A Magyar törvénybe ha visszahoznák a halál büntetést csökkenne a bűncselekmények száma?
A liberális, emberbarátnak (igazándiból devianciapárti bűnözőbarát) nevezett kutatók szerint nem, sőt némelyik képes azt állítani, hogy még nőne is a brutális bűncselekmények száma.
Én nem vagyok olyan okos mint ők, ezért csak azt mondhatom, hogy ha bűncselekményből nem is lenne kevesebb, de bűnözőből biztosan. Mert nem tartanák évtizedekig a börtönben, a fókusz meg az aktív se készíthetne velük interjút, hogy megoszthassák gondolataikat a követőikkel, helyette mindenki és minden a helyére kerülne.
Puszta matematika, csak példát írok:
100 elkövető = 500 bűncselekmény.
-50 kivégzett elkövető = -250 bűncselekmény.
Szerintem nincs ebben semmi érthetetlen.
"Viszont kicsit utánaolvasva én azt találtam, hogy a bűncselekmények számát nem csökkenti"
Nem, mi? :D
Hozzáértő kriminalisták szerint az elkövetések számát, a lebukás valószínűségének emelkedése csökkentené igazán.
Ezzel egyetértek, de azért a halálbüntetés megléte is elgondolkodtatna néhány piszkot. Támogatnám.
Természetesen nem akkor alkalmaznám, ha a százszor hülyére vert negyvenkilós asszony százegyedszerre felkapja a konyhakést, és odaszúr. De nap mint nap látni, hallani olyan cselekményeket, amire csak a társadalomból való végleges likvidálás a méltó, és eredményes válasz. Kutyából nem lesz szalonna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!