Milyen torz felfogású ember az aki "panaszgépeknek" hívja azokat akik joggal nem elégedettek a mai helyzettel?
Mi a baj azzal aki nem akar annyiért dolgozni, amiből nem vagy éppen hogy képes megélni? Az az még tervei sem lehetnek, ami elég kellemetlen! Vagy bele van kényszerítve a szürke vagy fekete gazdaságba, mert normális munkát még amellett sem kap hogy van szakmája stb. Mi az hogy tanúlni stb, meg hogy versenyképes szakma? Ok van néhány. De nem lehet mindenki programozó, vagy gépész vagy elektromérnök. Átlagos szakmákból már szinte lehetetlen megélni, így az ember hamar elkezd feketézni. Hiszen mindenkinek egy élete van, és 20-25 éve hogy az egzisztenciáját megalapozza, és majd bolond lesz aprópénzre cserélni miközben van a hivataloson kívűl más lehetőség is. "bár ez még a jobb eset" De sokan vannak akik nem ennyire élelmesek, és valóban csak dolgozni szeretnének, de nem tudnak, pedig sok szaki és diplomás van köztük. Sőt egy bizonyos réteget leszámítva nagyrészt az a jellemző hogy van szakmája vagy hivatása.
Ezek az emberek nem itt élnek, vagy nem nyitott szemmel?
Kérdező, szerintem te is abba a két tipikus hibába esel, mint a legtöbben, akik panaszkodnak.
1. Nem csak fölfelé van út. Igenis, ha valamit elértél, akkor az nem lesz meg életed végéig, hanem meg is kell tartanod. Ha nem tartod meg, akkor lehet, hogy vissza kell egyet lépni, hogy onnan tudj egy nagyot ugrani. Az út nem egyenes...
2. Az élet nem olyan, hogy ha most küzdesz, akkor most megkapod a nyereményt. Az évek során kell végigküzdened, hogy beérjen a termés. Előre kell tekinteni, és azt nézd, hogy mi lesz két év múlva, arra kell rákészülnöd.
"Inkább ügyeskedem, mert keményen dolgoztam a házamért és imádom a gyerekeimet, és nem vagyok hajlandó hátrébblépni csak azért mert 22 éve korrupt fasz,pó minden politikus, és megoldották mindíg hogy a csőd szélén táncoljon az ország."
Persze, mert csak a politikusok meg CSAK a "külföldi karvalytőke" tehet arról, hogy itt tartunk. Mi, kis emberek nem tehetünk semmiről. Csak a BKV-ért nem fizetek, mert az nekem jár. Csak az adót csalom el, mert nekem jár a kertes ház. Meg az autó. Nem azt mondom, hogy az általad említett dolgok nem járultak hozzá a helyzetünkhöz, de azért nézzen már mindenki a gatyájába, mielőtt másiknak mondja, hogy sz@ros a feneke...
Emlékszel a tücsök és a hangya meséjére, ismered a tanulságát? Aki előre gondolkozik, tervez, az boldogul az ínségesebb időkben is. Aki félretett, fejlesztett, tanult, mikor megtehette, és nem elutazgatta, elköltötte a pénzét, az most is boldogul. Nekem tanácsolták 7 éve, hogy tanuljak szociológiát. Azt mondtam, nem, köszönöm. Helyette informatikából diplomáztam, és két nyelven megtanultam. Most 2 év után olyan munkám van, ami után a magyar emberek 98%-a vágyakozik. Miért? Mert vettem a fáradtságot, és 5 éven keresztül gürcöltem (sőt, már előtte is, hogy felvegyenek oda), ennek az eredményét élvezem most. Ezt ki mondhatja el magáról? Mert aki igen, az jogosan emeli fel a hangját - aki nem, az meg csak "panaszgép". És tudom, hogy sokaknak nem tetszik ez a igazság, mert kiderül, hogy minden ember a maga szerencséjének kovácsa, és nem lehet mást hibáztatni.
És ha valaki valamilyen hibát talál a fenti érvelésemben, akkor kérem is, hogy jelezze!
""És ha valaki valamilyen hibát talál a fenti érvelésemben, akkor kérem is, hogy jelezze!
Ok, akkor jelzem.
Felsőfokú műszaki vagyok, 3plusz szakvizsgával és tapasztalattal. Egy éve kerestem magamnak munkahelyet, mert a vállalkozásomnak nem volt annyi megrendelése hogy megérje. "nem lust vagy hozzá nemértő voltam, hanem nem volt megrendelés"
120e Ft t akartak adni, mint felelős érted FELELŐS műszakivezető! Szerinted ez nem megalázó?
Előtte egy kis vállalkozást vezettem, az elején sikeresen.
Beruháztam, gépeket vásároltam, stb stb, aztán elkezdett minden hanyatlani, és leépítettem, aztán nem hogy a megrendelések csökkentek, de olcsóbban lekket mindent csinálni, a végén szerencsejátékká vált az egész.
Ekkor mondtam hogy elég volt. A még melévő komoly szakmunkásaimat is szélnek eresztettem.
10 évig fizettem a kemény adókat és láttam el 5-6 embert munkával. Az áfa befizetésekről a fogyasztásról nem is beszélve, és én menjek füvet kapálni?
Nem barátom, én megdolgoztam kitartóan a javaimért, és egy sz@ros barom miatt sem adokfel semmit belőle!
Ma totál feketén ügyeskedem,és dolgozgatom.
Nem keresem többet így sem mint 2-3 éve amikor már nem ment valami fényesen, de nem kell így feladnom semmit.
És felőlem magyarázhat bár ki, mert tudom hogy senki nem adná fel a házát és a gyerekeit, csak hogy adózhasson a semmiért!
Előbb a mindenkori állam bizonyítsa hogy van értelme, hiszen 22 éve csak azt bizonyítsa hogy nincs. Aztán majd meglátom.
""És ha valaki valamilyen hibát talál a fenti érvelésemben, akkor kérem is, hogy jelezze!
jahh, és nem lehet mindenki informatikus!
Kellenek más végzettségű emberek is.
Ha nem lennének,"pedig ebben a rendszerben egyre kevesebben" akkor te nem eszel, nem laksz, és egyátalán semmit nem csinálsz, mert nincs mivel és miben.
Minden kipusztúl ebben az országban szépen lassan, és csak azt vesszük észre hogy nincs orvos, sem pék, sem kőműves, mert nincs értelme ilyen munkára képezni magát senkinek. Akik meg jó szakik vagy nagy tudásúak, azok mennek ki külföldre.
Szerinted ennek van értelme?
Felőlem kereshetsz 2× annyit is mint ma, én nem irígylem.
De engedd már meg, hogy más is megéljen a jövedelméből, még ha nem valami top szakmában is tevékenykedik.
Kérdező! Először a későbbi hozzászólásodra reagálnék, utána meg a korábbira.
"Kellenek más végzettségű emberek is."
Nem állítottam ennek az ellenkezőjét.
"Ha nem lennének,"pedig ebben a rendszerben egyre kevesebben" akkor te nem eszel, nem laksz, és egyátalán semmit nem csinálsz, mert nincs mivel és miben."
Bocs, de ez hülyeség. Ha nem lennének, akkor az a pár, aki még van, baromira jól fog keresni. Ha van rá kereslet, akkor megfizetik a rendelkezésre álló kínálatot. Mondj egy olyan munkát, amire nagy a kereslet, kicsi a kínálat, és nem fizetik meg?
"Minden kipusztúl ebben az országban szépen lassan, és csak azt vesszük észre hogy nincs orvos, sem pék, sem kőműves, mert nincs értelme ilyen munkára képezni magát senkinek. Akik meg jó szakik vagy nagy tudásúak, azok mennek ki külföldre."
Ezt ok, csak azt nem értem, hogy jön ide. Azt mondtam, hogy aki készült előre, az piacképes tudással rendelkezik. Amire igény van, azt megfizetik (akár külföldön is). Nézd meg, mennyi magán fogorvos éhezik (mennyi ember fizet a nem állami ellátásért), pékség is lehet sikeres (lásd Fornetti vagy Lipóti), ha olyan üzleti modellel, olyan termékekkel dolgoznak, ami hatásos, amire van kereslet. Fél éve fejeztük be a lakásfelújítást, így tudom, hogy mennyit kérnek el a feketén elvégzett kontármunkáért a szakemberek, és hogy elkerekedik a szemük, amikor én számlát kérek.
"De engedd már meg, hogy más is megéljen a jövedelméből, még ha nem valami top szakmában is tevékenykedik."
Nem tiltottam meg, de nem az a kérdés, hogy top szakmában tevékenykedik, hanem hogy a szakmájában top színvonalat hoz-e - én ezt próbálom magyarázni. Ha jó vagy, olyat csinálsz, amire van kereslet vagy a termék mibenléte, vagy a minősége miatt, lesz keresleted, lesz kereseted. Ha meg tömegárut kínálsz, olyat, amit mindenki tud, akkor ne várd a sültgalambot.
"Ok, akkor jelzem."
Nem, nem jelezted, csak a saját történetedet mesélted el. Az érvelésemben mutass rá kérlek a hibára.
"Egy éve kerestem magamnak munkahelyet, mert a vállalkozásomnak nem volt annyi megrendelése hogy megérje."
Ahogy írtam: próbáltál újítani? Próbáltál valami új termékkel, új módszerrel kijönni? Vagy csak áltál, és vártad, hogy a régi szolgáltatásodat megvegyék az emberek, miközben az egész világ megváltozik? Én is kínálhatnék gőzgépet, ha van már jobb, vagy víztükörfúrógépet, ha nincs rá kereslet.
"Nem barátom, én megdolgoztam kitartóan a javaimért, és egy sz@ros barom miatt sem adokfel semmit belőle!"
Egyetlen ember miatt kellene feladnod: te magad miatt.
"Ma totál feketén ügyeskedem,és dolgozgatom. "
Most komolyan, mivel is vagy így jobb az általad lenézett politikusoknál? Bocs, de az én adómból újítják fel azt az utat, amit használsz, az én adómból fizetik a gyereked tanárát, az én adómból kapod a gyógyszert, az én adómból fizetik a rendőrt, aki elkap néha egy-egy tolvajt. Engem és a többi adófizetőt lopod meg így, ezek után, bocs, de nem fogom elfogadni, hogy "te nem adod fel a házad, csak hogy adózhass a "semmiért!"", mert neked az úgy kényelmesebb. Tudod, nem csak jogaid vannak, kötelességeid is.
"Előbb a mindenkori állam bizonyítsa hogy van értelme, hiszen 22 éve csak azt bizonyítsa hogy nincs. Aztán majd meglátom."
Az állam is bizonyítson, valóban, egyetértek. De az olyan embereknek, mint teneked, sose lesznek elég jók. Kérdés: mikor fogod azt mondani, hogy most már fizetsz adót? Mik azok a számszerű értékek, amit el kell érnie az államnak, hogy elég jó legyen neked? Mi az az összeg, amikor te már úgymond jót teszel az államnak, és adományozol neki egy kis adót(kb. a hozzáállásodból ez jön le)? Mert amíg ezeket te nem tudod, addig csak tologatni fogod a fizetést, azaz ez is csak egy kifogás, hogy ne fizess adót.
Értem én, hogy rossz a helyzet, és nem vagy elégedett vele. De mit tettél te azért, hogy változtass ezen?
#7/16-nak.
Valamiért átérzem a leveled által sugallt érzést, pedig nem vagyok maszek.
A mai kormányzat is abba a nagy hibába esik, hogy nem ismerik el az "élni és élni hagyni" alapvető törvényét pedig ezt még az új alkotmányukba is belevehették volna.
Ökörköri
Kösz az együttérzést Ökörköri.
7. vagyok és a "# 16/17"73%-nak csak annyit fűznék a mondandójához , hogy adni tisztességesen adót fizetni és legálisan dolgozni szeretnének nagyon sokan. De amikor nyújtod a jobb kezed akkor nem csak a karod követelik el hanem a másik kezed is és még az egyik lábad is viszik maguknak.A maradékkal boldoguljál bolond.Valami csoda az olyan ha van egyáltalán aki mindent rendesen befizet és még meg is él belőle.Ok vonjanak le 15-20%ot de ha mindent befizetszt a jövedlemed 60-70%befizeted és mire?
Egészségügyre- próbáld ki Tb - befizetésed igazolásával vagy hálapénzért kapsz jobb kiszolgálást.
Oktatás-A tanítók tanárok 70%-a emberileg teljesen alkalmatlan a szakmára.Félanalfabéta műveletelen egyetemistáink vannak és tanulnak nagyrészban hiábavalóságokat amiknek soha hasznát nem veszik.
Katonaság- opretthadsereg:))
Rendőrség- ja tele vannak az irodák nálluk is csak ott nincs egy darab se belőlük ahol indolt volna.Láttatok már kölekedési rendőrt aki 10milló ft érték fölötti kocsit, terepjárót állít meg ellenőrzésre?
.....
Nállam az nem volt probléma, hogy váltsak vagy új termékekkel jöjjek.Csináltam én mindent és csinálok most is szinte bármit ami a szakmámmal kapcsolatos és kérik vagy megrendelik. És ha nem a megfelelő színvonalon csinálnám esélyem se lett volna megélni belőle soha, mert ha kiszolgálsz 5000 embert úgy ,hogy örül és tetszik neki és meg van elégedve, az egy természetes és normális dolog, de ha egy munkád elbacod és ráfarag, elégedetlen a megrendelő annak a híre elsöpri az 5000 jóét pillanat alatt és a franc se nyit rád ajtót többet.
Az utóbbi időben szinte csak az ár számít.Még azt se tudom mit akar a kedves kliens , de már azt kérdezi ,hogy mennyibe fog kerülni neki:)És az nem baj neki ha én veszteséges vagyok, éhen döglök ,csak kapja meg olcsón:)Olyanok is akadnak még akik alkudozni szeretnének!Ezek a komolyságomat,a tisztességemet , a szaktudásomat kérdőjelezik meg olyankor.Anélkül ,hogy tudnának rólla már meg is sértettek.Pl:_ ha egy terméknek az ára 50 és 70 között van , ugyanazt adom én akár 45*-ért, akkor ha ebből alkudni akarnak még , mit tudjak szólni ahhoz?Főleg mikor annyi a munkám ,hogy azt se tudom hol áll a fejem.
Azt mondják árérzékeny a magyar. Eh,az ilyen magyar szerintem csak úrhatnámcsóró vagy csak az a fajta az ilyen aki egy kaját kétszer is megenne ha másodjára nem volna olyan büdös.
*ezer
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!