Miért nem kapcsolják le a kurucinfót?
Nem hiszem el, hogy a kurucinfó nem sért semmilyen törvényt. Azt sem, hogy nem lenne módszer, illetve igény a lekapcsolására.
Mégis már évek óta működik. Miért nem kapcsolják már le?
2008 nyarán több kísérlet történt az oldal leállítására, melyet a magyar kormány kezdeményezett az oldal szolgáltatóinál. A kormány már korábban is próbálkozott a készítők felkutatásával, viszont kéréseit az amerikai fél rendre a szólásszabadság alkotmányos jogára hivatkozva utasította el.
Az oldal elérését először 2008. július 4-én délután 3 órakor tiltotta le a szolgáltatója, az amerikai SoftLayer cég. A Kuruc.info első közleménye szerint nem történt amerikai hatósági intézkedés, csak a szolgáltató egyoldalú döntése volt, amiért pert indítanak majd. Ígéretük szerint más országból működtetik az oldalt is.]
Megjegyzendő, hogy egy nappal később, 2008. július 5-én több más, a magyarországi radikális jobboldalhoz kötődő honlap (Szent Korona Rádió, Gondola, a Jobbik és a Magyar Gárda honlapja) is működésképtelenné vált, de ezek pár nap múlva ismét elérhetővé váltak.
Az oldal július 10-én indult újra, a szervert továbbra is az USA-ban, ám egy másik szolgáltatónál (Layered Technologies) üzemeltetve. Az új szolgáltató július 15-én szüntette meg az elérést felhasználási feltételek megsértésére hivatkozva, így csak egy statikus oldal volt elérhető a webcímükön, melyen reklamáló e-mailek küldésére biztatták az olvasókat.
Július 19-én jelentette be Draskovics Tibor igazságügyi és rendvédelmi miniszter, hogy a leállítás a magyar kormány kérésére történt. A Bombagyár információi szerint a magyar kormány titkosszolgálati eszközökkel, a szolgáltató elnökének megfenyegetésével érte el a leállítást. Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő miniszter egy újságírói felvetésre, miszerint azért nem talál új szolgáltatót az oldal mert valakik nyomon követik a vándorlását így felelt: „A feltételezés megállja a helyét, ám arról már nem szívesen beszélnék, hogy kik, milyen technikával, milyen módszerekkel érik ezt el”[38][39] A Hírszerzőnek egy névtelenséget kérő ügyvéd bejelentette, hogy ő fordult Nancy Pelosihoz, a washingtoni képviselőház elnökéhez, amelyben elmagyarázta, hogy milyen károkat okoz Magyarországnak ez a honlap, s ennek hatására kapcsolták le végül az oldalt.[40]
Az oldal hosszabb szünet után 2008. augusztus 18-án indult másodjára is újra. 22-én megint elérhetetlenné vált néhány órára, amikor az új szolgáltató, a Fortress ITX vizsgálat alá vonta szerződési feltételek megsértésének gyanúja miatt.
Nem lehetetlen. Például Törökországban az internetszolgáltatónál tiltják le.
Ez esetben a kurucinfót lehetne olvasni Magyarországon kívül, de nálunk nem.
Egyébként sok embert nem értek. Én egyik kisebbséghez sem tartozom, de a kurucinfó minden nap kiveri nálam valamivel a biztosítékot. Lényegében miattuk lettem baloldali, régen konzervatívabb voltam.
Aki szereti a kurucinfót, annak nagyon furcsa lehet a lelkivilága.
Az az igazság ,hogy szólás szabadság van ,demokrácia.Pont a liberálisok szeretnék őket lekapcsolni ,akik a demokráciát és a szólásszabadságot tartják fontosnak ill. tüntetnek mellette.Kicsit paradoxonos a helyzet nem?
Nem tudom ,hogy a kérdező liberális világnézetű ,de ha igen:Akkor üzenem neked ,hogy a szólásszabadság mellett tüntettek ,akkor viseljétek el a másik oldalt is.Vagy megint a kettős mérce?
ma 18:20
Az már a médiatörvénynél is nagyobb felháborodást keltene! :-)
#14: Az nem szólásszabadság, hogy rasszista vagy, és mások jogainak korlátozására buzdítasz embereket. Mindennek van határa, a kuruc.info pedig réges-rég átlépte ezt.
Azért bonyolult a helyzet, mivel ugyan az USA-ban van a szerver, de egyértelműen a magyar közönség a célcsoport, ilyenkor pedig bizonyos esetekben a hazai hatóság is illetékes lehet. Persze ehhez kétoldalú egyezmény kell, ami - gondolom - az USA-val nincs.
Így első körben:
-rendszeres félretájékoztatás(ezt könnyű kinyomozni, bár ez a sajtóra általában jellemző, szóval ezt hagyjuk)
-gyűlöletbeszéd: "zsidó métely", Obama folyamatos leniggerezése(gondolom Obama nagyon sokat ártott Magyarországnak).
-személyiségi jogok megsértése
-rágalmazás(Ez nagyon gyakori az oldalon. Általában trágár, alpári stílusban, gyakran civilek ellen)
-kegyeletsértés(ez is nagyon gyakori, talán a legundorítóbb)
A kurucinfó cenzúrázza a kommentjeit, de csak az ellenvéleményeket. A hasonló kegyeletsértő megjegyzések viszont maradhatnak. Gondolom ezek beleférnek a kurucinfó keresztény, "népnevelő" értékrendjébe:
Itt megjegyzem, hogy az áldozatok hozzátartozóinak helyében, megkeresném a kommentelőket.
Kérdező, csak kérdezem:
Ha ennyire gyűlölöd, mi a jó édes fenéért olvasod?
Eláruljak egy nagy titkot? Minden egyes megnyitásod, minden cikk, amit megnéztél, a reklámok miatt nekik pénzt hozott. Azzal, hogy utálkozva, de olvastad, tovább segítetted őket működni. Őszinte gratulációm.
Az ilyenfajta oldalak (és műsörök) ellen a bojkott a megoldás - nem tetszik, nem nézem. Én személy szerint hidegrázást kapok a csodálatos Való Világtól. Épp ezért nem nézem. Mutatóban sem, nem nyomok róla szóló cikkekre, és társai. Nem tetszik, ergo nem is támogatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!