Megszigorítanátok a börtön-luxust?
Arra gondolok,hogy az elitélteknek igencsak jó dolguk van az "intézményekben".Nagyon sokan több év letöltését követően kigyúrtan szabadulnak,aztán a nagyon erős, félelmet keltő polgárok megmutatják,hogy mindig nekik van igazuk.Tévéznek,sportolnak,gyúrnak,mert ugye ott van konditerem. A mi pénzünkön! Tudom,hogy a legnagyobb büntetést kapták a szabadság elvonásával, és értelmesen kell eltölteni a benti éveket,meg le kell őket valamivel foglalni,de miért nem teszik pl. kötelezővé a hiányzó ált.iskola befejezését,aztán aki akar érettségizhetne is,tanuljon szakmát, ezek is kitöltik az órákat, napokat, éveket és még haszna is van.Ambrus is szórakozásból tanult meg korongozni.Ha én szeretnék,10ezreket kellene fizetni ezért a hobbiért.
Mennyivel könnyebben tudna beilleszkedni az a szabadult,aki elmondhatná,hogy hasznosan telt az időm,íme van már érettségim is. Most az a helyzet,hogy kigyúrtak, jogilag teljesen "kioktatott"-ak szabadulnak.
Én kötelezővé tenném a melót. Dolgozzanak csak, mint én. És szépen adozzanak mint én, a többi meg mehet az ellátásra.
+ mellette iskola. Tanuljon szakmát, vagy legalább a 8 általánost fejezze be. Vagy tanuljanak idegen nyelvet.
Igen, megszigorítanám. Legyen a börtönnek elrettentő hatása, ne szanatóriumként működjön. A rabok dolgozzanak, termeljék ki a saját eltartásuknak a költségét.
Van egy kellemes alternatíva, bár sokaknak (pl. jogvédőknek) nem tetszik, a 'Tent City'. Itt találsz róla egy magyar nyelvű cikket:
Nem az a baj, hogy sportolhatnak, sőt az jó. A baj az, hogy az adófizetők pénzéből magasabb életszínvonalon élnek (leszámítva a bezártságot), mint sok becsületes dolgozó.
A jogvédők meg le vannak szarva. Mért nem ez utóbbi 3 millióval foglalkoznak először és utána a bűnözőkkel. Ebből is látszik, hogy álhumanisták.
Kedves kérdező, elvagy tévedve de nagyon is, csak tudjál róla, hogy a börtönben nem csak az általános iskolát lehet befejezni, de érettségizni is lehet, és szakmát is lehet tanulni, sőt, van olyan börtön ahol a diploma megszerzésére is biztosítanak oktatást, így amikor szabadulnak az elítéltek, könnyebben vissza tudnak illeszkedni a való életbe!
És hogy dolgozzanak? Miért, szerinted azt a WC-papírt amivel törlöd a hátsód, kik csinálják? Az elítéltek! És el se hinnéd mi mindent csináltatnak meg velük! Példáúl rendszeresen viszik ki a jó magaviseletű elítélteket közmunkára, parkok rendbe tételére, építkezésekre....
Irigyled tőlük azt hogy sportoljanak? Ezek szerint szívesebben látnál 130 kilós hájtömeg embereket ott? Az mennyivel lenne jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!