A jobb, ill. szélsőjobboldalnak ilyen alacsony a színvonala?
Végigolvastam a hozzászólásokat és én is kiegészíteném. Ez a vita, ami itt megy már nevetséges.
Bal és jobboldalról is egyáltalán fel tudnék sorolni kiváló, hozzáértő politikusokat, és szemét, kapzsi alakokat is. Mindkét oldal hozzátett már valamit a világ fejlődéséhez, és mindkettő követett el megbocsáthatatlan bűnöket.
De ti egykalap alá vesztek minden jobb, illetve baloldalit. Pedig vannak fokozataik. Vannak mérsékelten baloldaliak (szociáldemokraták), szélsőségesen baloldaliak (anarchisták), mint ahogy mérsékelten jobboldaliak (kereszténydemokraták), és szélsőségesen jobboldaliak (nácik). De a példák felsorolásánál pontatlan voltam, hiszen csak az elvi dimenziót vettem figyelembe, és ignoráltam a gazdasági dimenziót. Ha mindkettőt megnézzük, akkor rá kell jönni, hogy talán nem is olyan egyszerű eldönteni, ki baloldali és ki jobboldali.
Igazából ma már nagyjából kevert pártok vannak. Talán nincs is sok értelme az ilyen megkülönböztetésnek.
Ahelyett, hogy kategóriákba sorolnánk magunkat (és ami rosszabb: egymást), talán meg kéne nézni, ki mit gondol a gazdaságról, bűnözésről, bevándorlásról stb, és e szerint szavazni, nem az alapján, hogy jobb vagy baloldalinak mondja magát.
Hogy ma Magyarországon nincs senki, akire szavaznátok az nem a jobb vagy baloldal hibája, hanem a magyar pártoké, akik ezt az oldalt képviselték.
Lehet egymást szidni, fikázni, de attól még ezek a pártok nem lesznek jobbak.
Talán ehelyett megoldáson kéne gondolkodni. Ha megkérdezném, hányan mentek el tüntetésre, hányan írtak (vagy írtak alá) petíciót, hányak léptek be szakszervezetbe, hányan írtak levelet képviselőjüknek, vagy vették fel vele a kapcsolatot (mert meg lehet tenni), hányan mentek el politikusi fogadóórára, akkor bizony igen kevés lesz, aki egyikre is igennel felel. Komolyan gondolja bárki is, hogy egymás pocskondiázásával előrébb leszünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!