Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme dolgozni, ha úgy...

Mi értelme dolgozni, ha úgy sem élsz meg belőle?

Figyelt kérdés

Egyre több vidéki ember döbben rá erre.

Egyre többen rendezkednek be, az államtól független létformára, aminek az alapja: Nincs hivatalos munkahely, nincs adó, csak a településen és a közeli településeken vállalnak lokálisan munkát és csak is feketén. Azt is a pénzhezkötött szükségszerűségek miatt "ruha, benzin stb" a többit megtermelik maguknak, sőt még piacon is értékesítenek. Ha lehetséges akkor megtakarítanak az idősebb éveikre, amiért még kamatot is kapnak.

Ezzel szemben nem kérnek segélyeket és nem számítanak nyugdíjra.

Szerintem is csak így fogja túlélni a következő 15-20 évet a magyar vidék, ugyanis munka az egyre kevesebb lesz. A kérdés az, hogy ha ez álltalánossá válik, akkor a vidéknélkül mit csinál majd az ország ugyan ebben a kalandos időszakban?

2011. dec. 29. 22:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Természetesen semmi.
2011. dec. 30. 00:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Az eddigi legjobb válasz.
2011. dec. 30. 00:08
 13/18 anonim ***** válasza:
a mellékelt ábra azt mutatja, hogy nem sokan osztják a kérdező nézeteit.
2011. dec. 30. 01:50
 14/18 anonim ***** válasza:
85 öt keresek ebből 50 a rezsi 20 évesen árúfeltöltő vagyok itt pesten mert momentán nem találok jobbat....fasza rendszer ez..éhen fogunk dögleni hamarosan !!!!!!
2011. dec. 30. 12:18
 15/18 anonim ***** válasza:
Van még időd. 20 évesen még engem is a szüleim tartottak el.
2011. dec. 30. 14:52
 16/18 anonim ***** válasza:
hát engem nem tudnak a szüleim....nem mindenkit tartanak el a szülei nem mindenkit kényeztetnek halára
2012. jan. 9. 16:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Végzettségtől is függ hogy milyen állást találsz, hacsak nem kezdesz bele egy vállalkozásba. Attól hogy 20 évesen még eltartanak, netalán fizetik a tanulásod költségeit még nem kényeztetnek halálra. Csak teljesítik a szülői kötelességüket, elvégre amikor valaki gyereket vállal azt nem csak a semmire teszi. Legalábbis én úgy gondolom amikor gyerekeink lesznek, ott a biztos háttérnek is meg kellene lennie. Jómagam sem a semmire vállaltam már be ötöt. Tudom, ezzel sem fog senki egyet érteni, de komolyan mondom már teszek erre az egész gy.k. - s hozzáállásra. Mintha nem is e világi emberek ülnének a számítógépeknél, hanem valamiféle beprogramozott droidok, aki csak ugyanazt tudják ismételni. "Szar a Fidesz, nincs munka, kevés a fizetés, szemét a főnök, minek tanuljak ha úgysem élek meg belőle, mindenki szemét, csaló aki jól él........" Néha elég fárasztó már azért.
2012. jan. 9. 16:44
 18/18 nl válasza:

Azért van értelme dolgozni mert ha dolgozik valaki azt a megélhetésért teszi a vágyai kielégitéséért netán céljai eléréséért.Megkell élni valamiből muszály.Valaki önálló nem

adózik szarja le a rendszert valaki tisztességes helyzetben van és ő is szarik a rendszerre

csak muszály beleolvadnia.Van aki szerencsés meg van aki bevan sorozva közmunkára.

Azért tesszük mert ez van nem tudunk változtatni rajta.Mindenki az adott élethelyzetétől

függöen dönti el:van e értelme ennek az egésznek?Elégedettek vagyunk vagy elégedetlenek

de soha nem jövünk rá mi az hogy "értelme"/muszály/mert kitalálták nekünk.

Mindannyian nap mint nap döntennünk szolgálnunk kel és elfogadnunk egy elit hatalom

miatt és ez csak pár ember.Gondoljon bele:a hiradóban egy államfő elmondja terveit

és azok álltalában megvalósulnak ő neked tervez te pedig neki.Te a piramis aljához vagy közel

ő pedig a csúcsához "csak" ennyi a különbség.

NÉZD MEG EZT ÉS TALÁN RÁ DÖBBENSZ EMBERI MIVOLTOD TUDATÁBAN MINEK VAN ÉRTELME ÉS MINEK NEM

http://www.youtube.com/watch?v=Gs-77f4Sqh8&feature=related

2012. márc. 26. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!