Ti támogatnátok az értelmi cenzust a szavazójog gyakorlásához?
Pl. Szavazólap 2 kérdés: 1. Magyarország berendezkedésével, földrajzával, intézményeivel kapcsolatban 2. Ha az elsőre jó a válasz, akkor választhatsz.
A külföldi állampolgároknak, ha magyar állampolgárokká akarnak válni (és ezáltal szavazópolgárrá), akkor vizsgázniuk is kell, többek között ilyen témakörökből (intézményrendszer, történelem), akkor miért nézzük el, hogy az itt született éjsötét alakok szavazzanak?
Elég csak itt a Gyk-n szétnézni, ha érvet akarsz az egyenlő választójog ellen...
A példát hasból írtam, nem jön ki egész szám, de megoldás van: B=110/3 M=40/3 Ez összesen 150/3, vagyis 50
10 év múlva B+10=140/3 M+10=70/3, tehát: B+10=2(M+10)
Pedro
Kanadából jövő vállalkozó ismerősöm hívta fel erre a figyelmem ,kb 6 éve.
Addig míg az ő hasonló létszámú települése csak község mi megyei rangú város vagyunk.Ott 8 önkormányzati alkalmazott itt 130.Ott a helyi adóhivatalnál 6 alkalmazott itt 80.Ott 6 rendfenntartó itt 80.Ott 6 köztiszteletben álló megválasztott honoráriumot fel nem vevő tanácsos itt 28 ,köztük senki által sem ismertek ,huszonévesek és megélhetési politikusok.
Ott a jövedelmének 18% át fizeti be büszkén különféle adókba itt ha mindent korrektül csinálok kb 70%.De szerintem senkis sem csinálja úgy.Ott lelkiismereti kérdés az adófizetés itt a túlélés annak elkerülése.
Ott mindenki nagyon vigyáz ,hogy meg ne sértse a másikat vagy annak jogait, tulajdonát érdekeit.Majdnem mindenkinek fegyvere van de mégig nagyon ritka a leginkább átutazók által elkövetett büneset.
Itt az jelenti a szólásszabadságok, ha bütetlenül lehet rágalmazni, mocskolni, bántani embereket pártokat ,kormányt.Lopni , törvényt kijátszani erény. A lesecarom hozzáállás pedig már a vagányság netovábbja.Talán ez váltotta ki benne a legnagyobb elképedést.
Amellet hidd el nekem ,hozzájuk képest jó világ van most itt.Soha ennyi magánépítkezés , ház -lakásfelújjítás mint az utóbbi 10 évben ,soha ennyi szép új autó- még az utolsó csicskának is,soha ennyi
elhízott ember,soha ennyi munka nélkül is megélni képes lakos nem volt a történelem folyamán.
Ami luxusra joggal igényt tarthatott ezelőtt 30 évvel egy dr vagy egy felsővezető, az most a lakosság felénél képzettségtől,vagyoni helyzettől függetlenül a minimális alapigény.Mert állítólag mondta a tv ( a reklámokban),hogy ennyi jár nekik:)
#Sándor 417
Sajnos nagyon nagy baj, hogy amit írsz az nagyrészt igaz. Nem tudlak megcáfolni (meg nem is akarlak), mert ugyanezt azért látom én is.
Nem tudom, melyik önkormányzatról beszélsz (igazából mindegy is), biztosra veszem, hogy igaz amit írtál. De én nem is ezzel vitatkoztam. Kétségtelen, hogy adott helyeken a szükséges munkaerőnek a többszörösét "foglalkoztatják" tökéletesen feleslegesen... Igen egyetértek, hogy ennek is véget kellene vetni.
Ugyanakkor saját környezetemben látom, hogy a közalkalmazottak egy másik jelentős része pedig beledöglik a melóba mert "létszámstop" van, és gyakorlatilag éhbérért gürizik egész életében, egymás után vonják meg a juttatásait (se prémium, se év végi jutalom, mert nem telik rá), és még szidják is őket, hogy mennyi pénzébe kerülnek az államnak.
Persze, biztos, hogy vannak olyan esetek is (nem is kevés), amiről te írsz. De azért lásd, hogy ez meg a másik oldal. Mi inkább azt a lehetőséget látjuk a megtakarításra, hogy össze kell vonni egyes önkormányzatokat, és akkor nem kellene Magyarországon 3200 darab polgármesteri hivatal teljes személyzetét eltartani.
De ennek tényleg felháborodás lenne a vége, mert senki nem utazik szívesen két faluval odább, ha valamilyen ügyet kell intéznie. Pedig máshol messze nincs ennyi önkormányzat mint nálunk, mégis megélnek valahogy az emberek :-)
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!