Tényleg akkora károkat okozott Gyurcsány, vagy ezt csak a Fidesz propaganda gépezete turbózta fel?
Semmivel sem okozott többet,mint az elődei. Beleértve a Fidesz első kormányát is!
Jelenleg meg sokkal rosszabb minden eddigi kormánynál! Az ország többségét egyre reménytelenebb helyzetbe sodorja.
Szerintem ne az itt kommentelők alapján indulj el. Itt jobbára csak a baloldal képviselői lelkes tapsolói szoktak felszólalni.
baromi nagy károkat okozott Ferkó, leginkább a milliárdos csalásokkal, és a temérdek hitelfelvétellel amiket most kell visszafizetni.
De mondom hihetsz nekem vagy a fentebb felszólalóknak akik lelkes május elsejei tapsolók, vagy olvass utána hiteles forrásokból és gondolkodj. Nem a semmiből lett ekkora államadósság, és azt nem csak a "gazdasági válság" idézte elő...
Flekót nem utálom GYŰLÖLÖM!
Kormány Viktor meg a másik fele!
Kéz kezet mos,ezek egy húron pendülnek.
Nincs alternatíva hogy ki legyen a következő.
Sajnos NINCS KIRE SZAVAZNI!
A baloldaliság nem feltétlenül Gyurcsány izmust jelent.
Miket értesz milliárdos csalásokon?
,,Tényleg akkora károkat okozott Gyurcsány, vagy ezt csak a Fidesz propaganda gépezete turbózta fel?"
Ezen már én is sokat gondolkodtam.
18:26 válaszolónak.
Szerinted aki nem orbánista az kommunista. Na ez a demagógia. Képzeld én még kisz tag sem voltam és a családom egyetlen tagja még párttag sem.Most ez a kommunistázás, meg uszítás az eu. ellen tart titeket életben, mert van megnevezett közös ellenségetek. De persze csak az agyatokban.
Inkább neked kellene a számokat ismerned. Egy másik hozzászólásban szinte neked írta ezt valaki.
"1996-tól az államadósság csökkent 2001-ig,azóta pedig folyamatosan nő ,ergo az első fidesz kormány egy emelkedö pályán vette át az országot és a kormányzásának második felétől hanyatlóan adta át , olyan kötelezettségvállalásokkal,mint pl. az államilag támogatott lakáshitelek használt lakásra is,ami kétszeresen is gyengitette a GDP-t : 1, az uj lakás igények megcsappantak - 2, a használt lakások forgalma nőtt,ezáltal több állami kiadás keletkezett anélkül,hogy a termelésből befolyo bevételek beérkeztek volna .
2010-ben 18400 MRd Ft volt a nominális államadósság ,ez a GPD 81.2%-a volt akkor ,amiböl ugyebár csak az árfolyamromlás hozott közel 15%-ot . 2011 decemberben az államadósság nominálisan 22600 MRd Ft volt úgy,hogy az elzö kormány által fel-nem használt 1217MRd Ft IMF hitelt elköltötték ,479 MRd Ft programfinanszirozási hitelt vettek fel , nagyjából 360MRd Ft extra adót vetettek ki és közel 3.000MRdFt -ot nyultak le a nyugdijkasszából . Ha nagyon szereted a számokat,akkor elárulom,hogy ez bizony 5200 MRd Ft egyszeri,extra bevétel utáni 4.000 Mrd Ft-os növekedés. Ez 9.000MRd Ft ,amivel nem tudnak elszámolni - egy fél költségvetés.
2010 áprilisában 10.6% volt a munkanélküliség,ami szintén csökkenö tendenciát mutatott(persze ez lehetett az idénymunkák megjelenése miatt is) ,ma 11.1% -úgy,hogy állitolag 40e-el többen dolgoznak.
Hány féle extra adó vagy adóemelés történt az elmúlt két évben , meg tudod számolni ? Én valahol 64 után abbahagytam .."
Á, dehogy okozott károkat. Nyilván a 4% fletóistán kívül mindenki őrült.
A központi költségvetés bruttó adóssága mrd Ft-ban:
2004 október (Fletó trónra lépése): 11 740
2009 március (Fletó lemondása): 20 374
2012 február (most): 20 191
A mai államadósság majdnem fele Fletó idején keletkezett. De amúgy szegénykét csak rágalmazzák a gonoszok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!