Nagyobb mennyiségben vásárolni tartós élelmiszert arra az esetre, ha beüt a krach? Butaság?
konzervek, kenyérhez alapanyagok, tészták...
H*lye, aki ilyenen gondolkodik?
Az idén tavasszal, átálltam az önfenntartásra a vidéki házamban. Van telkem bőven, termelem az élemiszert, és azállattartásba is belekezdtem. Mellette természetesen feketén a környezetemnek el is dolgozgatok.
Jövőre mégtöbbet termelek, talán lesz egy 40m2 es fóliám is a téli zöldségeknek és eladásra is. Az elkövetkező 10-15 év be sajnos erre kell berendezkedni. Ezt észre kell venni! Én világ életembe nagyvárosi, sőt belvárosi voltam és nem volt egyszerű átállnom, de talán még idejében léptem. 2-3 év és megtriplázódnak az élelmiszer árak, a határ a csillagos ég! Szerintem hamarosan eléri Pestet is a munkanélküliség, hiszen a beruházások hamar kikopnak a folytonosság megszűnése miatt, de akkorra nekem a saját ellátásomnál akár 10-15× több termékem lessz, és sokféle és szinte egész évben aktuálisan értékesíthető formában.
Tudom hogy jó úton haladok, és az ország nagyrészének nem is lesz más lehetősége!
""Még szerencse, hogy külföldre lehet menni, valahogy nem ilyen életet akarok élni.
Igazad lehet, de én már voltam eleget.
De ahogy a külföldi tüntetéseket és problémákat elnézem, ott sem lesz egyszerű, főleg a külföldinek!
Helmet te hol élsz? Jó úton van végre az ország? Igen,úton a totális összeomlás felé. Ezt nem az elmúlt 8 évnek köszönhetjük,hanem az elmúlt másfél Fideszes uralomnak!
Arra lehet számítani,hogy az árak felmennek. Tartós élelmiszereket érdemes otthon tartani,de abból sem mindent.
Lisztet pl. csak akkor,ha van olyan helyed,ahol biztosan nem molyosodik meg.
Hosszú távra úgy sem lehet berendezkedni.
Ha pedig totális csőd lenne,akkor értelme sem sok lenne. Nem lenne áram.gáz,víz, és főzni sem tudnál. De ehhez a legrosszabb esetben is hónapok kellenének. Reméljük,hogy nem fajul idáig a helyzet.
önellátás, igen, csakhogy maximum a balkonládát vethetem be :D
Egyébként ha azok az emberek, akiknek van miböl költeniük, elkezdenének még többet költeni, akkor nem indulna el egy fordított dominó effektus? nöne a fogyasztás, több termékre lenne szükség. több termék elöállításához több munkaerö kell. ha több embernek van munkája akkor már azok is fogyasztanának, akik addig munkanélküliek voltak. ?
" mert jó dolog, amikor bemész a kamrába és válogathatsz az alapanyagokból, azt főzöl, amit akarsz :)"
Ez nálunk is így van, de tyúkot és disznót is érdemes tartani. Aztán jöhet az az államcsőd és röhögni fogok Büdöspesten! Hahaha...
"Ez nálunk is így van, de tyúkot és disznót is érdemes tartani. Aztán jöhet az az államcsőd és röhögni fogok Büdöspesten! Hahaha..."
Nem is értem miért tart itt az ország. Lehet az épp aktuális Kormányt szidni,de amíg a társadalom is rosszul áll a dolgokhoz, sokat nem is lehet tenni.Itt mindenki nagy magyar, de ha Szlovákiában kevesebb adót kell fizetni, mindenkinek a cége szlovák székhelyű, a kocsija szlovák rendszámú. Ebben az országban rengetegen minimálbérre vannak bejelentve, közben Thaiföldön nyaralnak és még sorolhatnám. Egy német szerintetek ezt csinálná?Itt sokan ki akarják magukat húzni az adófizetés alól, ha a társadalom ilyen, mit vár a vezetőktől, vagy fejtől bűzlik a hal, lehet.
Sokan még mindíg nem hiszik el hogy mekkora élelmiszer áremelkedések várhatóak. De ez nem az én dolgom.
Komolyan.
Elsőnek a paraszti munkától lerogytam, a derekam teljesen megadta magát. Elég volt egy idény hogy megszokjam.
Én nem kicsiben gondolkodom, hanem sokkal nagyobb léptékekben és teljesen feketén.
Rájöttem hogy jó üzlet.
Vettem néhány hold tengerist, és felesbe műveltetem, amiből a takarmányom nagyrésze kijön, és most készülök venni szója földet. Ha eltudom adni a városi kéglit veszek extrudáló gépet is, és még egy kis földet meg építményeket készítek.
Ma is van pld 100-150 csirkém, amit próbaként vettem naposan, és jó a buli.
Legalább 200 csirke / hó, az az 6 hetes forgással 1200db amiből 1100 tuti hogy a közeli városba köt ki.
Van munkaerő bőven, meg is kopasztatom, és heti 198 mehet is a piacra bontva.
Sertésem is van 2 koca, de nem vágom le a malacait sem csak vagy a kant vagy 1/1 et. Először 3 havonta vágtam, csak sajátrészre, de ma már havonta is tudnék, mert megvennék helyben. A tervem a 12 anyakoca, és akkor jöhet a napi vágás.
De a fóliából is 2-3 40m2 est szeretnék, mert úgy lenne a fűtése télen gazdaságos.
1 Ft adót nem fogok fizetni, mert nem én választottam ezt az életet, amiből meglehet élni, de nagyon nagyon kemény.
Most éppen a vito mat akarom lecserélni valami pickap terepre. Építész vagyok több szakosodással, de semmi értelme nem volt elvégezni és milliókat ölni a szakosodásokba a mai viszonyok között.
Ha nem abba hanem a mostani dolgokba öltemvolna, már rég meg 20× ozhattam volna.
Vicc ez az ország.
Szerintem akinek ez felmerült a gondolataiban akkor annak javaslom.
De ha benézek az éléskamrámba igazándiból nem sokaig lennék meg belőle. Szóval érdemes kicsit böviteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!