A Jobbik hogy áll a kommunizmussal?
Akkor elnézést kérdek, kedves kérdező, csak tényleg elég zavaró(persze annak is igaza van, hogy nem kötelező ezeket olvasnom), hogy minden nap ha felmerül egy ilyen téma, akkor vagy a kérdező, vagy a válaszok között előkerül a fasiszta, náci stb. Legközelebb jobban meggondolom mit írok, és finomabban.
Nekem egyébként az a véleményem, hogy tulajdonképpen minden pártnak van valami kis köze a kommunistákhoz, mert mind ugyanabból az ideológiai gyökérből nőtt ki, aminek fontos jelszava az egyenlőség és a (nép)köztársaság. Nem is értem az embereknek miért nem tűnik fel(a jobboldaliaknak sem), hogy nekünk a mai napig egy baloldali államformánk van.
Egyébként nyilván sok a közös pont, de az mind gazdasági kérdésekben. Még a választások idején nézelődtem pártok háza táján, és a Munkáspárt programja, valamint a Jobbik programjának gazdasági kérdései hasonlóak. Mindkettőnek erős szociális programja van. Hasonló a vágy a függetlenség után, és a kelet felé nyitás is. De azt tudni kell, hogy ha egy párt meghatározza magát jobboldaliként (ráadásul radikálisként) semmi kapcsolata nem lehet a kommunizmussal, mert azért az elvárható, hogy a jobboldal ne a marxista-materialista alapon gondolkodjék. Itt a különbözőség, és természetesen a történelmi bűnök hangoztatásán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!