Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most akkor jól fogok járni?

Most akkor jól fogok járni?

Figyelt kérdés
Szülők tartanak el,havonta fix összeget leteszek.Eddig az alapom 89000ft volt,amiből durván 75ezer ft-ot kaptam kézhez.Most januártól 93000ft lett a minimálbér.Így akkor durván 2-3ezer ft-al többet fogok kapni,igaz?
2012. jan. 4. 11:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nézz meg egy bérkalkulátort a pontos összegért, de olyan 10-15 ezerrel fogsz kevesebbet keresni, úgy saccolom, ha 93000-re emelkedik a bruttód.
2012. jan. 4. 11:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Bérkalkulátorokkal nekem nem 75 jött ki, de ezt inkább te tudod, hogy mennyit kapsz kézhez

ha a kormány netalán bevezetné, hogy adóköteles legyen a minimálbér, akkor hiába emelkedik a bruttó, így is kevesebbet fogsz kapni.

Azt javaslom, hogy próbálj meg valami piacképesebb szakmát tanulni, hogy ne minimálbérből és a szülőkből kelljen élni.

2012. jan. 4. 11:36
 3/12 Antimod ***** válasza:
Ha jól tudom, pontosan 315 Ft-ot emelkedik a fizud az adójóváírás eltörlése miatt, ha nincs gyereked.
2012. jan. 4. 11:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Na megnéztem pontosan, 93000 forint bruttóra 60915 forint nettó jár.
2012. jan. 4. 11:48
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem szakmunkát végzem sajnos.Megmondom őszintén,hogy az iskolára kényszerítve lettem,én már a szakma tanulásának évében sem akartam tanulni,inkább diákmunkázni eljártam(de meglett a papírom).Márciusban indul hegesztői tanfolyam ,ott szeretnék elvégezni minél több irányt rá.Ez inkább érdekelne.Pedig nem távoli a szakmámtól.
2012. jan. 4. 11:48
 6/12 A kérdező kommentje:
Én is megnéztem,és meg is döbbentem.Most akkor rosszabb lesz,bravó.A délutáni és éjszakai pótlékokkal mi a helyzet idén?Sajnos nem találok rá semmit,bár lehet én vagyok a béna.sőt...
2012. jan. 4. 11:50
 7/12 anonim ***** válasza:
na az egy jó szakma.
2012. jan. 4. 11:51
 8/12 anonim ***** válasza:

"A délutáni és éjszakai pótlékokkal mi a helyzet idén?"

tyű jót kérdezel, az az igazság, hogy erről nincs túl sok infó mostanában. alakítanak itt át mindent, azt sem lehet tudni, hogy most mi az ami megszűnik, mi az ami marad.

2012. jan. 4. 11:52
 9/12 A kérdező kommentje:

Csak az a baj,hogy addig is kell valamit csinálnom,így a nagyon kevésért is dolgoznom kell.Tudod,élethez kevés,éhenhalni sok.

3éve jöttem ki az iskola padból,2éve kezdtem el dolgozni.Bulizni ha 3szor voltam.Nem költöttem magamra ruha terén 30ezer ft-ot(ebben van munkaruha is),egy szórakoztató készüléket most vettem nemrégen 50ezer ft-ért,és ennyi.És mégsem haladok előre,pedig mint mondtam,a szülők támogatnak.

Most attól félek,hogy a tavalyi évi adójóváírásomat lenyúlja a kormány.Én kinézem belőlük.Mondván legyünk hazafiak mint a magánnyugdíjpénztárnál.És az megintcsak 145ezer ft.

2012. jan. 4. 11:55
 10/12 A kérdező kommentje:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy sok a műszakom.

Egy héten megyek délutánban 20órát,éjszakában 16órát,ami azért jelentős összeg.

2012. jan. 4. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!