Miért veszik egyenesen a személyük elleni támadásnak a dohányzók, hogy ha szól az ember, hogy éppen "ott" nem lehet dohányozni?
Akkor szólj nekik csak, ha téged zavar, hogy ott dohányzik ahol nem szabad. Én is baromságnak tartom ezt a dohányosok elleni ésszerűtlen támadást. Nem tudom miért építményekhez kell kötni a dohányzás tiltását. Miért nem lehetne mondjuk olyan törvényt hozni, hogy ott nem szabad dohányozni, ahol ez másokat zavar? Lehet, például, hogy az intézmény előtt nincs senki, de a bejárattól 6 méterre már van. Az épület előtt nem lehet bagózni, de ha arrébb áll egy csoport, mellettük már szabad. Nem baromság ez?
Azt sem tartom jogosnak, hogy nem lehet dohányzó kocsmát üzemeltetni. Ha ki lenne írva, hogy ez dohányzó hely, a nem dohányzó eldönthetné bemegy vagy nem. Gyerekként kezelik a dohányzó felnőtteket.
Egy olyan dohányos, aki mások iránt tapintattal van, még véletlenül sem gyújtana rá ott ahol másokat zavarhat vele... Van erre is megoldás, csak egy példa: megkérdezi, hogy rágyújthat-e.
Egyébként, ez nem a "magyar politika" téma szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!