Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ebben a videóban minden igaz?...

Ebben a videóban minden igaz? (Aki Drábik ellenes az ne írjon. )

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=4WAC3-dJFeI

Köszi a segítséget!

2012. márc. 31. 09:25
1 2
 1/12 Sz1u ***** válasza:
87%

A héten már huszadjára találkozom ezzel a videóval.

Kiírt kérdésként 2 nappal ezelőtt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__280..

2012. márc. 31. 09:32
 2/12 anonim ***** válasza:
48%

"Inkább az a kérdés, hogy te mit gondolsz."

Ezt nekem a közgazdaságtan szemináriumvezetőm mondta, én is csak ezt tudom neked mondani. A leghasznosabb dolog amit valaha mondtak nekem.

2012. márc. 31. 09:34
 3/12 bumbi02 ***** válasza:
86%

Most akkor el kéne dönteni hogy mit is gondoltok.

Volt egy idő mikor mindannyiotok az "Amerikai Álom" című bankellenes videót linkelgette. Hogy jesszusom ez ííígy müködik. Ott a bank a kölcsönt úgy adta hogy pénzt nyomtatott gyorsan és kész. Akkor ezen voltatok felháborodva

Most meg Drábik Jánosoztok, aki igazándiból nagyon szépen megfogalmazta hogy a számlapénz hogy müködik. Bár annyit hozzátennék hogy ott ferdít hogy csak a központi banknak lenne joga pénzt teremteni. Nem. Csak a jegybanknak van joga valóst pénzt (érmék, és bankjegyek) teremteni, számlapénzeket a központi bankok is teremthetnek a kétszintű bankrendszerben.

Hogy erről mit gondolok? Engem is ugyanúgy idegesít hogy egyoldalúan módosíthatnak szerződést a bankok, én is elismerem hogy ezzel a számlapénzből valós pénzt csinálnak.

DE hozzátenném: a bankok se ülnek a pénzükön.Azokat befektetik. Azok a befektetések pedig értéket teremtenek előbb utóbb. Ha nem lenne kiépített hitelezői rendszer (bankrendszer) (legyen az akármennyire is profitorientált) akkor fele ennyi befektetés nem lenne, a fejlődés kb 10ed ennyi lenne.

2012. márc. 31. 09:53
 4/12 anonim ***** válasza:
76%

"Aki Drábik ellenes az ne írjon."

Akkor minden szava igaz eme szent embernek :D

2012. márc. 31. 09:56
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi bumbi02 !

Igaz hogy a bankok hitele nélkülözhetetlen a fejlődés számára, de sokkal nagyobb hatásfokkal fejlődhetne a gazdaság, ha a pénzünk nem adósságot képviselne, hanem az emberek munkáját, visszafizethetetlen kamat és tartalékráta mentesen.

Vezér Szörényi László tartott előadást, szerintem jól elmondja, hogy hogyan is kéne helyesen működtetni a pénzt.

Kicsit hosszúak, de szerintem nem árt megnézni...

http://www.youtube.com/watch?v=w6fv0IXJ60A

http://www.youtube.com/watch?v=zQDS8lUsXCo

2012. márc. 31. 10:57
 6/12 anonim ***** válasza:
91%
Drábik János még mindig nem közgazdász, legalábbis a saját honlapján lévő önéletrajz szerint. Na most innentől fogva szerinted mennyi igaz ebből?
2012. márc. 31. 13:56
 7/12 A kérdező kommentje:

Drábik lehet nem közgazdász, de tudja mi a dörgés!

Ezzel csak annyi a probléma hogy Bogár László, Róna Péter, Varga István, Vezér Szörényi László is félelmetesen mindig ugyanezt mondja el amit Drábik.

2012. ápr. 1. 08:40
 8/12 anonim ***** válasza:
90%

"Drábik lehet nem közgazdász,"

Mégis oda van írva a videóban a neve alá. Na ennyit a hitelességről.

2012. ápr. 1. 20:29
 9/12 Kovács Pál válasza:

Bankrendszerre szükség van, való igaz, de nem a mai formájában. Elméletben ki vannak dolgozva sokkal jobban működő pénzrendszerek, nagyon sok könyv van a témában. Síklaki István írt egy könyvet arról, hogyan lehetne áttérni egy teljesen más pénzrendszerre itt Magyarországon.

Akit érdekel, nézzen utána.

2012. máj. 14. 13:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem, ez hülyeség, szellemi környezetszennyezés. Ha a vörös iszap kiöntése tilos, ennek a terjesztését is tiltani kellene.
2012. máj. 17. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!