Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Segélyért közmunka. Biztos jó ez?

Segélyért közmunka. Biztos jó ez?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék, nem az elvvel van bajom, hanem a mikénttel. Az a gondom, hogy a közmunka szerintem nem éri meg a segélyt, hiszen nem termelő munkáról van szó.

Vidéken sok falu mellett vannak használaton kívüli földek. Nem nagy földek, hanem csak ilyen kisebb gyümölcsösök, szőlők. Ugyebár ezek egy részét senki sem műveli (a fiatalok felköltöztek városba, az idősek meg már nem tudnak kimenni művelni).

Ezek elaprózott földek, kicsik is, gyakran nagyon elhanyagoltak, tehát eladni sem nagyon lehet őket. Miért nem lehet azt csinálni, hogy az önkormányzat átveszi őket, esetleg valami jelképes összeget fizet értük, vagy a termés x százalékát megkapja a telektulajdonos. Cserébe az önkormányzat a közmunkásokkal művelteti ezeket a földeket. A termést meg lehet értékesíteni, rászorulóknak adni, vagy mondjuk a helyi iskola/óvoda konyháján felhasználni. Szerintem sokkal hasznosabb lenne mint az utcaseprés.

Ti mit gondoltok erről? Vagy nagyon nagy hülyeség ez?

2012. jan. 26. 10:36
1 2 3
 11/21 escrogar ***** válasza:
Miért lenne ellentmondás? Akkor most lapáttal fogják.
2012. jan. 26. 16:33
 12/21 anonim ***** válasza:
Az miért jó nekünk, hogy azt, amit gépekkel töredék áron meg lehetne csinálni most lapáttal fogják, kétkezi munkával?
2012. jan. 26. 16:58
 13/21 escrogar ***** válasza:
48%
Rendben, akkor építkezésre mennek. Mindig van munka, akárhogy is próbálsz belekötni. Mellesleg megnézem, hogy egy agyagos földterületen, ahová gyalog is bokáig süllyedsz, hogy fogsz több tonnás gépekkel begurulni.
2012. jan. 26. 18:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Erre megvan a megfelelő technológia, csökkentik a talaj felső rétegének víztartalmát.
2012. jan. 26. 19:15
 15/21 anonim ***** válasza:

"agyagos földterületen, ahová gyalog is bokáig süllyedsz, hogy fogsz több tonnás gépekkel begurulni"

Én meg akkor megnézem, hogy hogy fogsz azon bármit is termelni, ha ilyen a föld.

Nem tudom másfelé hogy van, de a mi putris falunk és a környék putris falvai környékén semmi nincs elvadulva, csak az, ami amúgy sem termőföld. Amit lehet azt művelik. Aki nem tudja, az kiadja bérbe, aki nem adja ki, az eladja és hidd el, el lehet adni, sőt meg is veszik. Sirdogálnak a gazdák, de jó üzlet a mezőgazdaság még mindig, akárhogy is adják elő a tévében.

2012. jan. 26. 23:07
 16/21 A kérdező kommentje:

Előző, ez félrement, a gép elsüllyedős az a gátra vonatkozott szerintem.

Egyébként a mi falunkban pont az van, amit én leírtam a bevezetőben, nem a TV-ből szoptam.

2012. jan. 27. 09:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

minden munka minka.

micsoda szöveg ez, hogy nem "termelő"

nálunk voltak közmunkásnők. Mi írtuk a leveleket, ők meg borítékolták. Mind a kettő munka.

szerintem az utcaseprés is tisztességes munka. Lehet tisztességesen csinálni.

Most hozzák be a szövetkezetek alakítását, földművelési közmunkát ....

De mit csináljon egy Budapest környéki kisváros, ahol minden talpalatnyi helyre palotákat húztak fel, föld nincs, pláne nem az önkormányzatnak, hogy kiadja művelésre.

Akkor a közmunkások mást nem is dolgozhatnak?

2012. jan. 29. 13:04
 18/21 A kérdező kommentje:
Félreértettél, nem azt mondtam, hogy minden közmunka termelő munka legyen. Hanem ahol van lehetőség termelő munkára, ott azt részesítsék előnyben.
2012. jan. 29. 14:45
 19/21 anonim ***** válasza:
Azért annak a termelő munkának piacképes termékeket is kéne előállítania, nem?
2012. jan. 29. 19:56
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez a közmunka-féle arra való, hogy kiszűrje a "megélhetési-ügyeskedő-lógosokat". Vagyis azokat, akik csak azért végeznek (az állam pénzén) valamilyen felsőfokú-t (pl. művészettörténész), hogy aztán hazamenjen a szüleihez falura és egész életében követelje a segélyt azzal, hogy neki vagy adjanak megfelelő állást, vagy fizessék a segélyt. Sok-sok tízezer van ilyen mindenféle szakterületről. Ezek tudva tudták, hogy otthon falun soha nem lesz ilyen szpeci munkájuk - mégis ezt választották, mert a rendszeres segély mellett ezt-azt feketézve sokkal jobban élnek, mint a többi becsületes dolgozó.

Ahelyett, hogy az ország beleroppanjon a milliónyi ügyeskedő miatt, helyesebb ezt a tolvaj bandát munkára fogni.

2012. jan. 29. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!