Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Réthelyi Miklós miniszter úr...

Réthelyi Miklós miniszter úr (? ) és csapata hova jár vásárolni? Jár egyáltalán vásárolni?

Figyelt kérdés

[link]

Azt gondolják, hogy az utalvánnyal tényleg meg lehet oldani, hogy a segélyekből vagy járadékból élők ne cigarettára vagy alkoholra költsék?

Természetesen nem értek egyet azzal, ha valakiben nincs önmérséklet, és az ilyen szűkös körülmények között sem hagy fel a szenvedélyével, de mint empatikus, humánus emberből az is kikívánkozik: Ha már nem futja luxuslakásra, autóra, nívós nyaralásra, miért kellene ezt az örömét is elvenni? Aki akarja, úgyis megtalálja a módját, hogy az utalványt készpénzre konvertálja, illetve hogy cigarettát, szeszt vásároljon rajta.

Mint nem dohányzó és antialkoholista ember pár mondatban kifejteném, hogy az Erzsébet utalvány miért nem segítség, hanem egyes, nagyon elesett emberek otromba, lelketlen, szívtelen, ésszerűtlen diszkriminálása, kirekesztése.

- Akármennyire is széles lesz az elfogadóhelyek száma, a kiskereskedelmi egységek többsége a körön kívül marad.

- Az utalvány-birtokos vásárló olyan helyen lesz kénytelen levásárolni, ahol esetleg drágábban kaphatja meg ugyanazt, amit a korábbi törzshelyén, tehát az utalványnak még a vásárlóértéke is csökken.

De ha rá is szánja magát erre, a kis településeken nincsenek Plázák!

- Az utalvány névértékét le kell vásárolni, ami pontosan nem számítható ki, így a különbség vagy elvész vagy rá kell/ene/ fizetni azért, hogy ne vesszen el.

Egyidejűleg megszűnnek az 1 liter tej, fél kiló kenyér vásárlások, mert az Utalvány legkisebb címlete is magasabb, pedig egy 22 ezer forint körüli összeget úgy kell beosztani, hogy szerényen, minden nap csak pár száz forint értékben vásárolok.

- Nem tudom, hogy a magas beosztású és jövedelmű döntéshozók vásárolnak-e csarnokban, piacon. Ott is el lehet költeni az Erzsébet utalványének megfelelő összegeket, csak nem egy árusnál, nem egyszerre. A szegény ember válogat, mérlegel, ezt itt veszi meg, azt ott. Vagyis aki Erzsébet utalványban kapja az alamizsnáját, az lemondhat a zöldségről, gyümölcsről - de még a húsról is, mert olyan értelmetlenségek is napvilágot láttak, hogy arra nem lesz érvényes - mert arra a csillogó-villogó üzletláncokat nem ajánlanám, ott minden, mindig sokkal drágább.

Az egésznek még az adminisztrációja is költségesebb, bonyolultabb:

- A különböző jogcímeken járó vagy megítélt juttatásokat az illető bankszámlájára utalták. Az utalványt személyesen kell felvenni, amire a kötözködni vágyók bármivel reagálhatnak, de azt ugyanúgy ellophatják az illetőtől, mint a készpénzt.

- A lakásfenntartási támogatást eddig közvetlenül a szolgáltatónak utalták, így ki volt zárva, hogy a támogatásra jogosult cigarettára költse, a jövőben azt is utalványban adják oda, majd lehet menni a postára feladni. Ha van postai felvevőhely helyben!

Végezetül a szélsőséges példa: Mit tud tenni az, aki nem kap készpénzt, és nincs is Neki? Hogyan tud boldogulni a nagyon szűk korlátok közé szorított pénz-helyettesítővel?

Ha be akar menni a legközelebbi orvoshoz, mivel fizet a buszon, ha nincs neki készpénze?

2012. ápr. 5. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én arra költöm, nem iszunk, nem dohányzunk, mégis kiverte nálam a biztosítékot, mert utalvánnyal olyan üzletbe akarnak bezavarni, ahol 300 Ft a tej litere, Én ezt 150-ért veszem. Az utalványt elfogadó boltban minden egyes tételen minimum(!) egy százas van pluszban rátéve, tudom, mert elmentem, és körülnéztem, és eszem ágában nincs ott vásárolni, még ha a Vityáék kitalálják, hogy még ahhoz is joguk van, hogy pisztolyt tartanak a fejemhez, ha nem megyek oda bevásárolni. És szerencsémre az itteni tesco vezetősége komolyan vette eddig is az utalványosdit, pl mosóport nem engedtek venni azon, pedig az aztán még távolról sem élvezeti cikk. Amúgy meg senkinek semmi köze hozzá, hogy a pénzemet én hogyan osztom be, és mire költöm, pláne ahhoz hogy melyik bolban szeretek vásárolni. Hiába hőbörögnek sokan, én azért leírom, jogállamban ezt nem szokás firtatni, a diktatúrákban szokás megmondani mit csináljak, mikor és hogyan, és hogy lehet e nekem lábtörlőm az ajtóm elött avagy sem. Nagy bajok lesznek még itt én úgy gondolom, ha ezt is elfogadják. Vannak falvak ahol nincs elfogadóhely sem.
2012. ápr. 5. 14:07
 2/11 anonim ***** válasza:
3%

"- Akármennyire is széles lesz az elfogadóhelyek száma, a kiskereskedelmi egységek többsége a körön kívül marad.

"

Ez már most egy hatalmas nagy hazugság.

2012. ápr. 5. 14:12
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

"senkinek semmi köze hozzá, hogy a pénzemet én hogyan osztom be, és mire költöm, pláne ahhoz hogy melyik bolban szeretek vásárolni"

Alapvetően igazad van, de az állításod csak munkabérre igaz! Ha az államtól kapsz segélyt, vagy családi pótlékot, az az adófizetők pénze, tehát az állam beleszólhat hogy mire költsed! A családi pótlékot például értelemszerűen a gyermekre kellene költeni, nem pedig egyéb dolgokra.

2012. ápr. 5. 14:33
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az adófizetők pénze...tudomásom szerint én is fizettem adót, sőt még az összes járulékot is magamnak fizettem, vállalkozó voltam. Nekem senki nem fizetett ki semmit, és senki nem írt le semmit sehonnan, a teljes összeget fizettem, én, egyedül, És ez jóval több, mint amit visszakapok csp-ben. Tehát az én pénzem, és ha még nyolc gyereket szülök, és azok után is kapok csp-t, még mindig nem leszünk egálban az Állammal. Ugyanolyan jogom van csp-t kapni, és azt a saját döntésem, és akaratom szerint elkölteni, mint bárki másnak, és képes vagyok eldönteni még azt is, hogy melyik boltban költöm el, mert nem vagyok szellemi fogyatékos, nem vagyok kiskorúsítva, és az eszem sem ment el, hogy majd megyek oda ahová szabad.
2012. ápr. 5. 14:39
 5/11 anonim ***** válasza:
5%
oda járok középiskolába, ahová a réthelyi úr is járt :D nagyon frankó, amikor a fontosabb ünnepségeken itt van. :D
2012. ápr. 5. 14:49
 6/11 anonim ***** válasza:
28%

"s képes vagyok eldönteni még azt is, hogy melyik boltban költöm el, mert nem vagyok szellemi fogyatékos, nem vagyok kiskorúsítva, és az eszem sem ment el, hogy majd megyek oda ahová szabad"

Ez is igaz, de azért valljuk be, a magyarok nagy részének gőze sincs arról, hogy hogyan költekezzen, hogy a hónap végére ne legyen anyagi gondja. Sok ismerősöm van, akik annak ellenére, hogy 60-65 ezreket keresnek, minden nap isszák a 250 Ft-os kávét, meg veszik a 350 Ft-os szendvicset a büfében, aztán hónap közepén meg sírnak, hogy hova lett a pénz, pedig ő spórol.

2012. ápr. 5. 14:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A CSP-t értelemszerűen a gyerekre kellene költeni?

Ez igaz. De hogyan döntöd el,hogy mennyibe kerül a gyerek vagy gyerekek eltartása?

Nem csak ennie kell,hanem ruhára,cipőre,tanszerekre, óvodai-iskolai menzára,osztálypénzre is költeni kell. A ruháit is ki kell mosni. Erre az utalvány nem alkalmas,kp kell hozzá.

Az sem árt,ha van fedél a feje fölött,van áram és fűtés is.

Hogy számolod ki,hogy ezeknek a költségéből mennyi esik a gyerekre és mennyi a szülőkre?

Ilyen marhaságot csak az tud mondani,akinek nincs gyereke.

Azt sem ártana tudni,hogy ez az utalványosdi mennyibe kerül az adófizetőknek?

Az utalványt le kell gyártani,eljuttatni az önkormányzatokhoz,ott páncélszekrényben kell őrizni ( ha. nincs, akkor venni kell). Ki kell borítékolni,feladni postán és kivinni a lakásra.

Ez milliárdokba fog kerülni.

Aki kapja,az ráfizet,a csókosok pedig jó járnak vele.

2012. ápr. 5. 15:05
 8/11 doboszoli ***** válasza:

Bölcs kormányunk újabb agymenése!

Mint az, hogy meg kellett nagyobbítani az alkotmányos kerekasztalt, vagy mi a fenét az önkormányzatoknál, hogy ráférjen a díszkiadású förmedvény is. Amikor megláttam a levelet, amit MINDEN önk.-nak kiküldtek, megdobtam a hátast.

A Felsőbb Javaslat szerint úgy kell elhelyezni, hogy egy dolgozó rálásson, valamint "lazán, zsinórral az asztalhoz kell rögzíteni, a tapasztalatok szerint ez bevált."

Erre fizetünk ott fent egy külön stábot.

Nem aranyos?

2012. ápr. 5. 15:35
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Amennyi a családi az minden gyerek megeszi. Sőt többet. Tehát nyugodtan lehet kajára költeni.
2012. ápr. 5. 16:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"de azért valljuk be, a magyarok nagy részének gőze sincs arról, hogy hogyan költekezzen, hogy a hónap végére ne legyen anyagi gondja. Sok ismerősöm van, akik annak ellenére, hogy 60-65 ezreket keresnek, minden nap isszák a 250 Ft-os kávét, meg veszik a 350 Ft-os szendvicset a büfében, aztán hónap közepén meg sírnak, hogy hova lett a pénz, pedig ő spórol."

Én meg emiatt nem fogok tudni spórolni, ez a leggyönyörűbb az egészben. Eddig tudtam. Figyelem hol milyen akciók vannak, megtervezem egy hétre előre mit fogok főzni, és csak ahhoz vásárolok. Ez bevált, működik, ezt csinálom évek óta, és tudunk félretenni, pedig a férjem átlagkeresetű, én pedig csak GYESt kapok, 25 ezer forintot. A félretett pénzből szoktam a gyerekeknek vásárolni ruhákat,cipőt, játékot, és ha váratlan kiadás van, azt is abból fedezem. De ez most burítana mindent, mert az a coop ami hozzánk közel van, az egy nagyon kicsi bolt, kevés árú van, azok is a drágábbak, nagyjából nincs választék, alap dolgok is hiányoznak néha, mint pl zöldségek, hol van hol nincs, hol szép, hol fonnyadt. Hát így hogy főzzek, hogy tervezzek előre. Én mondjuk kitalálom hogy húslevest főznék, aztán a boltban kiderül, hogy ja zöldség az nincs. Alapélelmiszert mondjuk ettől lehetne venni, mert az általában van, csak az meg sokkal drágább mint máshol. EZ nekem csak bonyolítja a dolgot. Ésszerűtlen az egész úgy ahogy van.

2012. ápr. 5. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!