Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most miért nincs taxisblokás...

Most miért nincs taxisblokás sem stb. mint anno mikor volt a benzináremelés? Most szerdán megint 5 forintal emelik a benzin árát!

Figyelt kérdés
2012. márc. 19. 21:02
1 2 3
 11/23 Sz1u ***** válasza:
84%

Viktorka ellenzékben nagyon tudta fröcsögni, hogy az akkori kormány fizesse vissza az embereknek az extra (jövedéki)adóbevételt (amit az üzemanyag magas árából szerzett). Kormányra kerülése után nemhogy csökkentette volna a drága Viktorunk, hanem még emelte is a gázolaj jövedéki adóját.

Hát nem aranyos?

Kolopele!

Vannak olyanok is, akik nemcsak hobbiból, vagy taxizásból, hanem a megélhetésük miatt is (pl. jómagam) autóba szállnak nap, mint nap. Biztos lehetsz benne, hogy egyik tankolásnál sem dicsőítem Viktort (mondjuk egyébként sem...).

Nem az a 15Ft + ÁFA/liter (ami a jövedékiadó-emelés volt) vág földhöz, hanem az elv, a gerinctelenség, a hazugság bosszant.

2012. márc. 19. 22:46
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Szerencsére nincs SZDSZ aki taxisblokádot szervezzen. Megaztán ha a fizetéseket követné a benzinár, akkor 600 fölött kéne lennie.
2012. márc. 19. 22:47
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Mindenhol rekordon van a benzin nem csak MO-n. Az Iráni feszültséghez nem sok köze van az államnak, de egyébként is egyre drágább lesz mivel nincsenek végtelen olajkészletek a Földön.
2012. márc. 19. 23:02
 14/23 anonim ***** válasza:
56%
Sz1u! Ne érts félre, én tudom hogy a munka miatt ülünk a legtöbben autóba még most is, és azokkal sincs bajom akik két házzal arrébb is autóval járnak. Csak tudod nekem ez az egész olyan mint amikor az erősen dohányzó, italozós ember azt mondja mindenre hogy nincs rá pénz. 30-40 ezer viszont van erre a két "nagyon fontos" dologra. Így vagyok én is ezzel a benzin kérdéssel, hogy mindenki sokallja, mégsem teszik le az autót. Tudod, még azok sem, akik csak tíz métert mennek vele egyhuzamban. Egyébként valamennyit lehetne csökkenteni a jövedéki adón, de ebből van az egyik legnagyobb bevétele a kormánynak, másrészt meg nem lehet egy bizonyos szint alá csökkenteni, ráadásul a világpiaci árak sem éppen kedvezően hatnak jelenleg. Mivel a rendszámtáblák kötelező cseréje úgy tűnik elmarad, többek között innen is kompenzálják az abból eredő kiesést. Mondjuk van néhány dolog amit én is kiszúrásnak tartok az autósok ellen a nem sokára érvénybe lépő új törvény ellen, az egyik éppen ez lett volna, a másik az ha akár 15 km/h - val is túlléped a sebességhatárt, az szabálysértés, ha ez felett már közigazgatási eljárást von maga után. Az ittas vezetés szigorításával (a bicikliseket is beleértve) még egyet is értek, meg azzal is ha valaki 200 - al megy azt is kapcsolják le, ez rendben van, de ha akár egy picit is túlléped a sebességet, ami lehet 52 - is mondjuk, máris jön a zero tolerancia. Ezért fogom beépíteni a lézer blokkolót az autómba, mert azt nem lehet bemérni, ráadásul teljesen szabályos is. Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy akkor szerelje be mindenki csak azért hogy száguldozhasson tovább, félreértés ne essék, nekem sem azért kell, de azt hogy egy hosszú úton végig 90 alatt tartsa az autóját valaki, szerintem lehetetlen. A másik a sárgán való áthajtás mondjuk olyankor amikor már csak éppen előtte veszed észre hogy vált. Ha átmész, 100 000 ft, ha nem, valaki mögötted beléd rohan. Most a pénzbehajtás szaga csapott meg első ízben a Fidesznél, bevallom.
2012. márc. 19. 23:23
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

A taxisok 1990-ben azért majréztak, mert akkor egy nap alatt 65%-kal emelték a benzin árát úgy, hogy előző nap megígérték, hogy nem emelik.

A taxisok akciója után az emelés mértéke csökkent, de aztán néhány hónap alatt a kormány úgyis bepótolta.

Megsúgom egyébként, hogy 1990-ben a 10100 Ft-os átlagbérből 206 liter 49 Ft-os benzint lehetett venni. Ma az átlagbér nettó 135 ezer Ft, és ebből még 450 Ft-os benzinár esetén is 300 liter benzin jön ki.

2012. márc. 19. 23:51
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

23:02

Micsoda? Végesek a készletek? Majd szervez az Egymillióan a Végtelen Sok Kőolajért Csoport egy flashmobot a parlament elé és rögtön átgondolja ezt Viktor!

2012. márc. 19. 23:52
 17/23 anonim ***** válasza:
35%
Mert már minden taxis becsődölt.
2012. márc. 20. 01:49
 18/23 A kérdező kommentje:
Annyival kiegésziteném, hogy a taxisok a külföldiekkel sokat nyernek(lehuzás) valószinüleg ezért nem hápognak, valaki irta hogy a kőolaj világpiaci ára, meg hogy nem nálunk a legmagasabb a benzin ára.Nézzük már meg hogy az állam mennyit terhel rá a benzin árára adóval meg mennyi magyarországon a fizetés, egy osztrák unios fizetésből valószinüleg nem lenne gond az 500 ft benzin sem.Az usában még el sem érték a 300 ft ot mégis sipákolonak.
2012. márc. 20. 02:58
 19/23 A kérdező kommentje:
Tény hogy a hazaáróló szadesz volt taxisblokád mögött, de nem csak a benzin árakkal van itt a bibi, hanem ez mély nyomot hagy a bolti várásláskor a pénztárcában.Már most is k*rvasok család van akinek a napi betevőre sem telik éppen.
2012. márc. 20. 03:04
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Majd ha Magyarország is olajtermelő ország lesz, mint az USA, megengedheti magának, hogy olcsón fogyassza a lakossága az olajat.

Kérdező, előtted a pálya, csapj fel geológusnak, találj az Alföld alatt tízmilliárd hordó olajat, és akkor leszállíthatja az állam a benzin árát.

2012. márc. 20. 03:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!