Ki meddig bírja cérnával ezt a helyzetet?
Megnyugodhatsz, a magyarok addig bírják cérnával, amíg bele nem döglenek.. mert kib*szott birkák vagyunk, máshol már rég rágyújtották volna a parlamentet a sok tetves rabló g*cire, hogy ott égjenek meg elevenen, aki meg esetleg kimenekül, azt felakasztják az első fára..
Ez van, ezért merik ezt megcsinálni velünk, mert tudják, hogy úgyis tűrünk a végtelenségig.
kolopele, tudod, ha a kormány miatt nem is, de emiatt legyen már egy kicsit rossz neked is ;) (csak vicc)
Ez mindig így volt. Úgy is mondhatnám, mindig a legszegényebbek szívnak. Kolopelének igaza van abban, hogy két évig tuti nem változik még annyira a gazdasági helyzet, hogy az átlagos helyzet javuljon (akármit is csináljon a kormány). Csak azt lehet tenni, hogy az ember folyamatosan nézi, hogyan lehetne váltani, hogyan lehetne előre menni. Ha nem most azonnal, akkor előre gondolkozni, hogy mi lesz két év múlva.
Én nagyon jó helyzetben vagyok (fél évre kiküldtek Németországba dolgozni), és otthon is biztos, jól fizető meló vár vissza - most érik be az a több évnyi tanulás, képzés- de már gondolkozom azon, hogy mit tanuljak pluszban majd.
na kolopele nem tudom mi történt veled, de most már kezdhetlek komolyan venni
mondjuk van egy jó ötleted, de nincs pénzed (miből lenne nem nyertél a lottón, szüleid semm milliomosok, épp most akarod ezzel megalapozni a jövődet)
a startup vállalkozással az a baj, hogy nincs hitel
esetleg sikerül kockázati tőkét bevonni, de akkor 70-80% az övé, plusz jóeséllyel a 2x-esét szertné viszontlátni, illetve a cég irányítása és így fejlesztések irányítása is kikerül a kezedből
startaupként a bevétel szinte 100%-át fejlesztésre költöd
emellett pedig be kell magadat jelenteni (elvileg), ha többen vagytok akkor a többieket is, ami kb 60k járuélék/fő és neked jó eséllyel ennyi bevételed sincs eleinte (kb ennyire válalkozásbarát az állam)
beszélhetünk még a jogászról )bár ez nem kell mindig) és a könyvelőről, ez kell
máshol pl. angliában 12 millióig csak osztalékadó van
ergo itthon vagy találsz magadnak egy inkubátorházat és akkor még jó pár évig kiflit eszel kefirrel, vagy bele sem fogsz az egészbe
nekem is ez volt bajom mint neked kérdező
teltek az évek és alkalmazottként egyszerüen nem jutottam előbbre az életben
Nem véletlenül akarnak külföldre menni olyan sokan!Itt sosem lesz jó irányú változás, a közeljövőben biztos nem.
Igen, birkanép, addig lesz így, ameddig tűrik.Szerintem inkább pusztulásig bírják cérnával, ahelyett, hogy összefognának a pofátlan kizsigerelés ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!