Sokszor olvastam, hogy a számítógép mindent elraktároz. A maileket, a beszélgetéseket és mindent, amit egyébként töröltünk. Hol találom meg ezeket a gépen?
A merevlemezen marad minden törlés után is. Viszont a rendszer már nem látja, és a fájlok felülírható állapotba kerülnek. Ha tovább használod azt az eszközt, az ugye írási műveleteket végez, így amikor a korábbi fájlhoz jut a lemezen, azt felülírja.
Vannak adatmentő programok, amik a még felül nem írt állományokat képesek visszaállítani, de minél több idő telik el használattal a törlés után, azzal csökken a helyreállítási lehetőség is. Csak ezek látják a még meglévő dolgokat, simán a rendszer nem. Ilyen a Recuva, GetDataBack for ntfs, stb...
Köszönöm! Tehát egy egy évvel ezelőtti beszélgetést már nem nagyon tudok előkeresni, ha azóta rendszeresen használtam az adott levelező vagy beszélgetős programot?
Vagy meg tudom nézni informatikus segítsége nélkül is?
Nem a program használata miatt íródik fel, hanem a merevlemez használata miatt. Ha bármilyen adatot létrehoztál vagy rámásoltál a merevlemezre, az az üres helyből vett el valamennyit. Ez az üres hely tartalmazza a korábban törölt dolgokat is, így amikor az üres hely felülíródott adattal, akkor a korábban törölt tartalom is eltűnt. Ehhez mindegy hogy mit használtál. Tehát ha a törlés óta egyszer vagy többször is megtelt a merevlemez, akkor az adat már felül lett írva.
A fent programokat ha telepíted, ki tudod választani hogy milyen fájltípusra, és hol keressen rá. Ha ad találatot, azokat helyre lehet állítani, ha nem talál semmit, akkor végleg eltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!