Miért is vettük meg a MOL részvényeket? Most nem tenne jót a forintnak ha nem hívtuk volna le az 500miliárdot?
A lényeg ott van, hogy 4-6 közvetítőn (már nem emlékszem pontosan mennyin) keresztül vették meg a részvényeket (emiatt jóval a valós érték felett), és gondolj csak bele, hogyha egy 500milliárdos tételnél mindenki csak 3-4% sápot pakol rá, akkor is mennyit lehet kaszálni...
Gondolom, hogy ebből a "lecsurgó" pár milliárdból ment a visszaosztás rendesen minden érintettnek...
dee majd idővel ide téved 1 vagy 2.. azt fogják írni:
Végre megint magyar kézben van a többség és ezért megérte ez az 500 milliárd bla bla bla..
"kb 20 év mire visszahozza az árát.."
Egy dolog biztos, most nem szabad eladni a részvényeket, de szerintem máskor sem. Még több hosszútávú befektetésre lenne szükség. A privatizáció általában nem volt jó üzlet, ezt szerintem mindenki elismeri.
"Végre megint magyar kézben van a többség"
Nincs magyar kézben a többség.
>A privatizáció általában nem volt jó üzlet, ezt szerintem mindenki elismeri.
Én nem. Azt ismerem el, hogy hülyeség volt a MOL-t hatezren eladni, és 22-őn hitelből visszavenni. Orbán már olyant is mondott, hogy nem szorulunk rá az IMF-re, mert vészhelyzetben akár a MOL-részvények eladásából is finanszírozhatnánk magunkat. Azaz eladnánk újra 15-ön - na ezt hívják eltőzsdézésnek, nem a magánnyugdíjpénztárakat.
Ahol olyan magas a korrupció, mint nálunk, ott privatizálni KELL, különben elMÁV-osodik, BKV-sedik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!