Összefog valamikor a Magyar nép, hogy végre tegyen valamit a saját érdekében? Vélemény? Vagy csak megy továbbra is a széthúzás.
"""Akkor te miért nem keresel annyit mint egy német?"
A magyar viszonyokhoz képest én jól keresek, ne a külföldi bérekhez akard a magyart hasonlítani, mert akkor neked semennyi pénz nem lesz elég. Mindig az ország lehetőségeihez mérten kell értelmezni az adott fizetést.
Nem az ország, hanem a környezeted az etalon.
Ahogy te elérhetetlennek tartod a német fizut, úgy sokan a munkát is elérhetetlennek tartják. Mert te nem érted meg azoknak a helyzetét akik mennek a munka után, csak éppen nem kapnak belőle. Nem hülyék, nem iskolázatlanok, csak éppen nincs akkora szerencséjük hogy pld Bp en születtek. ahogy neked is csak az a német fizukkal a problémád, hogy nem Hamburgba születtél!
""ma 17:57
Miért? Amikor a "két" Németország újraegyesült, akkor talán nem "ment" a tőke Kelet-Németországba? Dehogynem, és ma már ott is simán nyugati életszínvonalon élnek az emberek.
Dehogy élnek nyugati életszínvonalon az ex kelet németek!
Én dolgoztam Hamburgba "bár az extrém mert nagyon drága még német mércével is" és dolgoztam onnan 150km re Kiel ben is ami ex keleti. Kb 2-2,5× ös a munkabér.
Közel nem azonosak ott sem a lehetőségek, sőt még szélsőségesebbk mint nállunk. Csak ugye az alap nem ugyan az. Pld Ha te Győrbe, vagy Sz fehérváron, Bp n, keresnél 600 nettót és a Debreceniek, Miskolciak, Nyíregyháziak, keresnének nettó 300e ret, akkor is kevesebbet keresnénk mint a németek, de már eleget ahoz hogy a gazdaságunk működjön, és ne ez menjen ami ma!
""Minden országban vannak fejlett és fejletlen részek, sajnálom, de én nem tudok mit tenni az ügy megoldása érdekében. Mindazonáltal itt én nem tapasztalom az általános irigykedést és széthúzást. Jó persze, vannak olyanok, akiknél ez az alaptermészet, de anyagi szintű irigység itt nem nagyon létezik.
Nézd, nem irígység csak realitás.
Hováis fektetett be 22 év alatt a legtöbbet a kormányaink.
Hol adtak hihetetlen kedvezményeket a multiknak, miközben elvontak minden befektetést máshonnan?
Neked is az állam teremtette meg hogy ma jobban élsz!
Lehet neked 50diplomád vagy sok sok pénzed, ha az ottani lokális közeg van leamortizálva, mert nincs munkalehetőség. Mert sokan nem tudnak dolgozni, sokan meg nem fektetnek be, mert nincs kinek.
"em az ország, hanem a környezeted az etalon.
Ahogy te elérhetetlennek tartod a német fizut, úgy sokan a munkát is elérhetetlennek tartják. Mert te nem érted meg azoknak a helyzetét akik mennek a munka után, csak éppen nem kapnak belőle. Nem hülyék, nem iskolázatlanok, csak éppen nincs akkora szerencséjük hogy pld Bp en születtek. ahogy neked is csak az a német fizukkal a problémád, hogy nem Hamburgba születtél!"
Nem tartom elérhetetlennek a német fizetést, hanem egyszerűen azt kell látni, hogy ma Magyarországi realitásokat figyelembe véve kell egy fizetésre tekinteni. Az pedig hogy nincs munka, az nem igaz! Van, csak sokaknak nem tetszik a fizetés ezért nem vállalják el! Vagy szerinted miért hoztak Ukrajnából munkavállalókat egy céghez keleten? A cég direkt kapott eu-s meg állami pénzeket, csak azért hogy a keleti régióból foglalkoztasson embereket, de mindössze 50 ember vállalta el, a többi ukrán vendégmunkás volt. Ez a szégyen! Akinek valóban kell a munka, az bármilyet elvállal. Egyébként pedig nem budapesti vagyok, sőt még nyugat-magyarországi sem.
"Nem tartom elérhetetlennek a német fizetést, hanem egyszerűen azt kell látni, hogy ma Magyarországi realitásokat figyelembe véve kell egy fizetésre tekinteni. Az pedig hogy nincs munka, az nem igaz! Van, csak sokaknak nem tetszik a fizetés ezért nem vállalják el! Vagy szerinted miért hoztak Ukrajnából munkavállalókat egy céghez keleten?
Én Debreceni vagyok, és hidd el hogy itt nincs munka.
Persze az sem jellemző hogy Ukránokkal dolgoztatnak, bár biztosan van rápélda. Persze az ukránokat sem keleten foglalkoztatják hanem viszik őket nyugat Mo ra.
Miért?
Mert egy magyarnak vannak kiadásai, amik növekszenek ha dolgozik. Egy bérlet biztos van ma már vagy 15000 Ft!
Hogy menne el messze dolgozni pld 100e árt, mikor azesetben 2 felé kellene fizetnie. Egy amiből ő megél valahol, 2 amiből a család megél otthon.
Ha adnának 200e ret akkor valószínűleg elmenne.
Én is jártam sokat Bp re és Győr felé dolgozni, és ztavasz végén ismét megyek, mert 3× annyiért tudok munkát vállalni mint Debrecenben, és van is mit csinálni.
De nekem van tőkém hozzá és adottságaim, ami egy egyszerű munkavállalótól nem elvárható!
Jahh még annyit!
ha én elmegyek dolgozni, akkor többet kell fizetnem.
Ha valaki itt kap 120e mert több nem nagyon jut, hiszen a kereslet ennyit tesz lehetővé. Akkor Győrben vagy Bp n, ki kell hogy tegyem neki a 200e ret plusz szállás.
Érdekles hogy beállt csapatom van.
De ha 120e ért várnám el ugyan ezt, akkor nem lenne egy emberem sem, mert nem érné meg neki.
Nézzél vissza egy Hofi műsort, amelyben azt kérdezi "... elvtársak, urak, nem lesz egyszer abból bajom, hogy '56-ban itthon maradtam?" Ez a rendszerváltás utáni években volt, de ma is nagyon aktuális.
Magyarországon forradalom van. Viktorunk 10 éve vívja és nem érdekli, hogy a nép közben szétzüllik és tönkremegy. Amikor 2006-ban készült a választásra a szlógenje az volt, hogy "rosszabbul élünk" és ő majd rendbe teszi. Arra nem is gondolt és most sem jut eszébe, - valószínű amnéziás - hogy ma bejött neki is (minden, még a sz@r is körbejár).
A megosztás Fletó és Viktor párharcánál bontakozott ki, én tudok olyan házasságról, amelyben azért váltak el mert az egyik a szociknak, a másik a narancsosoknak drukkolt. Addig ne is várd az összefogást, amíg a képviselők 10 - 20x annyit keresnek, mint a pórnép, mert senki sem ellensége önmagának (a képviselők elégedettek a mi bérünkkel, mi meg elégedettek lennénk az ő bérükkel - de ez csak egy szép álom).
Talán egy igazi forradalomban összefogna a köznép is és akkor el lehetne takarítani ezt az ingyenélő bandát.
"Addig ne is várd az összefogást, amíg a képviselők 10 - 20x annyit keresnek, mint a pórnép"
Ez Nyugaton is így van! Ez nem magyar sajátosság! Aki pedig mindig a kivándorlással jön, annak azt mondom, menjen, majd ott meglátja, hogy ha nincsen használható szakmád és jó nyelvtudásod, akkor ott sem fogsz semmit sem elérni. A képzetlen, semmihez sem értőkre külföldön sincsen szükség.
Lenne pár hozzászólásom:
1: Aki akar dolgozni az tud. Ez így van, csak ezzel egyenesen arányos módon a kiadási is megnövekszik és nem biztos, hogy megéri neki.
2: Nyugaton jobban van munka, hát persze, hogy jobban, mert mindenki többet keres, ergo többet kült, pörög a gazdaság...Bár a pörög kifejezés az egy nagyon erős túlzás.
3: költözzön el az akinek nem tetszik Magyarországon?
Hát nem tudom, ez lenne a megoldás? Egy régi nagyhatalom szépen elbukott, és folyamatosan csődbe megy amiatt, mert nyuszi-muszi emberek élnek, akik nem mernek kiállni magukért?
Ez ellen az a megoldás, hogy elmeneküljenek az emberek a hazájukból?Nem hinném...
5: HOFI: Több mint igaz, Hofi egy bölcs volt:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!