Milyen változásokat vártok a Jobbik hatalomra kerülésétől?
"A megszólalásokból, és a portáljaikon leadott közleményekből üvölt, hogy gazdasági tudásuk nincs."
Szerintem túl sok gazdasági tudásod neked sem lehet, főleg nem akkora, hogy komolyan vehető véleményt fogalmazz meg a Jobbik gazdasági tudásáról, de fogadjuk el, hogy így van, ahogy állítod.
Továbbá - mivel ebbe a részébe nem kötöttél bele a hozzászólásomnak - tegyük fel, hogy a többi pártnak viszont van gazdasági tudása.
Ebben az esetben mit kezdesz azzal a TÉNNYEL, hogy az eddig a hatalmon lévő pártoknak volt/van gazdasági tudásuk, az ország mégis a csőd szélén áll, és 20 éve folyamatosan romlik a helyzet?
Szerintem ebből k-rvára egyértelműen következik az, hogy hiába a gazdasági tudás, ha nem társul hozzá akarat. A Jobbikban viszont megvan az akarat, a tudás meg bárki által megszerezhető dolog.
"Az meg nem érv, hogy a Jobbiknak nem volt alkalma bizonyítani, szóval akár hatalomra is kerülhetnének. Az öcsémnek sem volt alkalma bizonyítani, hogy hogyan vezetné az országot, mégsem rakatnám oda."
Azért ne hasonlítsd már az öcsédet egy parlamenti párthoz. Az nem érv, hogy szerinted nincs komoly gazdasági programjuk/tudásuk, ugyanis egyrészt ez csak a te véleményed, alátámasztani nem tudod semmivel, másrészt a közgazdaságtan nem egy egzakt tudomány, mint pl. a matematika, ahol egyértelműek a dolgok.
"A megszólalásokból, és a portáljaikon leadott közleményekből üvölt, hogy gazdasági tudásuk nincs."
"Szerintem túl sok gazdasági tudásod neked sem lehet, főleg nem akkora, hogy komolyan vehető véleményt fogalmazz meg a Jobbik gazdasági tudásáról, de fogadjuk el, hogy így van, ahogy állítod.
Továbbá - mivel ebbe a részébe nem kötöttél bele a hozzászólásomnak - tegyük fel, hogy a többi pártnak viszont van gazdasági tudása.
Ebben az esetben mit kezdesz azzal a TÉNNYEL, hogy az eddig a hatalmon lévő pártoknak volt/van gazdasági tudásuk, az ország mégis a csőd szélén áll, és 20 éve folyamatosan romlik a helyzet?"
Javítsál ki ha tévedek ,de az LMP még nem volt kormányon... [az LMP=SZDSZ kliséből nem kérek]
Őket miért ne engedjük az asztalhoz ,mivel nekik esetleg mindkettő megvan.
"Szerintem ebből k-rvára egyértelműen következik az, hogy hiába a gazdasági tudás, ha nem társul hozzá akarat. A Jobbikban viszont megvan az akarat, a tudás meg bárki által megszerezhető dolog."
Hát persze ,de a közgáz tankönyvet nem a kormányzás alatt kéne elolvasni.mivel elég nagy szarban vagyunk ezért gazdasági tudással nem rendelkező pártokkal nem sokra megyünk.Csak ugyanúgy kurucoskodnánk mint Viktor csak sokkal nemzetibben!
"Az meg nem érv, hogy a Jobbiknak nem volt alkalma bizonyítani, szóval akár hatalomra is kerülhetnének. Az öcsémnek sem volt alkalma bizonyítani, hogy hogyan vezetné az országot, mégsem rakatnám oda."
"Azért ne hasonlítsd már az öcsédet egy parlamenti párthoz. Az nem érv, hogy szerinted nincs komoly gazdasági programjuk/tudásuk, ugyanis egyrészt ez csak a te véleményed, alátámasztani nem tudod semmivel, másrészt a közgazdaságtan nem egy egzakt tudomány, mint pl. a matematika, ahol egyértelműek a dolgok."
De azért nem az Eu kilépésével kéne kezdeni ahogy Vona tenné ehhez még közgáz könyv sem kell hogy megmondjuk hogy nem nyerő .Ha ezt megteszik úgy felcseszik az árfolyamunk ha minden más ötletük 150%-osan teljesül akkor jutunk vissza a mostani állapothoz.Viktor át akarta írni a közgáz tankönyvet Vona bele sem akar nézni ilyen zsidó förmedvényekbe.
"Ebben az esetben mit kezdesz azzal a TÉNNYEL, hogy az eddig a hatalmon lévő pártoknak volt/van gazdasági tudásuk, az ország mégis a csőd szélén áll, és 20 éve folyamatosan romlik a helyzet?"
Úgy, hogy nem igaz, hogy 20 éve romlik a helyzet. Olyan 1996-tól 2005-ig egyértelműen emelkedőpályán volt az ország, az államadósság is csak 2001-ben kezdett el emelkedni.
Gazdasági tudás leginkább a Horn-kormányban volt - nem véletlen, hogy a ciklusuk végére 4-5%-os volt a gazdasági növekedés, és 25%-al csökkent az államadósság. Az I. Orbán -ciklus gazdasági tevékenysége kimerült abban, hogy tudatosan békén hagyta a Bokros-reformokat. A növekedés fenn is maradt.
A Medgyessy-Gyurcsány trió követte el a legbornírtabb baromságot. Gazdasági tudása mindkettőnek volt, de leszarták az ország érdekét, és osztogatták a hitelből vett pénzt, hogy választást nyerjenek. Felelős gazdasági döntés olyan 2004 óta nem nagyon született.
Egyszerű választ vártál? Olyan nincs.
"Szerintem túl sok gazdasági tudásod neked sem lehet, főleg nem akkora, hogy komolyan vehető véleményt fogalmazz meg a Jobbik gazdasági tudásáról,"
Ez teljesen ostoba, és felesleges személyeskedés. Fogalmad sincs, hogy ki vagyok, és hogy mivel foglalkozom. Tanultam közgazdaságot, ha erre vagy kíváncsi.
"Szerintem ebből k-rvára egyértelműen következik az, hogy hiába a gazdasági tudás, ha nem társul hozzá akarat."
Ebben teljesen igazad van.
"A Jobbikban viszont megvan az akarat, a tudás meg bárki által megszerezhető dolog."
Ez nem ilyen egyszerű. Ha valakiben megvan az akarat, az még nem biztos, hogy tanulni is fog. Ha úgy kerül hatalomra a Jobbik, mint a Viktor, hogy megittasulva a győzelemtől leszar mindenkit, akkor nem fognak semmit megtanulni, csak azzal lesznek elfoglalva, hogy akkor most az legyen, amit ők akarnak. Akárcsak a Viktor, aki azért régebben van a pályán, mégis elszállt az agya.
"Az nem érv, hogy szerinted nincs komoly gazdasági programjuk/tudásuk, ugyanis egyrészt ez csak a te véleményed..."
Ez nem csak az én véleményem. Keress egy embert elő, aki ért a közgázhoz, és ültesd le a Jobbik.hu elé. Ne várj érte köszönetet. Ott ha rákattintasz a "antiglobalizáció" rovatra, akkor az ott kidobott cikkekből csaknem az összeset olyan ember írta, aki még biztos, hogy nem nyitott ki egy makroökonómia könyvet se...
"Úgy, hogy nem igaz, hogy 20 éve romlik a helyzet. Olyan 1996-tól 2005-ig egyértelműen emelkedőpályán volt az ország, az államadósság is csak 2001-ben kezdett el emelkedni."
Ezt azoknak is mondd már a szemébe légyszi, aki a Bokros féle megszorítások miatt hülyére dolgozták magukat anno, csak hogy valahogy élni tudjanak. Merthogy ők pont lesz*rják/ták a növekedési meg az államadóssági trendeket, amikor a létminimumon robotolnak.
"Egyszerű választ vártál? Olyan nincs."
Hát pedig barátom, hidd el, hogy van:
A szomorú helyzet az- és vagy h-lye vagy, ha ezt nem vagy képes észrevenni, vagy szándékosan tagadod -, hogy ebben az országban a rendszerváltás óta szabad rablás folyik, 20 éve a hatalmi elit a saját kezére játszik minden vagyont és értéket. Ezért tartunk itt, mert pl. a Bokros-féle megszorítások során a dolgozó emberekből kipasszírozott forintokat is zsebre tették.
Privatizálás, olajszőkítés, autópálya-építések, Gripen-beszerzés, híd a lapos puszta közepére.. ugye nem kell tovább folytatnom?
Lehet ezt itt mindenféle közgazdasági paradumával magyarázni, hogy miért tartunk itt, végülis ezt csinálják 20 éve, ilyen program, olyan program, állítólag okos emberek találják ki őket. Akkor mégis mi a f*szért táncol a csőd szélén az ország??
Akármennyire is nem vagyunk egy állásponton, abban egyetérthetünk, hogy bármelyik párt bármilyen programmal is próbálkozik, annak a sikerességét az eredmények tükrében kell nézni.
Az eredményt meg te magad is láthatod.
Egyébként közgazdaságot tanultam én is, az még nem jelent l*faszt sem. A lényeg, hogy nem vagy közgazdász, nem is foglalkozol ezzel, ahogy én sem. Így megállapodhatunk abban, hogy egyikünk sem ért hozzá.
Tehát: a Jobbikról lehet FELTÉTELEZNI, hogy sz*r a gazdasági programja, de ennél többet nem.
Ellenben az összes többi párt esetében már TÉNY, hogy sz*rt se ér, amit csinálnak.
Szerintem tök logikus, hogy nem fogok olyanra szavazni, aki már tönkreb*szta egyszer vagy többször az országot.
"De azért nem az Eu kilépésével kéne kezdeni ahogy Vona tenné ehhez még közgáz könyv sem kell hogy megmondjuk hogy nem nyerő."
Érvek az EU mellett?
Mert nekem van néhány ellene:
-a magyar feldolgozó ipar teljes tönkretétele(cukorgyárak, egyéb élelmiszer-üzemek felvásárlása/bezárása)
-a mezőgazdaságunk tönkretétele(azért fizetik az EU-s támogatásokat, hogy a magyar gazda kivágja a szőlőjét/gyümölcsösét)
-az iparunk tönkretétele(csak két példa: parádsasvári üveggyár, bélapátfalvai cementgyár)
És ezek nem mítoszok, meg nem náci propaganda, hanem TÉNYEK.
És mind az Európai Uniónak(és persze puhap*cs politikusainknak, akik hagyták ezt) köszönhetjük.
Egyébiránt pedig: igen, ki akarnak lépni, DE: népszavazást akarnak tartani róla, nem csak úgy fogni magukat, és kilépni.
"Javítsál ki ha tévedek ,de az LMP még nem volt kormányon... [az LMP=SZDSZ kliséből nem kérek]"
Ez így igaz, viszont ebből a liberális "TASZ-LMP-mindenféle hülye jogvédők" csapattal már tele a tököm, elég kárt csináltak már a hasonló elveket valló pártok/csoportok.
Mert ha ebben az országban még valakinek van pofája ahhoz, hogy a cigányok jogaiért aggódjon, meg a diszkriminációjuk miatt siránkozzon, akkor az k*rvára kapja be.
A cigányoknak itt már régóta csak jogaik vannak, kötelességük meg semmi, meg is lett ennek is az eredménye: nem elég, hogy a döntő többségük segélyből él(amit többek között az ÉN adómból fizetnek ki), emellett terrorizálják/gyilkolják/kifosztják a többségi lakosságot.
Szóval aki ennek a tetvedék, semmirekellő népnek a jogaiért rinyál, az nálam egy életre elásta magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!