Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pártolod a Fideszt? Miért?

Pártolod a Fideszt? Miért?

Figyelt kérdés
2012. febr. 5. 17:23
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem pártolom. De még mindig ők a legkisebb rossz.

Miért? Hát, nézzük a választékot:

MSZP: fillérekért kiárusították, szétlopkodták az országot. Aztán felvettek egy csomó hitelt, mert a legalapvetőbb szükségletekre sem jutott pénz.

LMP: volt SZDSZ és MDF tagok gyülekezete, akik mellesleg eléggé az MSZP oldalára álltak

Jobbik: ha ők kerülnek hatalomra, háborúba, polgárháborúba fogják dönteni az országot.

DK: Na, Gyurcsányról ne is beszéljünk.

Akkor ki marad?

Igen, a FIDESZ-nek is voltak népszerűtlen intézkedései. De akármelyik párt lenne hatalmon, megszorítások lettek volna, hidd el. És sok mindent már rég meg kellett volna tenni, fokozatosan, akkor most nem lenne ilyen hirtelen, drasztikus:

-Segélyek drasztikus csökkentése, ill. közmunkához kötése. Szerintem ez alap, ingyen nem jár semmi. Kár, hogy egy nemzedék felnőtt úgy, hogy bizonyos etnikumoknak természetes volt, hogy alanyi jogon jár a segély.

-A lakosság 10 %-a rokkantnyugdíjas. Békeidőben. Felül kell vizsgálni.

-Egyes foglalkozásokban már 40 évesen nyugdíjba lehet menni. Miközben a lakosság folyamatosan elöregszik, és az állam nem tud nyugdíjat fizetni. Meg kell szüntetni.

-Hatalmas diplomás túlképzés van, a szalag mellett is diplomások állnak. A büfészakokat meg kell szüntetni, illetve, aki mégis el akarja végezni, az fizesse ki.

-Gyermek mellett nem lehet dolgozni. Mindig azzal jönnek, hogy külföldön fél év a szülési szabi. Aha, de ott a nők félállásban dolgoznak ám! Itt is be kéne ezt vezetni, a munkanélküliségre is megoldás lenne. Elindultak egy úton, de sajnos ez még kevés.

-A bejelentett dolgozók 75 %-a minimálbéren van, sajnos nekik is adót kell fizetni. Mert más nem fizet.

-Több száz egyház van Magyarországon, adókedvezményt, juttatásokat kapnak, miközben tényleges egyházi tevékenység nem áll mögöttük. Meg kell szüntetni. Nemzetközi felháborodást váltott ki.

-Hatalmas az állami vízfej, iszonyú pénzbe kerül. Le kell építeni az állami szférát. Nonszensz, hogy minden pár száz fős falunak önkormányzata van. Na, végre ez is elindult.

Igen, tudom, hogy az érintetteknek ez nagyon fáj. De az ország érdekében ezeket már rég meg kellett volna lépni.

Azt is értem, hogy sok minden disznóságot csináltak. Nekem sem tetszik sok minden, ami tettek. De sajnos nincs jobb. Aki tud jobbat szóljon.

2 év alatt alakul egy új párt?

2012. febr. 6. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!