2004. december 5. Miért tettétek?
Most keményen kérdezek, mint egy Erdélyi magyar, aki hamarosan felveszi a magyar állampolgárságot...
Hogy lehetett a magyarországi lakosság olyan, hogy nem szavazta meg a mi kettős állampolgárságunkat.
Ja és ne mondjátok, hogy beleszóltunk volna a politikába, hisz akkor még szavazati jogról nem volt szó. Kevesebb, mint az 1/5-e a szavazóknak szavazta meg.
Tisztelet annak az 1 521 271 szavazónak aki megszavazta.
"EU-s csatlakozást -ami inkább hatással volt erre a folyamatra -, gondolom mert megszavaztad, hisz Gyurcsányék azt mondták, hogy kell."
Nem csak Gyurcsányék mondták, ezt mondták Orbánék is. A MIÉP és a Munkáspárt tiltakozott, a többi támogatta.
Kérdező! Nem kaptál betekintést arról, hogy hogyan vélekednek az itt élők rólatok. Csak arról, hogyan vélekednek az állampolgárságotokról. A kettő nem ugyan az. Az én családom apai ága erdélyi származású, közeli rokonaim élnek kint. Ettől függetlenül én is úgy gondolom, hogy állampolgár az legyen, aki nem csak az ezzel járó kedvezményeket, hanem a terheket is vállalja.
"Valóban, a szavazók jó része (MSZP-SZDSZ) párthatározat alapján, párt-döntés alapján szavazott
Más része saját belátása szerint "
Mert ebben az országban csak az egyik oldal képes a józan, önálló mérlegelésre. Rendre az az oldal, amelyiket történetesen én támogatok. :)
Azt én is elismerem, hogy a riogatás bizonyos pontokon túlzásba esett. De legalább valamilyen racionális szempontból próbálta kezelni a kérdést.
Mert az IGEN oldalon csak a "Vesszen Trianon", egy nemzet vagyunk, "hú de érzelmileg felemelő dolog" ez ment, vérmérséklet függvényében.
Kedves Kérdező! Ha már itt keményen kérdeztél, és még parasztoztál is hirtelen haragodban: A szívedet melengető érzésen túllépve tudsz mondani egyetlen RACIONÁLIS okot is, amiért annyira nagyon érdemes magyarnak lenni, ha még csak nem is itt laksz, és nem is tervezed?
Te, kérdező, minek tetted fel ezt a kérdést? Össze akarod ugrasztani határon túlit magyart az anyaországival? Pont most, nemzeti ünnepünk Március 15-e alkalmával?
Üdvözlet Ukrajnából.
"A szívedet melengető érzésen túllépve tudsz mondani egyetlen RACIONÁLIS okot is, amiért annyira nagyon érdemes magyarnak lenni, ha még csak nem is itt laksz, és nem is tervezed?"
Még egy maaaaaaarha. Már bocsi. De most szerinted.... te jó isten. Kiemelem: "érdemes magyarnak lenni, ha még csak nem is itt laksz" Te állatkirály.... komolyan azt gondolod, hogy ha nem itt lakik akkor nem magyar? Vagy hogy ő dönt arról, hogy melyik néphez tartozik? Magyarnak született, magyarként is fog meghalni, ez nem választás dolga.
Na de akkor racionális bélukám. Mondj bármit is ami azért lett neked rosszabb, mert könnyítetten megkapják a külhoni magyarok az állampolgárságodat. Csak egyet. Bármit azon kívül, hogy újból kiderült az, hogy az MSZP totálisan inkompetens a külföldi magyarok problémájával és nem tud érdemben még csak hozzászólni sem.
Oppardon, magyar állampolgárt akartam írni.
Mindenesetre a szlovák kettős állampolgárságot kizáró törvény formájában máris megérkezett a válasz, hogy miért olyan nagyon racionális ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!