Miért lenne nekünk a Jobbik "jobb"?
mondom, ezt a kérdést azért nyitottam hogy a Jobbik programját megismerjem -hátha elkerülte figyelmem -
Ha kifogytál érvekből, akkor ne kezdj el Fideszről beszélni.. illetve ahhoz itt ez a kérdés..és meglátod hogy abban egyetértünk amit a Fideszről írtál.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__254..
A Jobbik valóban jó lenne-átmenetileg- és csak egy nagyon szűk rétegnek.
A Jobbik törzsszavazója az átlagos falusi bácsi, illetve a vidéki fiatal. Vagyis, akik naponta találkoznak cigányokkal.
A többségnek, elsősorban a fehérgalléros, illetve a budapesti, nyugat-magyarországi embereknek nem a Jobbik a pártja.
Elolvastam a "programjukat", és észrevettem, hogy nem igazán törődnek sem a következményekkel, sem az összefüggésekkel. Nem tisztázott, hogy bizonyos kulcsfontosságú programokat hogyan, milyen módszerrel akarnak végigvinni, és mi a vészforgatókönyv, ha nem sikerül. Viszont hangzatosan írták le, amitől sok ember elájul.
Nagyon nehéz, beütöd hogy "Jobbik programja" a google-ba, elolvasod.
De röviden: mert nincs nála jobb választás. A lényegi dolgokkal foglalkoznak (cigánykérdés, magyar tulajdon, magyar termékek, stb.).
"Azert, mert ki mernek mondani dolgokat. "
Attól megoldódik a probléma, hogy kimondják? Érdekes, én sokszor kimondom, hogy nincs pénzem, de attól még nem lesz.
Nem lenne jobb a jobbik, sőt.
A programja valóban csak mese habbal, az EU-val kacsolatos hozzáálásuk meg hiteltelenné teszi az egészet. Ha nem akarom, hogy az ország tag legyen, nem indulok a választáson, ha a kilépést hirdetem, azzal kezdem, hogy lemondok a mandátumról. Nem, inkább zászlót égetnek.
Miért is? mert az EU olyan dolgokat ellenez, amit a Jobbik és minden más ellenzéki párt is ellenez, csak gyerekes dacból nem tetszik nekik, hogy csak az EU képes nyomást gyakorolni a kormányra. (Vagy létrejött valami titkos összeesküvés a fidesszel?!)
Cigánykérdés: Amit a jobbik e téren megoldásnak nevez, nem megoldás. Nem a problémát szünteti meg, hanem csak elfojtja azt, az elfojtás ha marad a puskapor, egy szikra esetén robbanáshoz vezet, csak egy kis fizika! De szociológia is elég lenne. Minden forradalom elfojtás után tört ki. kell nektek "cigányforradalom" ó bocsánat, "cigányfelkelés"?
Amúgy az a gond, hogy a Jobbik mindent fehéren vagy feketén lát, ítélkezik, pedig hasznosabb lenne a kiváltó okot kutatni, és a megoldást gyökerestül kezelni. Ja ez tovább tart, nem olyan látványos, mint amit indulatokkal, trappolással el lehet érni.
Jellemző, hogy csak kérdéseket tudnak feltenni, de úgy, hogy kérdőjel helyett felkiáltójelet tesznek a mondat végére. Valódi válaszuk azonban NINCS, csak jelszavuk, "karlendítésük". Az LMP legalább a kérdésre kutatja a választ és a megoldást is. Más kérdés, hogy nincs hatalma megoldani a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!