Ti megbántátok, hogy a Fideszre szavaztatok 2010-ben?
Én igen. Most lehet jönni azzal, hogy "én megmondtam, én megmondtam", de nekem elegem volt a balliberális lopásokból és elQrásokból. A jobbközép táborát erősítőknek a Fideszen kívül nem volt más alternatíva, a Jobbik nekem túl radikális.
Orbán Viktor számomra sosem volt rokonszenves, de a pártban akadnak olyan politikusok is (közülük néhányat személyesen ismerek), akik valóban tenni akarnak a magyar társadalomért. Nem biztos, hogy úgy, ahogy a kormányfő. Csak az ő véleményüket elhallgattatják.
Orbán egy, a szűk holdudvarába tartozó emberekkel kormányoz. És erre én is azt mondom, hogy kezdődik a diktatúra, mert egy kézben fonódik össze a modern tudomány szerinti négy hatalmi ágból három és fél: az igazságszolgáltatás, a végrehajtás, a törvényhozás, valamint a média egy bizonyos nagy része.
ÉN NEM EZT KÉRTEM!
Én nem tudom, hogy van-e értelme megbánni...
Ha nem a Fideszre, akkor a Jobbikra vagy az LMP-re szavaztam volna, viszont nehéz lett volna a kettő közt választani...
Apukám megbánta, nem kicsit. Ő már a Jobbikra szavazna.
Bátyám viszont továbbra is bízik a Fideszben.
Én sose szavaztam, nem is szavaznék a fideszre, de azt észre kell venni, hogy akik kiábrándultak azok is a fidesz propaganda szövegét mantrázzák mi szerint nincs alternatíva nincs kire szavazni. Ez természetes, hiszen a kormányzó párt érdeke az apátia, hiszen a biztos szavazók közül még most is meg lenne a kétharmad, főleg az új választási törvénnyel. Az már senkit nem érdekel, hogy az emberek több mint fele jelenleg otthon maradna ha most lennének a választások.
Egyébként szerintem igen is van alternatíva: [link]
El kell olvasni ezeket a programokat, és rá lehet jönni jelenleg ennek a pártnak ami "nem kormányzóképes" és nem elég markáns azért elég jó gondolatai vannak.... Különösen üdvözítőnek tartom a költségvetési tervet, össze lehet hasonlítani a jövő évben hatályba lépővel amit a kormányzó párt kreált, és már idén kétszer kellett módosítani...
Az a bizonyos 2/3-ados forradalmi népakarat.
Nagyon sokszor hivatkozik Orbán úr és környezete is a 2/3-os fülkeforradalomra.
Mivel itt a GYK-n is sokan szubjektív megítélések alapján nyilatkoznak erről, ezért szeretném számokba öntve tisztába tenni ezt a tévhitet.
Forrás: [link]
Szóval ebben mi is látszik:
2010-es választások.
Az összes szavazatra jogosultak száma az országban valamivel több, mint 8 000 000fő
Tisztán a FIDESZ-re szavazók aránya a szavazóképesek közül: 2 706 292 fő azaz 33,83%.
Akik elmentek választani, de nem a FIDESZ-re szavaztak: 2 426 239 fő azaz 30,33%.
Akik nem tudtak választani egyik párt közül sem és otthon maradtak: 2 867 469 azaz 35,84% .
Összesen így, akik nem a FIDESZ-re szavaztak: 5 293 708 fő azaz 66,17%.
A 2002-es és a 2006 os választásokban, a közel azonos létszám jelzi a rendszeres Fideszes szavazók számát, ez kb: 2 300 000 fő lehet és valószínűleg ez most is így van.
A 2010-es kb. 430 000 fős hirtelen növekmény egyértelműen az MSZP-s rablásokat akarta így vagy úgy, (de mellesleg teljesen jogosan) megtorolni, hiszen az MSZP-nek 1 360 000 fővel csökkent a szavazói létszáma, vagyis ezen elvesztett szavazók azok, akik otthon maradtak esetleg átszavaztak máshova, akár a FIDESZ-hez is.
De akárhogy is szépítjük a dolgot, a FIDESZ javára a tény, az tény marad.
A sajátságos választási törvényünk miatt, egy olyan párt, amely a szavazóképesek mindössze 1/3-ának a voksát gyűjtötte be, mégis a Parlamentben 2/3-os többséget szerezvén a saját hasznára hozhat alkotmányos és más sarkalatos törvényeket. Ez még nem lenne baj. A baj csak az, hogy ezzel a lehetőséggel visszaél és ezzel egy számára megfelelő bebetonozott rendszert alakít ki.
Úgy gondolom, erre nem kapott felhatalmazást sem a saját 34%-os, (azóta is folyamatosan csökkenő) szavazóitól, de
KÜLÖNÖSEN NEM A -TÖBBSÉGI- 66%-OS NEM RÁ SZAVAZÓKTÓL.
A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
Majd amikor le akar késelni egy cigány és te megvered esetleg mert megakarod védeni magad és utána téged csuknak le mert rasszista vagy és cigányokat versz akkor majd elgondolkozol azon hogy mennyire is lényegtelenek azok a dolgok amin a Jobbik lovagol. És nem radikális csak hazaszerető és büszke.
Éljen a JOBBIK!
Szebb jövőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!