Miért nem ünnep a pozsonyi csata emléke?
Félve érdeklődöm, mi volt Szent László idején, ha nem egyházi ünnep? Egy olyan korban, amikor eleve a vallás jelentette a kultúra és az összetartozás alapját.
A nemzeti ünnepeink nem véletlenül nem nyúlnak régebbre március 15-től. Akkor alakult ki a mai értelemben vett nacionalizmus.
A Rákóczi-szabadságharcot sem ünnepeljük, pedig joggal tennénk.
Tehát még mindig nem tudsz válaszolni arra, hogy ugyan mi volt Szent László idején, ha nem egyházi ünnepnap, ami egy szentté avatott tiszteletére rendezett körmenet volt. Mellesleg a körmenet sem azt mutatja, hogy egyházi ünnep, ugye?
Azzal, hogy leírod, jelenleg micsoda, csak azt igazolod, hogy arra, amit kérdezek, nem tudsz válaszolni.
Nem, Nagyboldogasszony napját ünnepelnénk ma, ha nem avatták volna szentté I. István.
Feleslegesen görgeted tovább: ahogy mondtam, minden nemzeti ünnepünk (március 15., október 23.) csak a nacionalizmus százada utáni. Korábban nem létezett a "nemzeti ünnep" fogalma. Ezért nem ünnepeljük például a Rákóczi-szabadságharcot sem.
Augusztus 20. pedig azért van bent az ünnepnapok között, mert bár XI. századi, de nem nemzeti ünnepként létezett, hanem egyháziként, mely később kapott ilyen tartalmat is.
Meg tudod cáfolni a fentebbi állításokat? Eddig nem láttam tőled ilyet. Akkor pedig köszönöm a vitát.
Tehát most, hogy olyat kérdeztem, amit nem találsz a csodaforrásban, egyből el is fogy a tudományod. Nem tudsz válaszolni sokadjára sem, mert nem találsz választ az idézett forrásban, egyebet meg nem tudsz.
Az ilyen pátoszos, "igaz nézetes" szöveg pedig külön vicces. Érvelést - velem ellentétben, méghozzá felépített gondolatokkal - te nem mutattál fel, csak hogy "ha nem azt mondom, amit te", azzal "megtagadom az igaz nézetet". Ez nem érvelés.
Az nem érvelés ha leírom a választ és te pedig folyamatosan kiírod hogy nem tudok rá válaszolni.
Leírom utoljára, régen augusztus 20. törvénynapnak volt elkönyvelve amin a megyei követek nyújthatták be az igényeiket és senki nem ment ezen a napon templomba.
Most augusztus 20. állami és nemzeti ünnep is ahogy az egyik előző hozzászólásomban mellékelt törvény is mutatja és a hivatalosan ellenőrzött forrás is.
Én bizonyítékként írom ki a forrást,te miért nem írod ki, hogy honnan szedted a nemzeti ünnepes marhaságodat.
MOST SEM ÉRTEM MILYEN KÉRDÉSEDRE NEM KAPTÁL VÁLASZT, AZ LEHET AZ OK,HOGY AZ AGYADIG NEM JUTOTT EL.HA EGY HIVATALOSAN ELLENŐRZÖTT OLDAL AZT ÁLLÍTJA AMIT LEÍROK AKKOR BIZTOS A TE HÜLYESÉGED A JÓ, NEM?
Leírtam mi volt régen az ünnep leírtam mi most és egy hozzászólásodban te is leírtad magadnak ellentmondva, hogy az ünnep István emléke nélkül nem maradhatott volna meg(nem ezekkel a szavakkal) a köztudatban mert fontos ember volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!