Közmunkával kapcsolatos minimálbér. Vélemények?
Kérdés,hogy ez az összeg mennyi időre szól?
A közmunkások csak 4 hónapig,és csak napi 4 órát dolgozhatnak. Akkor ez a bér is feleződik.
És elvileg ebből a pénzből kellene megélniük.
Gratulálok!
Pár éve még ugyanannyit kellett fizetni a közmunkásoknak, mint a többi munkásnak (minimálbért és garantált bérminimumot)
Tulajdonképpen nem felzárkóztatásról beszélnénk, hanem a régebbi állapot visszaállításáról.
Ami teljesen jogos: ez is munkavégzés munkaviszonyban, munkaszerződéssel, akkor a fizetés is legyen ugyanúgy szabályozva, mint a többi munkánál.
"Kérdés,hogy ez az összeg mennyi időre szól?
A közmunkások csak 4 hónapig,és csak napi 4 órát dolgozhatnak."
Nem, a közmunkások 4, 6 és 8 órában dolgozhatnak; akár 12 hónapig is.
Az én testvérem is a vízóügynél van, az önkormányzat közvetítette ki.
A vízügytől kapja a fizetését, de nagyon érdekes módon. Elvileg hetente kellene fizetniük. Ez úgy megy, hogy van olyan hét, amikor kap 10.500.- Ft-ot, a másik héten pedig csak 4.500-at.
Volt olyan hét, hogy semmit sem kaptunk, utána héten pedig 21.000.- Ft-ot.
Hogy mi alapján fizetnek, nem tudjuk felfogni. Több alkalommal kapott már 5.000.- Ft alatti összeget egy hétre.
Ebből a pénzből művészet megélni.
Persze, nem is tud. Ha én nem dolgoznék mellette, nem tudom, mi lenne vele a közmunkából kapott bérével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!