Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor ennyire rossz a helyzet...

Amikor ennyire rossz a helyzet pénzügyileg, miért nem csökkentik a többszázezres nyugdíjakat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem akarom elhinni,hogy mindenkitől mindent elvesznek,lecsökkentenek,megvonnak,de a kiugróan magas nyugdíjak kifizetését,nem vizsgálja senki.Sőt,az emeléseknél tetemes összeggel megtoldják.A jelenlegi gazdasági helyzet ezt nem tartom valószínűnek,hogy megengedheti magának.Ez természetesen vonatkozik az özvegyi nyugdíjasokra is,akik az elhunyt házastárs után életük végéig veszik fel az emelt összegű járandóságot.Én ezt egyáltalán nem tartom ma helyénvalónak,mert milliárdok repkednek éves szinten.
2012. febr. 16. 11:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Multkor az orvosi váróban hallgattam egy nyugdíjas panaszkodását, hogy 110000ft-os nyugdíjából olyan nehéz kijönnie. Mindezt vihorászva mondogatta! Meg tele volt aranyékszerrel pakolva. Én úgy megsajnáltam, hogy legszívesebben fejbe vertem volna ott helyben! Éldegéljen csak 22800-ból, akkor majd megkomolyodik az tuti.
2012. márc. 10. 04:25
 12/12 Aladárkiss ***** válasza:
Én mindenképpen változtatnék a jelenlegi nyugdíj rendszeren. Azt felháborítónak tartom, hogy az emberek minimálbérért dolgoznak napi 10-12 órát, addig a nyugdíjas ennek a 4-5-ét is megkapja persze nem mindenki. Akik vezető pozícióban voltak x évet és már 40 évesen nyugdíjas és kapja a 370 ezres nyugdíjat az kiveri nálam a biztosítékot. Egységes nyugdíjat kellene behozni ami nem lehet a minimálbér 3 szorosánál több és ezzel megint lehetne spórolni. Sajnos én úgy látom, ha nem történik hamarosan valami, akkor felborul a gazdasági háló. Nem lesz elég legalizált munkaerő így nem lesz az államnak elég bevétele és finanszírozhatatlanná válik a nyugdíj, segély és a többi.
2013. márc. 28. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!