Hogy akarja Orbán elérni, hogy 5,5 millióan dolgozzanak?
Tragikusnak tartja, hogy 2010-ben csak 3,8 millióan dolgoztak, de ebből csak 2,6 millióan fizettek adót, vagyis ennyien tartották el az országot.
Na de ha nincs hitel, ha nincs beruházás, ha stagnál a fogyasztás, ha le van dermedve az egész gazdaság, akkor miből gondolja bárki, hogy itt belátható időn belül 1-2 millióval többen fognak dolgozni, vagy netán adót fizetni? Ennél még a kommunista párthatározatoknak is több valóságalapjuk volt. Azokban voltak ilyen szép célkitűzések, meg ilyen mondatszerkesztések, hogy "el kell érni", "meg kell valósítani". Na de milyen eszközzel? Vagy ezt ne Orbántól már nem kérdezik a hívői?
Az adózásról csak még annyit:
Nem fogom az államnak a keservesen megkeresett pénzemet leadni.Be vagyok jelentve,adózok,de nem ész nélkül.Jó magasról le@arom,hogy mi folyik az országban,nem én csináltam,semmi közöm hozzá.Egy étterem konyhájában dolgozom reggeltől éjjelig,46 fokos hőségben,szabad nap nélkül.Nagyokosok ide kell jönni meg kell próbálni,és utána kell pattogni,hogy a minimálbéreseket is meg kellene adóztatni,mert csalják a pénzt.Családom van két gyerekem akiket el kell tartsak,a lakásomat is ha nem akarok utcára kerülni,mert akkor ugyebár a kedves kornyányunk széttárná karjait,hogy sajna nem tudnak segíteni.Hát én nem leszek földönfutó,mert az országnak szüksége van az adófizetőkre.Vegyék le a politikusok fizetését,vagy adóztassák meg jobban a gazdag üzlet embereket,ne a szegényeken lovagoljanak.
„Az meg hogy adóztassuk meg még jobban azokat, akik a munkahelyeket is megteremtik tulajdonképpen, kissé nonszensz elképzelés.”
Nem mindenki teremt munkahelyeket, akinek pénze van.
Hogy a kormány azt tervezi,hogy a kisvállalkozásokat segíti?Én tökéletesen tisztán emlékszem,hogy Orbán Viktor a megválasztása elött,ezt már megigérte a "népnek".
Erre mi lett??
Megemelték az ÁFÁ-t,eltüntették az adójóváírást,zsarolják a munkadókat(bár a megélhetést ők teszik megfizethetetlenné)irreálisan magasak a járulék fizetési kötelezettségek,és még lehetne sorolni mivel keserítik meg a munkáltatók életét.Egy a lényeg:Száz bőrt lehúzni.Még jó,hogy a munkáltató azon töri a fejét éjjel nappal,hogy hol tudna spórolni!-ha csak nem akarja a rolót lehúzni rövides időn belül.
"kolopele válasza:
Tegnap nálunk járt Orbán Viktor és többek között ezt mondta, mármint a kisvállalkozók megsegítését. Beszéde után leültünk kicsit privátban is, és nagyon jók az elgondolásai továbbra is. Még egy-két év és felfelé fogunk indulni."
Azt nem tudod megmondani mikor szándékozik megvalósítani vagy a néppel közölni..?
„Még egy-két év és felfelé fogunk indulni.”
De jó, akkor még választások előtt épp belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!