Ebben a videóban minden igaz? (Aki Drábik ellenes az ne írjon. )
A héten már huszadjára találkozom ezzel a videóval.
Kiírt kérdésként 2 nappal ezelőtt:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__280..
"Inkább az a kérdés, hogy te mit gondolsz."
Ezt nekem a közgazdaságtan szemináriumvezetőm mondta, én is csak ezt tudom neked mondani. A leghasznosabb dolog amit valaha mondtak nekem.
Most akkor el kéne dönteni hogy mit is gondoltok.
Volt egy idő mikor mindannyiotok az "Amerikai Álom" című bankellenes videót linkelgette. Hogy jesszusom ez ííígy müködik. Ott a bank a kölcsönt úgy adta hogy pénzt nyomtatott gyorsan és kész. Akkor ezen voltatok felháborodva
Most meg Drábik Jánosoztok, aki igazándiból nagyon szépen megfogalmazta hogy a számlapénz hogy müködik. Bár annyit hozzátennék hogy ott ferdít hogy csak a központi banknak lenne joga pénzt teremteni. Nem. Csak a jegybanknak van joga valóst pénzt (érmék, és bankjegyek) teremteni, számlapénzeket a központi bankok is teremthetnek a kétszintű bankrendszerben.
Hogy erről mit gondolok? Engem is ugyanúgy idegesít hogy egyoldalúan módosíthatnak szerződést a bankok, én is elismerem hogy ezzel a számlapénzből valós pénzt csinálnak.
DE hozzátenném: a bankok se ülnek a pénzükön.Azokat befektetik. Azok a befektetések pedig értéket teremtenek előbb utóbb. Ha nem lenne kiépített hitelezői rendszer (bankrendszer) (legyen az akármennyire is profitorientált) akkor fele ennyi befektetés nem lenne, a fejlődés kb 10ed ennyi lenne.
"Aki Drábik ellenes az ne írjon."
Akkor minden szava igaz eme szent embernek :D
Köszi bumbi02 !
Igaz hogy a bankok hitele nélkülözhetetlen a fejlődés számára, de sokkal nagyobb hatásfokkal fejlődhetne a gazdaság, ha a pénzünk nem adósságot képviselne, hanem az emberek munkáját, visszafizethetetlen kamat és tartalékráta mentesen.
Vezér Szörényi László tartott előadást, szerintem jól elmondja, hogy hogyan is kéne helyesen működtetni a pénzt.
Kicsit hosszúak, de szerintem nem árt megnézni...
Drábik lehet nem közgazdász, de tudja mi a dörgés!
Ezzel csak annyi a probléma hogy Bogár László, Róna Péter, Varga István, Vezér Szörényi László is félelmetesen mindig ugyanezt mondja el amit Drábik.
"Drábik lehet nem közgazdász,"
Mégis oda van írva a videóban a neve alá. Na ennyit a hitelességről.
Bankrendszerre szükség van, való igaz, de nem a mai formájában. Elméletben ki vannak dolgozva sokkal jobban működő pénzrendszerek, nagyon sok könyv van a témában. Síklaki István írt egy könyvet arról, hogyan lehetne áttérni egy teljesen más pénzrendszerre itt Magyarországon.
Akit érdekel, nézzen utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!