Összefog valamikor a Magyar nép, hogy végre tegyen valamit a saját érdekében? Vélemény? Vagy csak megy továbbra is a széthúzás.
"hiszen ők mindenkin átgyalogoltak akin csak lehetett. "
Micsoda eszelős egy gaztett volt a kőolajat a közember számára is megfizethetővé tenni...
"Már miért fognék össze a sok nyavalygóval?"
Igazad van. Az ilyen bunkó félékkel mint te is vagy, én sem fognék össze!
""Fel kellene végre ismerni, hogy mindenki a saját sikerének, életének a kovácsa!
Akkor te miért nem keresel annyit mint egy német?
"Ha nincs munka, akkor Magyarországon belül költözz oda ahol van! Vagy menj külföldre!
Akkor elnéptelenedne az Észak a Dél és a Kelet is.
""Csak ugye ezekhez meg kéne mozdulni és ki kellene szakadni a megszokott kis életből, ami ugye sokaknak nem dívik, mert ugye könnyebb az államot és mindenki mást szidni.
Aztán amikor a munkád megszűnne mert a sok átvándorló olcsóbban elvégezné, te lennél felháborodva!
""Elég elterjedt ma az országban az "adjá pénzt, adjá segélyt..." című szöveg és már rendkívül bosszantó és zavaró a sok tehetetlen, nyavalygó embert hallgatni.
Te tényleg nevetségesen alacsony értelmiképességű vagy!
Szerinted az emberek nyavajognak? Nem lehet hogy egyszerüen nincs sok választásuk? Ha ez annyira egyszerű lenne ahogy te ezt lkeírod, már nem lenne dolgozni akaró ember az országba, hiszen aki itt pld keres 300e ter az a németeknél kereshetne 1,3 lilliót, az az nem csak a szegények, sőt jellemzően nem is a szegények mennek külföldre. De hogy képzeled ezt a vándorlást?
Mindenki hadja ott a házát és indúljon el a bizonytalanaságba családostól, közel 3millió ember?
Nem lenne egyszerűbb olyan gazdaságpolitikát folytatni a politikusainknak hogy érdekelt lenne a tőke abban hogy keletre menjen? Jahh, hogy akkor nállatok nem lenne ez az állapot, és rohamosan csökkenne a lehetőségetek?
Még bekövetkezhet!
A másik.
Igen, a te adódból fogják eltartani azokat akiknek nincsenek olyan széles lehetőségeik mint neked.
Ugyanis ez egy ország, és ha ezt nem érted meg akkor veled van a legnagyobb baj.
"Nem lenne egyszerűbb olyan gazdaságpolitikát folytatni a politikusainknak hogy érdekelt lenne a tőke abban hogy keletre menjen? "
Ez az ország Kína. Német szintű ott a bér? Nemigazán... :)
"Akkor te miért nem keresel annyit mint egy német?"
A magyar viszonyokhoz képest én jól keresek, ne a külföldi bérekhez akard a magyart hasonlítani, mert akkor neked semennyi pénz nem lesz elég. Mindig az ország lehetőségeihez mérten kell értelmezni az adott fizetést.
""Szerintem nem vagy olyan helyzetben, hogy válogass kivel fogsz össze. Akinél a pénz az dirigál.
Ez messze nem így van!
Néhány milliót akár holnap is befektetnék valamibe, ha lenne értelme! De nincs, mert semmire nincs igény, nincs kereslet. És nem érdekel hogy egy kulcs vagy 27, mert nem ez a döntő! Hanem a kereslet.
Debrecenben ez a helyzet, és így én is jóformán csak vegetálok és éppen hogy némi kis üzleteléssel a tejbeaprítóst összekeresem magamnak. De terveim a jelen állapotok alapján nincsenek. És tudod rossz belegondolni abba hogy miként él a környezetem, akik nem így állnak, és akár havi 100e ért is képesek lennének heti 50 ó ban dolgozni!
""Ez az ország Kína. Német szintű ott a bér? Nemigazán... :)
Te írtad hogy ha az ember nem lusta stb stb és a maga sorsa kovácsa!
Látod!
Ahogy te nem vagy képes német béreket kovácsolni magadnak, úgy sok sok keleti északi és déli, még retkes 100e ret sem képes összevágni, sőt még munkát sem kap.
Ugyanis ami nincs, azt nem lehet elérni, felkutatni stb stb.
ma 17:57
Miért? Amikor a "két" Németország újraegyesült, akkor talán nem "ment" a tőke Kelet-Németországba? Dehogynem, és ma már ott is simán nyugati életszínvonalon élnek az emberek.
Én győri vagyok. Sokat jártam/járok az országban, és azt kell hogy mondjam, örülök, hogy ide születtem, Budapesttel egyetemben a legemberibb körülmények uralkodnak az ország többi részéhez képest.
Minden országban vannak fejlett és fejletlen részek, sajnálom, de én nem tudok mit tenni az ügy megoldása érdekében. Mindazonáltal itt én nem tapasztalom az általános irigykedést és széthúzást. Jó persze, vannak olyanok, akiknél ez az alaptermészet, de anyagi szintű irigység itt nem nagyon létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!