mondani, hogy van 100 hely, de sokkal több tehetséges ember van. Orbán véleménye az, hogy ő inkább lecsökkentette volna 0-ra. Csak ugye akkor már teljesen fizetős lenne, így mint mindenki tudja és mondja hagyni kellet egy keveset a látszatnak. De gyakorlatban ezek a szakok fizetősekk lettek.

2012. ápr. 7. 19:48
 15/26 A kérdező kommentje:

"Szal ez igy nagyon nem jo, h 18 ev folott csinaljunk mindenkibol diplomast"

Lehet nem véletlenül akarnak diplomát szerezni a fiatalok. Most szakmunkás végzettséggel szart lehet keresni, viszont a felmérésekben még mindig benne van, hogy diplomával jóval magasabb fizetést kapni. (Ha nem az államot nézzük) Átlag kezdő fizetés nettó 120-130E.

2012. ápr. 7. 19:52
 16/26 A kérdező kommentje:

"Nettó 130 ezer forint – átlagosan ennyit keres az a frissdiplomás, aki a hároméves alapképzés után nem a továbbtanulást választja, hanem dolgozni kezd. Az Educatio Nonprofit Kft. legfrissebb kutatási adatai szerint a BA- és a BSc-diplomások keresete jóval elmarad a hagyományos, négy- vagy ötéves képzésben oklevelet szerzett pályakezdők bérétől, az egyetemi végzettségűek például havonta átlagosan nettó 165 ezer forintot keresnek."

[link]

És még mindig könnyebb diplomával elhelyezkedni. Meg lassan az is olyan lesz mint az érettségi. SOkszor nem jó semmire, de nélküle nem sokra mész.

2012. ápr. 7. 19:55
 17/26 anonim ***** válasza:

Na hat akkor sok sikert az erettsegihez!

Amit belinkeltel akkor se azt jelenti, h minden hulyenek diplomat kell adni a kezebe.

2012. ápr. 7. 20:23
 18/26 Sz1u ***** válasza:

20:23

"minden hulyenek diplomat kell adni a kezebe"

Ne a Schmitt Pál-félékből induljál ki. A többieknek nem a kezükbe adják, hanem megdolgoznak érte.

2012. ápr. 7. 21:05
 19/26 anonim ***** válasza:

Kedves Szlu!

Arra nem is gondoltál, hogy a stadionok, a belvárosok azért épülnek, mert ezekre lehet pályázni az EU-nál?

És ahhoz mit szólsz, hogy egyes iskolákat ellátnak interaktív táblákkal, amikben télen nem tudnak fűteni, mert arra már nincs pénz?Európai források!

(Szép kis összegeket befizetünk minden évben, majd egy részét pályázatok formájában kapjuk vissza.)

Kedves Kérdező!

Ma ez a helyzet, de nem normális, hogy ez így van.

Egy társadalom csak akkor működik rendesen, egy gazdaság, ha elég szakember van, ...stb.

Sokat panaszkodtak, hogy romlott színvonal, részben ezért is hozták a törvényt.

+1kérdés:

Mit gondol, miért jut kevesebb az oktatásra?(egyszerűen nem tudják finanszírozni a költségvetésből.)

Mert gazdasági válság van, mert az MSZP felvett annyi kölcsönt, hogy a éves jövedelem 80% még mindig a törlesztésre (egy kicsit túlzok?)

Megcsonkították a fölös helyek számát.jól van ez így.

2012. ápr. 8. 18:34
 20/26 A kérdező kommentje:

"Ma ez a helyzet, de nem normális, hogy ez így van. "

De kell. 2020-ra az EU-ban az állások harmadához kell majd diploma. Ez az USA-ban 2008-ban már 57% volt. Tehát az állások többségéhez diploma kell. És ez a válság miatt tovább nőtt.

2012. ápr. 10. 08:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!