Kárpátalját valóban visszakapjuk?
Sokan azt mondjak, nem kell az ukránoknak, és vissza kapjuk hamarosan. Valóban? Alig van ott magyar.
Amugy megkérdem én, szükségünk van 2millió ruszinra? Csak őket is el kellene tartani, mint más nemzetiségét, na meg egy nemzetallamba nem kell rengeteg idegen nemzetiségű!
Na tehát nem a nacionalista magyarok, hanem a nacionalista népek miatt... Meg féltek a nagyhatalmak az OMM-tol ezért szetszaggattak... Amugy mindenhol azt olvasni a ruszinokrol, hogy ukrannal rokon nép, szlávok köze tartoznak.
Tetra:
A kérdésem az volt, hogy valóban visszakaphatjuk-e karpataljat, mert egyre többen felvetik itt is meg más oldalakon, hogy nem kell az ukránoknak.
Én sem hallottam még rólam, hogy visszakapnánk. De most komolyan, a ruszinok tudod, milyen viszonyban vannak az ukránokkal? Gyűlölik őket. Az ukránok meg lenézően "kárpátukránnak" hívják a ruszint, holott külön nép, mellesleg nyugati szláv nép, az ukrán meg keleti. De a szintén szláv szlovákokkal is harapnak egymásra a ruszinok-olyannyira, hogy néhány felvidéki faluban az öreg ruszinok szeretettel emlékeznek Horthyra, amiért felszabadította őket a csehszlovák rabság alól.
A szláv egy elég nagy gyűjtőfogalom.
Nézd meg a Holodomort, amit az oroszok követtek el a szintén szláv ukrán nép ellen.
Nézd meg a délszláv háborút, ahol a szerb hordák halomra gyilkolták a szintén (dél)szláv horvát és bosnyák civileket.
Én meg azt hallottam, hogy egészen az Urálig visszakapjuk (hisz onnan származunk valahonnan). Visszakapjuk Nyugat-Európát is, mert egészen addig elkalandoztunk és meghódítottuk. Sőt Jézus is magyar volt! Így az egész keresztény világ a miénk, Dél-Amerika, Afrika, Ázsia, Ausztrália. A két Sarkot nem tudom, de minden bizonnyal azokat is.
Nem unjátok még ezeket a trianonos-visszakapós kérdéseket?
Nem kapunk vissza semmit! Miért is? Valaki megmagyarázná (hitelesen!) a jogalapját? Mielőtt nekem estek, elmondom, hogy nekem is jobban tetszene a Nagy-Magyarország, de erre semmi esély sincs! Semmi!
"Amugy megkérdem én, szükségünk van 2millió ruszinra? Csak őket is el kellene tartani, mint más nemzetiségét, na meg egy nemzetallamba nem kell rengeteg idegen nemzetiségű!"
Ennyire gyöpös egy kérdést! 1000 évig együtt éltünk velük!!! Mi az hogy szükség van-e rájuk!? Mióta kell eltartanunk bármilyen nemzetiségit? Senkit nem kell eltartanunk, csak aki rászorul, önhibáján kívűl. Milyen nemzetállam? Magyarország mindig is többnemzetiségű állam volt! Ma is az. Nemzetállamról csak azok fantáziálnak, akik képtelenek békességben élni másokkal. Mint mondjuk funar, vagy slota. A nevüket szándékosan írtam kisbetűvel, mint a gittegyletben. :)
Szlu..szomorú vagyok... kihagytad a Tejútrendszert.
Bizonyítottan a mijeiejeénke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!