Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti megbántátok, hogy a Fideszr...

Ti megbántátok, hogy a Fideszre szavaztatok 2010-ben?

Figyelt kérdés

Én igen. Most lehet jönni azzal, hogy "én megmondtam, én megmondtam", de nekem elegem volt a balliberális lopásokból és elQrásokból. A jobbközép táborát erősítőknek a Fideszen kívül nem volt más alternatíva, a Jobbik nekem túl radikális.

Orbán Viktor számomra sosem volt rokonszenves, de a pártban akadnak olyan politikusok is (közülük néhányat személyesen ismerek), akik valóban tenni akarnak a magyar társadalomért. Nem biztos, hogy úgy, ahogy a kormányfő. Csak az ő véleményüket elhallgattatják.

Orbán egy, a szűk holdudvarába tartozó emberekkel kormányoz. És erre én is azt mondom, hogy kezdődik a diktatúra, mert egy kézben fonódik össze a modern tudomány szerinti négy hatalmi ágból három és fél: az igazságszolgáltatás, a végrehajtás, a törvényhozás, valamint a média egy bizonyos nagy része.

ÉN NEM EZT KÉRTEM!

2011. dec. 28. 09:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
44%

Én nem bántam meg. Kitartóan a legjobb alternatíva az összes közül. Ami eléggé szomorú, de ez van.

De egyet magyarázzál már meg: (és igen, nem tudom felfogni) ha itt diktatúra kezdődik, akkor mit csinált az, aki bevallotta, hogy a hatalomért átverték az embereket, ahogy azt kell? Orbán ilyen diktatúrát csinál, orbán olyan diktatúrát csinál, bezzeg eddig... (mert ezt is rengeteg helyen látom leírva, hogy eddig gyönyörű demokrácia volt, de most diktatúra van.)

Ebben az országban talán még az életben nem volt demokrácia. És a magyar embernek sincs sok felfogása róla... Nekünk addig jó a demokrácia, amíg az van, amit én akarok.

2011. dec. 28. 09:33
 2/28 Ultracivil ***** válasza:
65%

Nem kellet volna szavaznod menni!

Senki sem kötelezett erre!

Ha nincs kikből választani, akkor mégis miért választod azt, aki a kevésbé rosszabb, de mégiscsak rossz?

Ha a piacon almát akarsz venni, de mind férges, akkor azt sem veszed meg, hiába biztat az eladó!!!!

2011. dec. 28. 09:34
 3/28 A kérdező kommentje:
Ultracivil: például azért, mert az ember a választási programban hitt valamelyest, még akkor is, ha tudta, hogy sok benne a sarkítás, ferdítés.
2011. dec. 28. 09:38
 4/28 anonim ***** válasza:
46%
Én nem bántam meg egy cseppet sem. Legalább lehet róluk tudni, hogy merre akarnak menni, nem úgy, mint amikor a Pinocchio havonta állt elő valami új, nagyszerű tervvel.
2011. dec. 28. 09:39
 5/28 anonim ***** válasza:
67%

Nem, mivel nincs más alternatíva. Az MSzP-re akkor sem szavazok,ha ők az utolsó párt, akik léteznek. Soha.Azok sem voltak különbek, sőt. Az, hogy osztogattak és éltünk mint marci hevesen nem azt jelenti, hogy volt is miből.

A Jobbik radikális és lényegtelen kérdéseken lovagol, az LMP nem kormányzóképes. Akkor mégis kire?

Én azt mondom, hogy akinek nem tetszik az fogja magát, alakítson pártot, nyerje meg és csinálja jobban. Ez van. Nekem sem tetszik, de nincs más.

2011. dec. 28. 09:41
 6/28 Shai-Hulud ***** válasza:
85%

#Ultracivil

Nem jó a hasonlatod.

A piacon megteheted, hogy nem veszel almát, és akkor nem eszel almát.

A választáson viszont nincs olyan lehetőség, hogy nem szavazol és akkor nincs kormány. Akkor is van, csak nem olyan, mint amilyet akarsz.

Az almánál maradva ez olyan, hogy ha nem választasz almát, akkor az egyiket (amit valaki más választott) lenyomják a torkodon, ha akarod, ha nem.

Úgyhogy eldöntheted, hogy szavazol, vagy azt eszed ami van...

Ezért kell elmenni szavazni, és nem otthon várni, hogy MÁSOK milyen kormányt fognak a nyakunkba ültetni!

Pedro

2011. dec. 28. 09:48
 7/28 A kérdező kommentje:

És például azért, mert a Fideszben vannak normális demokraták is, akik nem képmutatóak, gyűlölködőek, kompromisszumkészek.

Akárcsak az MSZP-ben: ott se mindenki tolvaj vagy kommunista.

2011. dec. 28. 09:50
 8/28 anonim ***** válasza:
32%
Sohasem szavaztam a Fideszre és nem is tennék ilyet embertársaimmal.
2011. dec. 28. 09:52
 9/28 anonim ***** válasza:
34%

"Az MSzP-re akkor sem szavazok,ha ők az utolsó párt"

Nézd, én sem vagyok MSZP párti, de ha csak ezt a két lehetőséget tennék elém, mindenképp az MSZP-t választanám, mert ők legalább kevesebb kárt okoznak.

2011. dec. 28. 09:54
 10/28 Shai-Hulud ***** válasza:
28%

"a Fideszben vannak normális demokraták is,"

Igen, és az emberevők között is van néhány, aki éppen diétázik...

:-D Pedro

2011. dec. 28. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!