Van cigánybünözés?
Tök jó hogy mindenki válaszolgat, és azt se tudja mit jelent a cigánybűnözés...
a cigánybűnözés kriminilasztikai fogalom, és nem azt jelenti hogy a cigányok nagyrésze bűnöző.. hanem azt jelenti hogy vannak tipikus olyan bűncselekmények (emberölés egykét fajtája, lopás, rablás, színesfém lopás, hasonlók) amiket elég nagy arányban cigányok követnek el...
hülyeség az hogy a bűnözéseket 80-85%ban cigányok végzik...
nem lehet egy kalap alá venni az egész bűnözést.. ezért van a cigánybűnözés szó.. tehát vannak tipikusan olyan bűncselekmények amiket nagyon nagy százalékban cigányok követnek el...
de pl fehérgalléros bűnözők közt szerintem elég kevesen vannak...
Egyetertek Bumbival.
Hulyeseg a 80-85%, hiszen Miskolcon 92% volt!
én utálom ezt a kifejezést. ki nem sz@rja le, hogy van-e vagy nincs? van magyarbűnözés, meg osztrákbűnözés, meg amerikaibűnözés, meg ahánynépcsoportannyibűnözés.
nem az elkövető milyensége(itt:rassz) a lényeg, hanem a bűntény maga. és utóbbit kellene nézni, és elfogulatlan ítéletet hozni, még ha a vádlott maga az Atyaúristen is. véleményem szerint ez a cigánybűnözős téma csak parasztvakítás. kemény, korrupciómentes rendfenntartásra lenne szükség, nem még több dumára.
"miért tagadják."
Talán mert nem azok? Én is tagadnám, mert nem vagyok cigány, pedig sötét hajam van.
Félig-meddig van, de nem a cigányok tehetnek róla.
A rendszerváltás után a kapitalisták megkezdték a munkanélküliség mesterséges megteremtését, természetesen a kisebbségeket kellett elsőként kipécézni, mivel az ő érdekvédelmük nem volt olyan erős, ezért el lehetett őket hajtani. Ennél fogva ők szegényedtek el elsőnek, ők nyomorodtak el. Innen kezdődött egy erkölcsi, társadalmi züllés.
Ezt követte a cigányokkal szembeni bizalmatlanság és előítélet fokozódása a munkahelyeken, iskolákban. Egyre kevesebb becsületes cigányember nem kapott munkát. A gyermekeik elzüllöttek. Ördögi kör alakult ki.
Természetesen ez a kérdés koránt sem olyan kirívó, mint azt a szélsőjobbosok pusztán politikai célból, ellenségkép megformálása céljából terjesztik.
A probléma nem a cigányok genetikájában van, mnt ahogy azt a neonácik terjesztik. a probléma gazdasággal, a környezeti tényezőkkel van, amit csak ezeknek a tényezőknek a figyelembe vételével lehet megoldani. Erre a Munkáspárt 2006-on kívül egyetlen politikai szervezetnek nincs megoldási tervezete.
Persze, a ciganyok nem tehetnek semmirol.
Ok csak veletlenul rabolnak, keselnek, kotekednek szorakozohelyeken.
Mert nincs munka es akkor kotekedjunk...
Egyebkent feltunt neked, h a ciganyok nem csak nalunk nem tudtak beilleszkedni?erdekes, h Szlovakiatol Kanadaig sehol se.
Milyen fura..
00:46
Van sok igazságod,egyetértek veled, hogy nem CSAK ők tehetnek a helyzetről, de azért az emberi magatartás és higénia alapvető dolgait szerintem ha akarnák betartanák!
Ózdiként sajnos ismerem a helyzet súlyosságát,és mivel itt élek, ezáltal elmondom neked, hogy ha a cigánynak van normális szakmája, ért is hozzá, akkor felveszik bárhová, ez az előítélet baromság már a könyökömön jön ki!Sok cigány barátom van, és hidd el mind dolgozik mert AKAR!És ez a kulcsszó AKARAT!Akarni kell tanulni, szakmát érettségi stb...egyszer lenézhetnél ide a szakmunkásképzőbe lenne sok látnivaló,mert sajnos a nagy többség nem a tanulás és okosodás miatt jár be(mármint ha bejár)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!