Miért sír-rí állandóan a Magyar?
00:41
Na most csak és kizárólag az anyagi javakra koncentrálva, mivel te is arról beszéltél leginkább:
Tényleg nem lett jobb semmi az elmúlt 20 évben? Akkor biztosan csak illúzió, hogy internetezel (vagy 20 éve is neteztél már?), hogy manapság már egy 6-7 éves gyereknek is alapfelszereltség a mobiltelefon, hogy sokkal több autó van az utakon (és már nem az a menő akinek ladája van), hogy mostmár nem a sajt, a vajkrém stb. van, hanem hatalmas választék a boltokban. Hogy manapság már nem nagy szám ha valaki eljut "nyugatra"? És még lehetne sorolni bőven...
13:12
Biztosan én élek álomvilágban, de te írtad, hogy itt 20 éve nem lett jobb semmi. De mégis csak nekem van igazam, mivel ha 20 évvel ezelőtti szinten lennénk, akkor most nem neteznél, a mobilról max. csak hallottál volna, és legfeljebb egy ladával furikáznál. stb. stb. Nem azt mondom, hogy itthon minden hű de jó és nem lenne mit javítani (ajajj), de azért azt kijelenti, hogy 20 éve nem lett jobb elég meredek. Persze felfogás kérdése is az egész, lehet a dolgokra úgyis tekinteni, hogy ami már megvan az teljesen természetes és jár (nem). Gondolom te az a típusú ember vagy akinek ha mondjuk lenne egy 500 m2-es háza, akkor az 1000 m2-es után sóvárogna. Na de mind1 is, további jó önsajnálkozást.
én 93-at keresek + 30-at másodállásban + 10-20-at alkalmi munkával
Van vőlegényem, két egyetemista gyerekem, a munkám sikerélményt okoz, a szüleim egészségesek, kaptam uszibérletet, Isten szeret engem - boldog vagyok.
Néha a macskaszőr és a hangszórócsatlakozás felbosszant. Magyarországban hiszek, és könnyekig meghat néha, hogy itt élhetek. Én nagyon boldog vagyok, hogy magyarnak születtem. Nem hinném, hogy más ember élete könnyebb, mint az enyém. Szerintem mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb. Belgiumban vagy Tájföldön.
22-24
Nem attól leszek boldog, ha drágán kellene vennem dolgokat :)
nem lennék elégedettebb, ha 10.000 lenne a net, vagy 10.0000.000 az autó. Én sokkal kényelmesebben élek, mint 20 éve, olcsón kapm a kommunikációt, szebb (sokkal) a lakásom, többet utaznak a gyerekeim, jobbak a ruháim, a konyhámon műremekek születnek. Húsz éve biciklivel vittem a hóviharban a gázpalackot, csomagtartón egy gyerek, kisülésben a baba a vázon, hó végén alig találtunk egy 100-ast a zsebekben, az ebédlőben volt egy homokbucka, a fürdőbe slagon jött a víz. A barátnőmmel havonta egyszer beszéltünk fülkéből, aminek nagyon örültünk, akkor vezették cross bar.Moziba semmiképpen sem tudtunk eljutni.Sem koncertre, sem utazni. Most van film orrvérzésig itthon is, és azt csinálunk, amit akarunk.
Igaz, a pulóver, ami rajtam van, még akkor vettem a turiban :) de ez legalább minőségnek bizonyult :)
A mostani életem ehhez képest sokkal kényelmesebb, kellemesebb és több élevezetre jut alkalmam.
Előző vagyok.
20 éve nem tettem a nudliba tojást, annyira spóroltam.
A krumlifőzővízből volt a leves, kézzel ástuk ki az árkot a gázvezetéknek át az úton, 80m-t.Annak ellenére mindennap fát vágtunk, begyújtottunk.
Egy nyáron kétszer tudtunk strandra menni.
Ugyan azt a (diplomához kötött) munkát végzem ma, mint akkor. Ma sokkal jobban élünk. És sokkal kényelmesebben. És nem olyan szegényen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!