A lenti táblázatból nem világos hogy a felkészületlen Eu s csatlakozásunk adta a pofont a gazdaságunknak és nem az emberek hedonizálása?
"hollófernyiges válasza:
Folyamatosan csökken a GDP miközben folyamatosan nő az iparitermelést, és nő a munkanélküliség.
Ez gyakorlatilag mást nem jelenthet hogy az ipari növekedést egy kívülről érkező és a saját profitját meghaladó nyereséget realizáló és az kiszvó hatás érvényesűlhet csak.
Ha ehez hozzáveszed a GDp arányos külső államadósságot,és a számadatokat csak úgy uszve összeadod, tisztán látszik hogy mi is történt valójában a hiteleinkkel.
Fájdalmasan nyilvánvaló.
hollófernyiges válasza:
Nem tudom te mit nézel!
Csatlakozás
2004 : 4,6
2005 : 4,3
2006 : 4,2
2007 : 1,1 amikor a piacvesztésekbe megroppantunk és hitellel sem tudtuk tartani.
Ugyanis a világválság csak 2008-2009 re datálják.
Azért az előtte lévő pár évet is meg kell nézni
2000 5,1
2001 4,3
2002 4.3
2003 4,1
A 2004 előtti csökkenést mivel magyarázod?? Nem tudod igaz?? Persze biztos kitalálsz valamit amivel ezt is sikerül ráfogni az EU-ra (ami mellékesen egy szervezet aminek mi is tagjai vagyunk, és nem egy személy)
Mi ez a görcsös kapálózás, az EU ellen? Nem fogsz meggyőzni senkit. Akit pedig igen az olyan is. Már minden fronton próbáljátok támadni, Ha jól emlékszem azt is kitaláltátok, hogy a népszavazás csalás volt... Ez már szánalmas. Ha nem akarsz az EU-ban élni az megoldható ugye tudod?? El kell költözni. De semmiképp nem kell játszani a megváltót, hogy ti páran tudjátok a megoldást mindenre. Ez csak felesleges melldöngetés. Miért nem lehet végre abba hagyni? Miért kell mindig az ember p*fájába nyomni azt hogy "h.lyék vagyunk mert nem látjuk, hogy kizsigerel, le rabol, ez a cionista, összeesküvés".
A szörnyű az egészben az, hogy ti ezt el is hiszitek. Perszer arra sosincs válasz, hogy más országok miért jártak jól az Unióval. Nekik miért sikerült? Ilyenkor nagy a csend...
Na mind1, tudom hogy felesleges volt koptatnom a billentyűzetet.
Madárkám válasza:
Nem értelek?
Nem olvastad el a kérdést?
Nem az Eu t tettem felelőssé, hanem a felkészűltségünket.
Talán ez a legfontosabb viszont válaszom.
A másik, hogy teljesen gazdasági analfabéta vagy.
Ugyanis én nem csak a GDPváltozásairól beszéltem, hanem komplexen a számadatok összevetésén alapuló tényekre.
Ez neked sajnos nagyon magas, és ahelyet hogy érvelnél, inkább személyeskedsz ismét.
De válaszúl.
Persze hogy a GDP ben vannak mozgások, de a többi gazdasági tényezővel összevetve előtte konvergensen mozognak.
De ezt szerintem magyarázhatom neked, hiszen kész tényeket raktam eléd, te meg csak hadoválsz és mellébeszélsz, ahelyet hogy a gazdasági számok logikus értelmezésével cáfolnál.
Szép egy madrár vagy.
""Madárkám válasza:
Nem tudom melyik évre vagy kíváncsi pontosan de ok:
2001 ről 2002 re tényleg esett a Gdp nk, de az ipari termelés élénkülése is esett, viszont a fogyasztói árindex nem abban a mértékben. Az az a lakossági fogyasztás nem csökkent. Az az, állami kifizetés történt a beruházások kárára. Az az államadósságot csökkentettünk.
Ami ránézésre számszakilag is megegyezik.
Utánna meg te is tudod!
Választási év, amikor egy kicsit minden negatív mutató meglódúlt eddig a 22 évalatt egy kicsit.
A következtetésekről: A gazdasági teljesítmény igen jelentős része, az export 80%-a a multik tevékenységéből ered. De ez nem a csatlakozás következménye, hanem Antall és az MDF által meghirdetett, és a többi kormány által kivétel nélkül folytatott politika következménye. Kissé elkenve ezt szokták az ország kiárusításának nevezni.
A pofon - ahogy ez lenni szokott - nem egy kéztől származott. Benne van a társadalom fokozott és rendkívül naiv várakozása a kapitalizmus áldásairól. Benne van a hozzá nem értő, de magáról azt tartó politikai elit téves intézkedéseinek tömege. Benne van a hitvány politikai elit kapzsiságból eredő ténykedése. Benne van a piacéhes nyugat mohó érdeklődése és minden konkurenciát eltiprása, amihez a magyar "államférfiak" lelkesen asszisztáltak - és tették zsebre az olcsó júdáspénzt.
És még sok más kevésbé lényeges, de nem elhanyagolható ok. Röviden: a magyar társadalom, vezetőstől, mindenestől nem tudta, vagy nem akarta tudni, mi az igazi kapitalizmus, hogyan működik, és képtelen volt kezelni a helyzetet. És ez egyre inkább így van, de most már futunk a pénzünk után (ami gyorsabb).
De azért azt se feledjük: a multik ugyanakkor technológiát, munkakultúrát, az eladhatatlan termelés eladhatóvá tételét is hoztak. Kontroll alatt tartásuk lehetséges lett volna, és nem vezetett volna ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!