Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi magyarázhatja az alacsony...

Mi magyarázhatja az alacsony választási részvételt?

Figyelt kérdés
Csak panaszkodunk, hogy nem jó ez meg az, de tenni restek vagyunk? S ez már mindig így lesz, édesanyám?
2009. jún. 7. 21:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
51%
Ez csak viszonylagosan alacsony.Örülhet ennek a Jobbik,Mdf.Nagyobb aránynál nem lett volna ennyi százalékuk.
2009. jún. 8. 04:59
 12/14 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Én már ezen röhögök fél órája, hogy megint a két véglet van: alacsony választási részvétel, magas választási részvétel attól függően, hogy ki kérdez. Litvániában 20% körüli volt, hozzájuk képest magas, de még a franciáknál is csak 40,5% volt, hozzájuk képest sem olyan alacsony.

Aki válaszol, az is többféleképpen tudja megmagyarázni, mind a részvételt, mind az eredményt.

Miért alacsony?:

a) Sokan belefáradtak ebbe a mókuskerékbe (fidesz-mszp), de a kicsikre nem szavaz, mert nem hall róluk, vagy mert elvesztett szavazatnak gondolja.

b) Senkit nem érdekel, hogy a többmilliós lóvét ki veszi fel.

c) Ez Európai Parlamenti választás volt, ahol a hétszáz valahány kiosztható mandátumból 22 a miénk. Szóhoz sem fognak jutni a magyarok, így mindegy, hogy ki megy ki.

d) Ilyen választható pártok mellett nem fogja törni magát, hogy elbattyogjon az urnáig.

És még millió oka lehet.

2009. jún. 8. 08:27
 13/14 anonim ***** válasza:
82%
Talán az eső?
2009. jún. 8. 14:45
 14/14 anonim ***** válasza:
76%
Én 260km-re voltam a lakóhelyemtől és hétfőn vizsgáztam így ez kimaradt most nekem. De egyébként sem mentem volna, mert úgy gondolom,hogy olyan ez a választás valljuk be a mi életünkön nem sokat változtat. De azért örülök,hogy olyan eredmény született amilyenre számítottam.
2009. jún. 9. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!