Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mellyek azok a pontok a...

Mellyek azok a pontok a Jobbik gazdaságpolitikájában, amik nem lennének megvalósíthatóak?

Figyelt kérdés

Akik azt álolítja hogy a Jobbik gazdaságpolitikája megvalósíthatatlan, annak itt a lehetősége hogy bebizonyítsa az igazát!

Ezt annyiszor olvastam már ezen az oldalon, de soha nem hoztak fel tényeket akik állították.

Most itt az alkalom, vagy kénytelen leszek megrögzött hazudozó bértolnoknak nevezni őket.

Várom a jelentkezőket, bár tudom hogy egy sem lesz.

2012. jan. 3. 21:17
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

"Minden nap ráérsz 2órát netezni.Mint kérdező írsz itt oldalakat a saját kérdésedre.A begyakorolt jobbikos sablon baromságokat ismételgeted.Mindenáron teljesen más politikájú országban végbement történéseket akarsz Mo.-on véghezvinni.Most már ezek alapján rájöttem: te egy jobbikos országgyűlési képviselő vagy!Ugye?

Bár csak azlennék barátom.

Nem más országokat akarok másolni, de azért példaértékként meg említem ha szabad.

Sanos van időm, mert lenegyelődött a forgalmam.

Jobb lenne ha csak hetente 2× írhatnék és 4× ennyi énzem lenne, de ez van.

De szerintem én nem vagyok sablonos, én sokkal konzekvensebben gondolkoom mint az oladlon írogatók nagytöbbsége. Persze ez is fájhat valakiknek.

2012. jan. 3. 23:06
 32/36 A kérdező kommentje:

""Ok, akkor mondj kérlek 2 nevet.

Persze hogy nem vagy ráképes. "

Faluvégi Lajos, Hetényi István

Ok ők írtak alá.

De a lényeg hogy hová lett a pénz, hogy miért kellett újra és újra felvenni hiteleket. Ezeket a felelősöket kell elővenni.

Ugye nem gondolod hogy a magyar társadalom elverte?

Mert annak valahol látszania kellene, ez nem 1-2 Ft.

"A fele államadósságukat elis engedték. "csak jelzem" "

""Igen, Németország közbenjárásával, úgy, hogy az EU milliárdokkal segítette, garanciákat vállalt. És még így is nyög a görög nép.

Istenem, de jó lenne ha mi magyarok úgy nyöghetnénk mint a görögök.

" Görögország stratégiailag fontosabb, mivel eurót használ. Ráadásul megértették, hogyha nem engedik el, akkor egyáltalán nem tudja visszafizetni. Jól írta az egyik válaszoló. Eddig minden újratárgyalást a csőd követett(vagy előzött meg)

Nincs ma már az Eu ban összefüggés mentes ország vagy övezet. Ha mi becsődölnénk, mi is húznánk a kelet Eus országokat,és megroppantanánk az osztrákokat is.

Semmivel nem benfektesebb ebben a kiélezett helyzetben a görög probléma mint a mienk. Minket jóval kevesebb is kihúzna a csávából, és ezt is mérlegelni kell.

""Vajon nekünk is közbenjár majd Németország és Franciaország?

Biztosra veheted.

Mondjuk Orbán retorikája nem a legjobb volt a cél elérése ügyében, de ezt ennél sokkal hűvösebb fejjel kezelik.

A víz-dolgot pedig azért írtam, mert teljes a képzavara a Jobbiknak. A vizet magyar vállalatoktól vesszük(miután a franciák elmentek), és mi isszuk meg. Ha a jövőben nagy kincs lesz a víz, akkor miért is adjuk oda az araboknak? A víz egy idő után "újratermelődik", de nem 2 pillanat alatt. Pont elég sokáig tart ahhoz, hogy hiány legyen belőle itt is.

Nem látod tisztán.

Nállunk nem csermelyek vannak, hanem a világ egyik legnagyobb és a leggyorsabbak újratermelődő vízkincse.

Az Eu már rég sivatag lesz, mikor mi még simán fürdünk.

Akár hol fúrsz le síkvidéken, 200m en belül vizet találsz.

Az alföldön, sokhelyen már 2-3 m és ott a víz.

De a termálvízért sem kell sokkal méllyebbre lemenni.

Amúgy nem mondtam, hogy te pontoztál le, de valaki biztos.

Az a helyzet hogy én nem az elvadúlt Jobbikosok közzé tartozom, persze belőlük sencs szerencsére ma már sok.

És kifejezetten idegesít,amikor leakarnak kezelni.

És látod , lehet kultúráltan is elmélkedni, amit bevallok sokkal kobban kedvelek,mint az anyázást.

Ha egyszer eljutna ez az ország is oda, hogy a politikusaink is képesek lennének erre, akkor talán minden más lehetne.

2012. jan. 3. 23:23
 33/36 dizus ***** válasza:
41%
Nekem egyedül az fáj hogy az eddigi töketlen kormányzás ennyire felerősíthetett egy ilyen végtelenül ostoba politikával rendelkező pártot!Ezek a hangzatos szólamok tényleg csak arra jók hogy az ilyen tájékozatlan marhákat behajtsák a saját kocsijuk elé hátha elhúzza őket Brüsszelig!Ha egyszer odaérne Vona és elkezdené az asztalt csapkodni hogy de nekünk van vizünk és locsolni akarjuk vele a magyar mezőgazdaságot,meg tárgyaljunk már most egy olyat hogy nem tartozunk,akkor kb. körberöhögnék és megkérnék hogy legyen kedves már hazatakarodni az anyukájába!
2012. jan. 3. 23:25
 34/36 dizus ***** válasza:
41%
"De a termálvízért sem kell sokkal mélyebbre lemenni!" Á persze hogy nem kedves kérdező,persze gondolom fingod sincs róla!
2012. jan. 3. 23:29
 35/36 A kérdező kommentje:

"""De a termálvízért sem kell sokkal mélyebbre lemenni!" Á persze hogy nem kedves kérdező,persze gondolom fingod sincs róla!

Attól függ hol fúrsz és milyen hőmérsékletű vízre van szükséged.

Lehet 140-150fokos vizet is keresned a dunántúlon, de akkor fúrhatsz mint az őrűltek.

De pld Békés vagy a Hajdú megyékben már 1000m en nem ritkán 100fokos víz jön felfelés, sőt Szoboszlón 750m en is találtak 100fokon felülit.

Az tényleg nem sok.

Ahoz képest hogy a Hollandok lefúrnak 3-3500m re a 60-70 fokosért, és fóliasátras mezőgazdasági nagyhatalmak.

2012. jan. 4. 00:06
 36/36 anonim ***** válasza:

Az államadósság "újratárgyalása" kapcsán a legfontosabb lenne talán azt felfogni a jobbikos politikusoknak, hogy nekünk forintunk van. Ha egy euroövezeti tag beszél az adóssága újratárgyalásáról, az nem dönti be az eurót (mint ahogy Esztergom fizetésképtelensége se döntené be a forintot). De ha a Jobbik elkezd ilyesmiről beszélni, egy olyan helyzetben, amikor már van esély a hatalomba jutásukra, akkor elkezd menekülni a tőke, és beindul egy negatív spirál, elszáll az EUR/HUF árfolyam, infláció és áruhiány lép fel, de esélyes az államcsőd is. Felelős és okos ember ilyent nem mondhat, tehát a jobbik politikusaiból legalább az egyik tulajdonsága hiányzik.

Amúgy a görög helyzetről hiányos információid vannak. (Te csak egy jobbik-szimpatizáns vagy, de sajnos úgy tűnik, hogy a jólfizetett jobbik-képviselők sem veszik a fáradtságot, hogy pénzügyileg műveljék magukat.) A lényeg, hogy az államnak fogalma sincs, kik az általa kibocsátott államkötvények tulajdonosai (értsd:ki az a pár millió ember/cég), mivel adható-vehető. Nincs kivel "tárgyalni". A görögök annyiban speciálisak, hogy az államkötvényeik túlnyomórészt európai bankok tulajdonában vannak. Merkel őket tudja fenyegetni, hogy "ha nem felezitek a követelést, akkora bankadót adok nektek, mint az Orbánviktor". Nincs szó az IMF/EU-s hitelek felezéséről, csak a magánbefektetők (=bankok) "önkéntes" adósságelengedéséről. (Az adósságuk kb. kétharmada feleződne, így érnék el a GDP-arányos 120%-os eladósodottságot, nekünk ez most 82%) Ebbe az európai bankszövetség vezetője belement, de a bankok azóta is sunnyognak. Nézzük az ő szemszögükből: ha most eladnák a görög papírokat, több mint 50%-ot buknának:

[link]

A görögök a piacról gyakorlatilag nem kapnak hitelt, tehát ha az EU/IMF nem segít, akkor jön a csőd, azaz ők mondják meg, hogy milyen ütemezésben és mennyit tudnak fizetni. Mivel nyomor lesz, belassul a gazdaság, tehát keveset és sokára. Ha minden bank önként felezné követelését, akkor ha mégis lenne egy renitens, akkor ő nagyon jól járna, mert neki 100%-on fizetne a görög állam (hiszen nincsen csőd, önkéntes adósságelengedés van). Szóval egyelőre a bankok sunnyognak, nem mondják, hogy nem engedik el az adósság felét, de konkrét lépéseket nem tesznek.

Nekem úgy tűnik, hogy a görög csőd csak idő kérdése.

-A görög vállakozások már szinte mind ciprusi adóparadicsomba vannak bejegyezve, adót nem fizetnek.

-A a lakosság amegtakarításait viszi ki a görög bankrendszerből más európai bankokba.

-A magas munkanélküliség miatt a használhatóbb ("elit") munkaerő megy ki külföldre, maradnak a nyelvet tanulni képtelenek.

Az IMF/EU hitelek feltétele a privatizáció, tehát az sincs "ingyen".

A bankok motiválásánál kihagytam, hogy cserébe tömi majd őket olcsó pénzzel az ECB, tehát ha nemet mondanak, nem tudnak mejd megfelelni a megemelt tőekövetelményeknek.

Szóval az önkéntes adósságelengedés nem annyira önkéntes. De Magyarország ilyesmiben hiába reménykedik, mert nem vagyunk EU-övezeti tagok.

2012. jan. 4. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!