Román-e a magyar nemzetiségű román állampolgár? Szlovák-e a magyar nemzetiségű szlovák állampolgár? Sértő-e, ha annak nevezik?
Szerintem román/szlovák is az ott élő magyar, de attól még magyar nemzetiségű. Lehet kettős a kötődése, attól nem lesz románellenes vagy románáruló. Sem szlovákellenes vagy szlovákáruló.
Ha Romániában románkodnak, Szlovákiában szlovákkodnak, az miért "magyarellenes", ha az imént mondtam, hogy az ott élő magyarok románok/szlovákok is egyben? Szerintem eljött a kultúrák és népek békés egymás mellett élésének ideje. S persze a többetnikumú magyar társadalom is nyugodtan magyarkodhat, nem? Mit gondoltok erről?

Utolsó Válaszoló!
Teljesen igazad van! Te, mint román állampolgár, lehetsz magyar! Ebben nincs semmi rossz, de 1920 az már régen elmúlt! Ezt el kellene már "felejteni" a magyarországi "magyaroknak" is és a "kint" rekedteknek is!! Ez már így fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!