Nem hittem el amikor olvastam! Hogy tehettek ezt a MALÉV-vel? A szívem szakad meg!
"Illetve mint mondtam a rendszerváltás óta veszteséges, de a döfés az 2007-ben volt, mikor eladták egy orosznak."
Mikor én ott dolgoztam, kb 5-6 éve akkor meg már angol tulajdonban volt.
"Mikor én ott dolgoztam, kb 5-6 éve akkor meg már angol tulajdonban volt."
2007 előtt meg ismét magyar volt. 1992 körül adták el.
"Én utaztam. Nem egyszer, sokszor. De mit számít ez?"
Csak nem értem, hogy hogyan tud valakinek megszakadni a szíve egy olyan társaság után, amit még sohasem használt. Ezért kérdeztem. Ha ezt egy dolgozó mondja, vagy egy törzsutas, ez esetben megértem.
Nekem például eszembe sem jutott még, hogy a Malévot használjam, hiszen a Malév által repült helyekre fapados társasággal is el tudtam jutni, jelentősen olcsóbban. Annak pedig nem sok értelmét látom, hogy az állam tartson el az adófizetők pénzén egy iszonyatosan veszteséges légitársaságot.
"Csak nem értem, hogy hogyan tud valakinek megszakadni a szíve egy olyan társaság után, amit még sohasem használt."
A Malév egy szimbólum, egy külföldön is nagyon jól ismert márkanév volt, amiről Magyarország jutott eszébe az embereknek, akárcsak az egyébként gyönyörű hangszignáljáról. Nem sok ilyen, külföldön ismert, bejáratott márkanevünk van. Én meg ezt nem tudom megérteni, hogy hogy függene össze az általa érzett bánkódás azzal, hogy valaki személy szerint utazott-e vele, vagy sem. Te azt se sajnálnád, ha összedőlne mondjuk az egri vár, ha sose jártál még ott eddig?
A Máv-ba meg évente kb. 180 milliárdot pumpálnak, ehhez képest a Malév évi 20-30 milliárdja elhanyagolható. Vagy vegyük a Bkv-t.
Az, hogy ezek nem csődöltek még be, csak annak köszönhető, hogy nincs versenytársuk, így nem tudják feljelenteni őket az EU-s versenyhivatalnál, akik majd onnan Brüsszelből eldöntik, hogy mi legyen itt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!