Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kárpátalját valóban visszakapjuk?

Kárpátalját valóban visszakapjuk?

Figyelt kérdés

Sokan azt mondjak, nem kell az ukránoknak, és vissza kapjuk hamarosan. Valóban? Alig van ott magyar.

Amugy megkérdem én, szükségünk van 2millió ruszinra? Csak őket is el kellene tartani, mint más nemzetiségét, na meg egy nemzetallamba nem kell rengeteg idegen nemzetiségű!

2012. jan. 28. 17:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
78%
Nem. Nem a szláv népek miatt bomlott fel az ország, hanem az olyanok miatt mint te. A túlfűtött nacionalizmus és sovinizmus miatt, ami ugyanúgy megvolt a magyarokban (lásd 1848) , mint a szlovákokban, románokban, szerbekben. Ez nem szláv-függő.
2012. jan. 28. 18:19
 12/38 hollófernyiges ***** válasza:
73%
Egyáltalán, milyen alapon kapnánk vissza?
2012. jan. 28. 18:19
 13/38 A kérdező kommentje:

Na tehát nem a nacionalista magyarok, hanem a nacionalista népek miatt... Meg féltek a nagyhatalmak az OMM-tol ezért szetszaggattak... Amugy mindenhol azt olvasni a ruszinokrol, hogy ukrannal rokon nép, szlávok köze tartoznak.

Tetra:

A kérdésem az volt, hogy valóban visszakaphatjuk-e karpataljat, mert egyre többen felvetik itt is meg más oldalakon, hogy nem kell az ukránoknak.

2012. jan. 28. 18:24
 14/38 anonim ***** válasza:
28%
Itt annyian agitálnak az etnikai sokszínűség mellett - helyesen - csak azt nem értem, hogy akkor miért álljunk meg Magyarországnál?! Akkor már egész Európát kellene egységesíteni, sokkal versenyképesebbek, erősebbek, hatalmasabbak lennénk más "birodalmakkal" szemben. Mellesleg a nacionalizmus és a nemzetállam - ez a fertő - igenis etnikai homogenitást kíván (az eszme alapfeltevése: minden etnikumnak saját államot!) és most pont azok a magyarok a leghangosabb nacionalisták, akik visszakövetelik "trianoni" jussukat, holott azt már nem veszik észre, hogy az ún. Nagy-Magyarszág (és mostanában Európa) vesztét is ez a fertő eszme okozta.
2012. jan. 28. 18:24
 15/38 anonim ***** válasza:
81%

Én sem hallottam még rólam, hogy visszakapnánk. De most komolyan, a ruszinok tudod, milyen viszonyban vannak az ukránokkal? Gyűlölik őket. Az ukránok meg lenézően "kárpátukránnak" hívják a ruszint, holott külön nép, mellesleg nyugati szláv nép, az ukrán meg keleti. De a szintén szláv szlovákokkal is harapnak egymásra a ruszinok-olyannyira, hogy néhány felvidéki faluban az öreg ruszinok szeretettel emlékeznek Horthyra, amiért felszabadította őket a csehszlovák rabság alól.

A szláv egy elég nagy gyűjtőfogalom.

Nézd meg a Holodomort, amit az oroszok követtek el a szintén szláv ukrán nép ellen.

Nézd meg a délszláv háborút, ahol a szerb hordák halomra gyilkolták a szintén (dél)szláv horvát és bosnyák civileket.

2012. jan. 28. 18:27
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Etnikai sokszínűség ott "alkalmazható" ahol ez természetes. Ilyen hely pl. Oroszország, vagy a Kárpát-medence. Az Európai Unió egy "erőltetett menet" , ráadásul Európától teljesen idegen etnikumokat hoz be, és egyáltalán nem veszi figyelembe a szuverén államok sajátosságait, plusz Európa hagyományaitól idegen. Teljesen más mint egy Ottó terv (III. Ottó keresztény birodalom terve). Nagy-Magyarország már nem lesz egyesítve, pont amiatt, mert ma a népek gondolkodásai, elvárásai is mások, de a ruszinok pl. pont az, ami kivétel lehet. Ha mi biztosítanánk nekik az autonómiát, nyelvhasználatot, saját iskolát, akkor egyszerűen nem lenne nekik értelme továbbá Ukrajnában lenni. A magyarság pedig ezerszer többet tud adni - és toleránsabb - , mint bármely elszakadt terület államai.
2012. jan. 28. 18:33
 17/38 anonim ***** válasza:
Természetesen az utolsó mondatot a jogok biztosítására értettem, nem mondjuk a gazdasági előnyökre.
2012. jan. 28. 18:35
 18/38 Sz1u ***** válasza:
38%

Én meg azt hallottam, hogy egészen az Urálig visszakapjuk (hisz onnan származunk valahonnan). Visszakapjuk Nyugat-Európát is, mert egészen addig elkalandoztunk és meghódítottuk. Sőt Jézus is magyar volt! Így az egész keresztény világ a miénk, Dél-Amerika, Afrika, Ázsia, Ausztrália. A két Sarkot nem tudom, de minden bizonnyal azokat is.

Nem unjátok még ezeket a trianonos-visszakapós kérdéseket?

Nem kapunk vissza semmit! Miért is? Valaki megmagyarázná (hitelesen!) a jogalapját? Mielőtt nekem estek, elmondom, hogy nekem is jobban tetszene a Nagy-Magyarország, de erre semmi esély sincs! Semmi!

2012. jan. 28. 18:39
 19/38 anonim ***** válasza:
76%

"Amugy megkérdem én, szükségünk van 2millió ruszinra? Csak őket is el kellene tartani, mint más nemzetiségét, na meg egy nemzetallamba nem kell rengeteg idegen nemzetiségű!"

Ennyire gyöpös egy kérdést! 1000 évig együtt éltünk velük!!! Mi az hogy szükség van-e rájuk!? Mióta kell eltartanunk bármilyen nemzetiségit? Senkit nem kell eltartanunk, csak aki rászorul, önhibáján kívűl. Milyen nemzetállam? Magyarország mindig is többnemzetiségű állam volt! Ma is az. Nemzetállamról csak azok fantáziálnak, akik képtelenek békességben élni másokkal. Mint mondjuk funar, vagy slota. A nevüket szándékosan írtam kisbetűvel, mint a gittegyletben. :)

2012. jan. 28. 18:44
 20/38 anonim ***** válasza:
74%

Szlu..szomorú vagyok... kihagytad a Tejútrendszert.

Bizonyítottan a mijeiejeénke.

2012. jan. 28. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!