Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme dolgozni, ha úgy...

Mi értelme dolgozni, ha úgy sem élsz meg belőle?

Figyelt kérdés

Egyre több vidéki ember döbben rá erre.

Egyre többen rendezkednek be, az államtól független létformára, aminek az alapja: Nincs hivatalos munkahely, nincs adó, csak a településen és a közeli településeken vállalnak lokálisan munkát és csak is feketén. Azt is a pénzhezkötött szükségszerűségek miatt "ruha, benzin stb" a többit megtermelik maguknak, sőt még piacon is értékesítenek. Ha lehetséges akkor megtakarítanak az idősebb éveikre, amiért még kamatot is kapnak.

Ezzel szemben nem kérnek segélyeket és nem számítanak nyugdíjra.

Szerintem is csak így fogja túlélni a következő 15-20 évet a magyar vidék, ugyanis munka az egyre kevesebb lesz. A kérdés az, hogy ha ez álltalánossá válik, akkor a vidéknélkül mit csinál majd az ország ugyan ebben a kalandos időszakban?

2011. dec. 29. 22:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
76%
Én szerényen, de megélek és a családom is.
2011. dec. 29. 22:44
 2/18 anonim ***** válasza:
40%
A kérdés nem igazán helytálló. Meg lehet élni nagyon is ma munkából az országban, még pedig nagyon is jól. A legnagyobb gondot éppen az általad említett "létformára" építő emberek okozzák.
2011. dec. 29. 22:51
 3/18 anonim ***** válasza:
52%
Menjél lopni mint a becsületes emberek:)
2011. dec. 29. 22:55
 4/18 anonim ***** válasza:
29%

"kolopele válasza:

A kérdés nem igazán helytálló. Meg lehet élni nagyon is ma munkából az országban, még pedig nagyon is jól. A legnagyobb gondot éppen az általad említett "létformára" építő emberek okozzák."

Ez nem így van, vidéken nincs munka nem tudom miért kell ezt megkérdőjelezni minden felmérés ezt mutatja, minden vidéki ember ezt mondja. Nem lehet legálisan munkához jutni, mert a munkáltató se jelent be, így megússza az elég magas járulékokat amit a kormány röpke másfél éve alatt kétszer emelt. Nem dolgozhat mindenki a gyáradban!!

2011. dec. 29. 23:08
 5/18 A kérdező kommentje:

""kolopele válasza:

A kérdés nem igazán helytálló. Meg lehet élni nagyon is ma munkából az országban, még pedig nagyon is jól. A legnagyobb gondot éppen az általad említett "létformára" építő emberek okozzák.

Te lehet hogy megélsz, de én nem tudok havi 80-100ból, többre meg nincs igény.

Nem én nem akarnék többet dolgozni, hanem nincs több megrendelés.

Így marad az a verzió amit vázoltam.

De mi a baj velem?

Önellátó vagyok, vagy már azt sem szabad?

A mindenkori hatalom jutatta ilyen helyzetbe a vidékenélők egy jelentős részét, nem mi az államot.

Tudod haver, és sz@rok az államra meg mindenre, mert mindenki a sajtát ahsznát és boldogulását nézi.

Biztosan nem fogok gyárbirodalmakat felépíteni, de nem is döglök éhen.

2011. dec. 29. 23:11
 6/18 anonim ***** válasza:
A fidesz kormány óta nőtt meg a fizum 100 ezerről 112 ezerre. Köszönet érte.
2011. dec. 29. 23:23
 7/18 anonim ***** válasza:
12%

"De mi a baj velem?

Önellátó vagyok, vagy már azt sem szabad?" Dehogynem. Csak a feketézés nem egyenlő az önellátással. Amíg magadnak termelsz, addig semmi baj nincs. Viszont ha kereskedni is kezdesz velük, az már adócsalás. Éppen ez az egyik nagy probléma hogy a legtöbb ember ezt csinálja, sajnos még a leggazdagabbak jó része is. Valahogy nekem soha nem jutott eszembe ez a megoldás, mivel tisztességesen is képes voltam arra hogy jól éljek, munkahelyeket hozzak létre, ráadásul a sokat szidott vidéken, egész pontosan a keleti régióban. Akkor meg minek csaljak adót, mint a gazdagabb emberek egy része is teszi? Őket meg főleg nem értem, hiszen az adók jelentős szerepet játszanak mások segélyezésében, utak építésében, stb., tehát értünk is van. Nem hinném hogy az én felfogásom volna fals. Persze, nem dolgozhat nálam mindenki, ahogy írta is valaki, ezt én is tudom, ahogy azt is hogy vannak helyek ahol nehezebb munkát találni, de például hozzám van aki 200 kilométert tesz meg naponta mert megéri neki hogy dolgozni jöjjön. Kicsit távolabbra is kellene nézni mint az adott város.

2011. dec. 29. 23:24
 8/18 anonim ***** válasza:
18%
"Te egy beteg ember vagy! Ja és agymosott fideszes is! :)" Szerintem te jobban tennéd ha valami mosószer reklámban írogatnál. Vagy nem tudod mi volt a kérdés?
2011. dec. 29. 23:27
 9/18 anonim ***** válasza:
Nem kell veszekedni ezen. Van aki jobb helyre születik van aki rosszabb. Van akinek ez még több muníciót ad van akinek nem. Aki teheti tanul mert okos, de van olyan is sajnos akinek nincs pénze erre. Ilyen a társadalom sajnos nem tudsz mit csinálni ha fejre állsz akkor se. Próbálj minden lehetőséget megragadni amit lehet. Hát ha összejön és gondolkodj pozitivan nehéz de muszáj. Én szurkolok
2011. dec. 29. 23:27
 10/18 anonim ***** válasza:
Ma: 23:23 Majd most csökken 80-ra!
2011. dec. 29. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!