Szerintetek melyik lenne az a pont, amikor az emberek milliói kimennének tüntetni a kormány ellen?
Hát az 1-2 ezres tüntetések tényleg szánalmasak, bár a mai milla tüntetésen nagyon sokan voltak. Én az Erzsébet-hídon álltam, de nem láttam a végét a Ferenciek terén túl.
Szerintem ahhoz, hogy nagy tömegek kimenjenek a kormány ellen két dolog kell:
1. Még nagyobb nyomor és ellehetetlenülés a ma még magyar viszonylatban kispolgári, középosztályi nívón élőknek is. Ez sajnos folyamatban van. A hónapról hónapra meg-megújuló megszorításhullámok egyre több embert lehetetlenítenek el. Most az IMF-megállapodáshoz, meg az EU-s pénzekhez megint mi kell? megszorítás! De már nem lesz kiből és miből megszorítani.
2. Egy egységes balos, demokratikus ellenzék is kell. Az nem megy, hogy egyik nap a 4K, másik nap a milla, harmadik nap a Szolidaritás, aztán az LMP stb. Ez csak komolytalan és szánalmas. Rivalizálnak a nagy semmin, és ha nem tudnak összefogni, akkor ez így is marad.
3. Az orbánellenes blokknak kellene tudni az emberek nyelvén beszélni. Orbán meg tudni szólítani a nagy semmivel, az átlátszó hazugságokkal is milliókat. A millás tüntetésen rikoltozó egyetemista lány és társai sajnos még mérföldekre vannak attól, hogy tömegeket tudjanak vonzani. Egyelőre ott tartunk, hogy egy még mindig önmagába záródó kör kiáltja a világba a problémáit, de a tömegek nem érzik úgy, hogy ez az ő problémájuk is lenne.
"Szánalmasak ezek az 1-2 ezres ellentüntetések, még a támogató tüntetésen is többen vannak."
Én is így gondolom.
" Én az Erzsébet-hídon álltam, de nem láttam a végét a Ferenciek terén túl. "
Akkor sürgősen szemészetre kell menned...
Én az UTV kamerán néztem, a kamera a Szabad sajtó út lehajtó ágánál van, és ott már kamionnyi helyek voltak az elszórva lévő emberek között.
Innen a tér még bő 200 méterre van...
Mondjuk ha véletlenül egy zárt pártgyűlésükről kiszivárogna ,hogy elkúrták és nem csináltak eddig semmit csak saját zsebre... és hogy ez mekkora böszmeség. Nem is fut a szekér ahogy vetítik ,csak hazudtak reggel ,hazudtak este ,hazudtak minden nap.
De ez már megtörtént egyszer. Kikkel is ? Valami gyurcsányféle emeszpével.Már elfelejtettétek?
Ahhoz hogy az elempés nyifinyafi anyucikedvece nemteccikarencerező társaságból számottevő komoly politikai erő legyen nagyot kellene még fejlődniük a politikai evolúcióban.
Ahhoz hogy a jobbikot többen vegyék komolyan ,valamivel komolyabban kellene politizálniuk kevesebb indulattal és hebehurgyasággal.
Mondjuk az utóbbira látok némi esélyt. Idővel be fognak érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!