Miért hajlamos a magyar bizonyos múltbeli korok túlmitizálására, illetve miért hajlamos az ember a múlt megszépítésére?
A jelenünkre nem lehetünk túl büszkék. A jövőjét a magyarok 60% -a sötétnek látja. Maradt a múlt. Lehet, hogy nem is volt olyan jó, mint ahogy gondoljuk, de kell valami ami életben tart. A magyarság halálra van ítélve, bárki mondhatja az ellenkezőjét, de ez így van.
Ezt nem csak én mondom, és nem csak most. Már az XVIII.(XIX) században már voltak emberek, akik azt mondták, hogy a magyar nép már túl öreg, és kifog pusztulni. Erről szól a Szózat c. vers is.
NEKÜNK MÁR CSAK A MÚLT MARADT, ÉS A REMÉNY A MINÉL GYORSABB NEMZETHALÁLBAN.
ma 20:53
Mindig ez a nemzethalál...
Aki állandóan a rosszra készül azzal rossz is fog történni.
De azért bennünk van ez a gondolat.
Te hány évet adsz még a magyarságnak?
Szerintem csoda lesz, ha 50 év múlva élni fog a kerek világon legalább egy magyar.
Nem azért, mert kihal a nép, hanem azért, mert elköltözik, és új nemzettudattal él tovább.
És mégis hány évet?
Szerinted kihúzunk egy újabb 1000 évet?
Vagy többet?
A nyelvünk is örökre megmarad magyarnak?
Mi fog hamarabb elveszni: a nyelvünk vagy a magyarságtudatunk?
""Invesztor válasza:
Soha nem értettem sz olyanokat mint te!
""Gondolom a múlt dicsőségéért már nem kell semmit sem tenni, az csak úgy van. Sokan ezzel úgy vannak, hogy a múlt jogán bizonyos dolgok alanyi jogon járnak.
Például mi?
Mi az ami Ny-Eu ban nem jár itt meg igen?
És mennyi az ami ott jár és mennyi az ami itt?
"Ha a magyar államnak kikellene fizetni azokat a segélyeket stb stb mint a franciáknak, 10perc alatt esne térdre!
""Mindig egyszerűbb a múltba merengeni, mint beismerni a saját hibáinkat és dolgozni a helyzetünk jobbátételéért.
Ez meg a kedvencem!
Mit tehet az aki vállalkozna, dolgozna, de nincs kinek és nincs mit? Én egy évig voltam ebben az állapotban, az utolsó pénzem költöttem hírdetésekre, utazásra, stb és csak a szerencsének köszönhetem hogy kikászálódtam a szituációból! Most nem panaszkodom, bár még mindíg lenne miért, de most én is vergődjek mint te, akinek nagyvalószínűséggel szintén csak szerencséje volt.
Tudod egy jósorsú társadalomban 1/3szorgalom 1/3kitartás és 1/3 szerencse kell! De itt 1/10 szorgalom 1/10 kitartás és sok sok szerencse, a boldoguláshoz!
Hány évet?
Én nem vagyok ős magyar, de szeretem is a hazám.
De inkább a realitások talaján maradok.
Ahogy most a világ fortyog, ha a következő 15 évet túléljük, akkor a gazdasági ciklusok kb 50 évre megkímélnak. Ha nem, akkor max 15 év, mert ez most nagyon kritikus!
Én is így gondolom. Mi már csak napról napra élünk. Nincsen már semmi ami megkülönbözteti a magyart a nem magyartól.
Régen voltak hagyományaink, népzenéink és szokásaink.
Most a hagyományainkat az USA-ból importáljuk. Népzenéink a könnyűzene amit szintén az USA-ból importálunk. És a szokásainkat szintén.
Már csak nyelvében él még a magyar, de már abban sem sokáig.
Az informatika világa is angol. A tudomány is angol. Minden angol.
Szeretnék egyszer írni egy magyar programnyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!