Ha Horthy helyet balos kormányzója, kormánya van az országnak, akkor is belépünk a háborúba és ha nem akkor milett volna? Egyátalán Trianonnal és a világválsággal mit kezdtek volna a balosok?
Második vagyok.
Hiába lettünk volna a győztes oldalon a németek akkor is megszállnának. Így jött volna a "felszabadítás" a Szovjetunió részéről. Utána már tudjuk mi volt.
De teszem azt, hogy ha, Horthy helyében lett volna, balos kormány, akkor a 3. Birodalom szállt volna meg minket.
Így nézve, Magyarország, hamarabb lett volna hadszíntér, először is, jött volna a 3. Birodalom, aztán a Szovjet "felszabadítói" sereg.
Amúgy meg, Horthy annyira volt nemzeti, mint most, Orbán.
Balos kormányzó? Nem érzed ezt egy picit ellentmondásnak?
Az országot akkor úgy hívták: Magyar Királyság, és mivel nem volt király (Horthy miatt) Horthy mint "gubernator" tevékenykedett. Balos kormányzó nincs, mert nem is létezhet, mivel baloldali monarchia sem lehet, főleg nem egy katolikus országban.
A balosok Trianonnal semmit sem kezdtek volt, valószínűleg úgy jártak volna, mint Németországban a szociáldemokraták.
Kedves Kérdező, úgy érted, ha 1919-ben nem bukik meg a Tanácsköztársaság?
Akkor szerintem még rosszabbul jártunk volna, mint Horthyval, elnézve Kun Béláék tevékenységét. Pedig ők csak 133 napig voltak hatalmon.
Én még akkor azt is tudnám képzelni, hogy beolvadtunk volna a Szovjetunióba Magyar SzSzK néven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!