Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen intézkedéseket hoznál...

Milyen intézkedéseket hoznál ha Te lennél most Magyarország diktátora?

Figyelt kérdés
Miket csinálnál először? Milyen intézkedések, stb.
2012. márc. 25. 15:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel kapásból vannak olyan gondok, hogy Európa ezt nem engedné de legrosszabb esetben még lehet ha unatkozik USA is benézne hozzánk, hogy demokráciát hozzon (noha valszeg inkább nem, hisz nincs olajunk :D), a másik pedig, hogy szerintem a lakosság 95-99%-nak ez nem tetszene és vagy elmennének innen vagy neked lenne rövid a pályafutásod :D
2012. márc. 25. 19:15
 12/25 anonim ***** válasza:
72%

Mindenekelőtt belátnám, hogy a diktátorságból és a hatalomból nem következik az intézkedési ötletek zsenialitása. Mindössze az következik, hogy bármilyen baromságot meg lehetne csinálni. Továbbá azt is belátnám hogy nincs akkora méretű jószándék, amely képes lenne helyettesíteni a hozzáértés szakértelmét.

Éppen ezért az első intézkedésem az lenne, hogy összeíratnám az összes jó szakembert téma szerint, pártállásra, nemre, vallásra és etnikai hovatartozásra tekintet nélkül.

Másodjára megbeszélném velük, mi lenne a legjobb stratégia az emberek boldogulása érdekében, és felkérném rá őket, kezdjék el a megbeszélt dolgok végrehajtását (sok ember együttműködésének megszervezését).

Harmadszor rendbe tenném az egészségügyet, mert aki ma meghal, holnap nem tud dolgozni.

Negyedszer szigorúan megszervezném az oktatást a bölcsőtől a felsőoktatásig (sőt a felnőttképzésig), mert ennek a leghosszabb az átfutási ideje.

Így a rendszert beindítva, a hamarosan szükségessé váló költségkifizetések érdekében (mert a költségeket pontosan kell fizetni, bárki, bármiért és tartozik) elkezdenék körbenézni ki mit lopott el az idők során csalással, összejátszással, sumák privatizálással, erőszakkal, adócsalással és bármi mással. És az ellopott dolgokat visszavenném, tekintet nélkül arra, marad-e neki valamije (munkaereje biztosan marad). Abból, úgy vélem, a teljes adósságot vissza lehetne fizetni, és az oktatást, egészségügyet, új üzemek egy részének beindítását azonnal finanszírozni lehetne.

Majd némi pihenés után eltörölném a diktátorságot egyszer s mindenkorra. Egyetlen esetre visszavenném a halálbüntetést. Az egymondatos alaptörvény így szólna: minden diktátor kivégzendő (remélem, maradnánk néhányan azért).

2012. márc. 25. 19:31
 13/25 anonim ***** válasza:
51%
Olyan egyszerű vagy kérdező, mint egy fakocka :D.
2012. márc. 25. 22:19
 14/25 anonim ***** válasza:
53%
Én is erre céloztam neki a 16:30-as válaszommal :D Magyar-Orosz protektorátus, meg területi követelések? :D :D :D röhögtem, miközben írtam :D Szerintem a kérdező túl sokat olvasott mostanában Sulláról ;)
2012. márc. 25. 22:23
 15/25 anonim ***** válasza:
22%
betiltanám a médiát
2012. márc. 26. 02:16
 16/25 Valaki0702 ***** válasza:
67%

Kötelező katonaság

Életfogytiglan minden MSZP-s és DK képviselőnek

Az abortusz betiltása

A cégek visszavásárlása

Szlovákia megtámadása

2012. ápr. 1. 21:54
 17/25 anonim ***** válasza:
49%
Első körben küldeném el innen az IMF-et a "segítségével" együtt, majd a külföldi bankokat toloncolnám ki, és visszahelyezném magyar kézbe a pénzügyeink intézését, a pénzkibocsátás jogát, bár mélyre menőbben nem tudok ezzel mit kezdeni mert nem vagyok hozzáértő. Cigány kérdés nincs, ezt csak az kérdezi aki nem látja hogy "magyar kérdés" ugyan annyira van, tehát gyökerénél fognám meg a problémát, ehhez munkahelyek kellenek, olyanok amihez nem kell komolyabb végzettség, nem kell robotként dolgozni, illetve a fizetés is kielégítő. Azokat az embereket, akik nem az ország érdekeit nézik, rasszra való tekintet nélkül küldeném el, aki viszont azt mondja szereti Magyarországot, és itt akar élni és az országért dolgozni, az tőlem koromfekete, de albínó is lehet, nem degradálnám. A drága mezőgazdasággal az a gond, hogy, ugyan jó ötlet feltámasztani azt, el kellene gondolkodni azon is, hogy nem csak úgy magától ment tönkre, tehát itt is gyökerénél kellene megfogni a dolgokat. Elsőként vezetnék be egy olyan jogot, szabályt, visszájára fordítva a dolgot, hogy ha magyar termőföldön GMO termelődik, azt találnak, akkor be lehessen perelni a külföldi GMO fejlesztőket, termelőket, természetesen ehhez szükséges az, hogy tudjuk melyik cég milyen GMO növényekkel dolgozik, ez alapján meg lehet állapítani azt is, hogy melyik cég magvai "jöttek" be és telepedtek meg a magyar földeken, és nem a gazdákat büntetném. Az egyetlen GMO növény amit beengednék, sőt szurkolnám a termesztését, az a THC mentes kender, mivel ez az egyik legtöbb módon felhasználható növény, azt hogy esetleg termesszünk THC-t tartalmazót is, rábíznám a népre, egy szavazás keretében, bár biztos vagyok benne hogy ez is fel lendítené valamelyest a dolgokat. Még azon is gondolkodtam, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az EU-ból, így élére állva egy folyamatnak, amely már sok EU tagállam berkein belül felvetődött az emberekben, esetleg felvezetni egy más fajta Uniót azokkal az országokkal akik vevők egy sokkal tisztességesebb rendszer megteremtésére. Végső soron, Én is használnám rendkívül eszes polgárainkat, és lefektetnék egy olyan erkölcsi rendet, amellyel mindenki azonosulni tud, ez csupán az ember alapvető józan érzelmeire hallgatna, és nem tűrne meg hazugságot, csalást, kizsákmányolást, hogy a többit ne is említsem. Persze ehhez szükséges a pénzügyi stabilitás, épp ezért alkot ez egy láncot, csak hogy felvezessem; A pénzkibocsátás joga a mi kezünkben van újra > külföldi termékek továbbra is szerepet kapnak az országban, amennyiben elfogadják új mechanizmusát annak, vagyis hogy első a Magyar ember, és a Magyar gazdaság, tehát nem vihetnek ki többet, és nem hozhatnak be többet mint amennyire jogosultak, valuta árfolyamtól, és minden adótól stb, függetlenül, amelyik cégeknek ez nem tetszik, nyugodtan kínálhatja máshol a portékáját, habár a külföldi élelmiszerüzletek, hipermarketek, szupermarketek felét biztosan eltávolítanám, egyrészt azért mert egyes termékek jelenléte a gazdaságunkban egyáltalán nem fontos, semmilyen szempontból, másrészt pedig, túl sok van belőlük már évek óta, és amit kínálnak, annak nagy részét hazánkban is elő tudnánk állítani, saját erőből, amit nem tudunk, az bizonyos számítástechnikai eszközök, illetve ugye az olaj, és a földgáz aminek híján vagyunk, bár erre is ráállítanék mielőbb valakiket, hogy keressenek alternatívákat, melyek helyileg kivitelezhetők, és 100%-ig biztos vagyok benne hogy találnának egyhamar. > miután a gazdaságban ilyesfajta szankciók be lettek vezetve, és az emberek a több pénz miatt nagyobb potenciált mutatnának az újra, a keményebb munkára, és mivel több, és nagyobb szabadságuk is lenne, ezáltal jelentősen nőne a teljesítmény az egész országban, és nem utolsó sorban csökkennének a családi tragédiák, öngyilkosságok, figyelmetlenségből, stresszből, fáradságból adódó balesetek stb. > Véleményem szerint ez ha lehetséges ebben a formában, ha nem is ilyen kevés részlettel, sokkal nagyobb együttműködést, és egyenlőséget vonna maga után, és bármilyen faji, illetve nézet béli különbség magától szűnne meg, mert ha jó a munka, érdemes a munka, van kedv és van hajtóerő, akkor minden ember látni fogja hogy a másik is sokat képes tenni azért hogy jobb legyen. A médiát és az internetet egyetlen egy formában cenzúráznám, a külföldről befolyó negatív hírfolyamoktól, nem kell hogy a mi lelkünket gyengítse az hogy kit hogy gyilkolt le ki, és hol terrorizálnak kiket. Itt még nem láttam terrort, gyilkosság van, de mint már fent felvázoltam, ez az ellehetetlenítés miatt van, amely abból az adósságból fakad amit a külföldi bankok, illetve drága hitelezőink erőltettek ránk, tehát itt is megoldaná magát a probléma. Ezenkívül megszüntetném azt hogy "pártok" vannak, és hogy mindig jön egy másik amelyik ellentmond az előzőnek, az éppen hatalmon lévőnek vagy annak amelyik hatalomra törekszik. Jó komolyabban, tudom hogy nem lehet ezeket a "csoportosulásokat" eltüntetni, de kutya kötelességüknek szabnám ki azt, hogy segítsék egymást, és ne harcoljanak, természetesen a pénzel is csínján bánnék, van amelyik kétkezi munkásnak is kiszabnék annyit mint némelyik ésszel dolgozónak, természetesen ez a teljesítménytől függne, tehát megpróbálkoznék bevezetni valamilyen szinten a teljesítmény bérezést, amely nem függne végzettségtől, és olyan rendszert hoznék létre, ahol mindenki mindenkinek a "főnöke" de egyben bajtársa is, erkölcsileg főnök, bajban bajtárs, úgy értem. Szerintem így ki lehetne alakítani egy olyan valamit, amiben mindenki tisztességesen végezné a dolgát, illetve ha lennének is vezetők, elnökök, bizonyos bizottságok, vagy a kormány élén, biztosítanám hogy ne legyenek elszigeteltek, és az is közvetlenül és nyilvánosan kommunikálhasson az ilyen vezetőkkel, aki épp a tyúkketrecet rakja össze, és az is aki a földet kapálja, még Ő is beszélhessen Magyarország legfőbb képviselőivel. Nos tudnék még írni, vannak ötletek, kidolgozottságuk, részleteik nekem sem mind tiszták, de biztos vagyok benne, hogy ilyen dolgok nem lehetetlenek, és nem nekem jutnak először eszembe, egyetlen dolog hátráltat a megvalósításukban bárkit; Akik azt mondják, ezt nem lehet, nem ismered a rendszert, nem ismered ezt, nem ismered azt, illetve működésüket. Kérdem Én, akkor miért nem tesszük olyanná, amit mindenki ért, és ismer? Egyszerű, és nagyszerű.
2012. ápr. 16. 15:16
 18/25 anonim ***** válasza:
Kötelező katonaság... Na ez egy nagy hülyeség, Én pl fel is számoltatnám az összes ilyen szervet, mégpedig egy dolog miatt; Lehet hogy védtelenek leszünk, és ha megtámadnak nincs mit tenni, bár szerintem most se és újra bevezetésével se tudnánk sokkal többet, de pont ez a legjobb fegyver, aki megtámad egy olyan országot ahol nincs hadsereg, nincs ki fegyverkezzen stb, az felírja magát a fekete listára, arról mindenki tudná egyből hogy mekkora gennyláda... Persze ez egy ALL IN játszma lenne...:) Utolsó voltam.
2012. ápr. 16. 15:29
 19/25 anonim ***** válasza:
Ééés újra Én:D Arról is szót kell ejtenem, hogy a légterünkbe a bejárást megszüntetném idegen repülőgépeknek, gyanítom nem a pár évvel ezelőtti két izraeli (ha jól emlékszem) gép volt az egyetlen amely indokolatlanul, engedély, és tudtunkon kívül repült itt, a másik amit gyanítok hogy vannak gépek amelyek szándékosan szennyezik a termőföldet, ami miatt a terminátor kukorica és társai teremnek csak meg lassan. A globális felmelegedés, CO2 kibocsátás, üvegházhatás, éghajlatváltozás, kizárt hogy ekkora hatással legyen ezekre az egykor oly termékeny földekre... Ráadásul az egész folyamat néhány év alatt zajlott le, kb a 20 év alatt, mondanom sem kell hogy ez lehetetlen, ha csak nem szándékos és tudatos a dolog. De ugyanígy tiltanám ki azokat a gyárakat amelyek "a legszigorúbb környezetvédelmi szabályokat is betartják" mégis rohadt mérgezőek, a vizeink és földjeink védelme lenne az egyik legfontosabb, nemhogy még rizsföld meg Balaton lecsapolás... Magyarországon kívül csak Dániában drágább a víz, holott az egyik legnagyobb édesvíz készlet található itt, és erre teszik rá a mancsukat azok akik "hitel fedezet" néven veszik el az emberek házát, földjét stb, most pedig hogy az ország maga is képtelen fizetni, mit gondolunk mi fog következni? Természetben fogunk fizetni, ha mindenképp fizetni akarunk ezeknek az uzsorásoknak... Majd még jelentkezek ha eszembe jut valami:D
2012. ápr. 16. 15:44
 20/25 anonim ***** válasza:

Ha itt diktátor lenne aki talán az ország érdekeit is képviseli biztos hogy azonnal jönne az USA demokráciát csinálni ami abbol állna hogy szétbombáznának mindent a korházaktól az iskolákon át a gyárakig ami megmarad meg kilopják és miután szétrabolták az országot bábokat raknának a parlamentbe igy meglenne a demokrácia látszata

Ha leszámítjuk az usát akkor a legelső intézkedésem a merkantil gazdaság politika bevezetése lenne,vagyis kipaterolnám innen az összes multit meg uzsorás bankot és magyar vállalkozásokkal helyettesiteném őket így a nyereség az országban marad csak igy lehetne a gazdaságot fellendíteni

Ha az ország helyzete stabilizálódott jöhetne az elszámoltatás,aki az előző rendszerben a parlamentben volt az a közelébe nem kerülhetne,aki pedig bármilyen részt is vállalt az ország tönkretételében,privatizálásban,hitelek felvétele stb.. azt végleges életfogytiglanra vágnám be a köztörvényesek közé a dutyiba..de lehet hogy ezt kéne először hogy ne meneküljenek el

Ha ez is megvolt jöhet a cigokérdés,csendőrség visszaállítása,és kemény,gyors megtorlás ha bármit is csinálnak,viperával gumibottal szétverni őket

Régen is ez volt velük a helyzet,működött is a dolog

Aztán eröszakkal befogni öket dolgozni,mert maguktól nem mennek,és a gyerekeik utÁn adó fizetés

Vállalkozások pénzelése,nagy építkezésekbe belekezdeni,pl hidak,autópályák,különböző állami komplexumok hogy sok embert lehessen foglalkoztatni

Abortusz betiltása,a magyar családokat kedvezményekkel,támogatásokkal serkenteni minél több gyerek vállalására

Miután elkezdett pörögni a gazdaság,stabilizálódott a helyzet hadkötelezettség visszaállítása 18-35éves korig,hadsereg gyors fejlesztése,kiképzése

Ha minden készen áll bevonulni először Erdélybe,az északi és középső részek visszacsatolása,majd a szerbektől visszavenni délvidéket Szabadkáig,az Ukránokkal kompromisszum Kárpátalja visszacsatolására,majd jöhet a Felvidék Pozsonytól a Tátràig

Ha ez megvolt az ide került románok,tótok asszimilálása az ő módszereikkel,ahogy ök csinálták 1920 után

Ha minden megvolt próbálnék minél demokratikusabb rendszert csinálni

ennyi lenne

2012. júl. 20. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!